Автор Тема: Розрахунок моменту та втрат напруги  (Прочитано 20249 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • Country: ua
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
допустимая потеря напряжения определяется не для линии 1 кВ, а для конкретного потребителя, который питается по этой линии.
Цитата: владимирович
Понятно, что минимальная потеря на зажимах электроосветительных приборов 2.5%.
я понимаю, что имелась в виду максимальная потеря  ;)?
Цитата: владимирович
источник пожалуйста
по идее - ГОСТ 13109-97, приложенный здесь (правда, просмотрев его несколько раз, я так и не нашел этих данных  :-[). А так я обычно руководствуюсь данными, которые, как правило, всегда приводятся в литературе по выбору проводов-кабелей, в разделе выбора сечений по допустимой потере напряжения.
я знаю не все, а только половину

Offline IgorS

• Thank You
  • -Given: 74
  • -Receive: 54
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
владимирович, Я також ніде не зустрічав щоб конкретно нормувалось падіння напруги на кабелі. Віправною точкою е рівень напруги у споживача. В довідниках існують таблиці по вибору довжини ліній взалежності від навантаження, перетин ліній визначений для 2,5%.

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
    • Перегляд профілю
    • Awards
Ответ можна найти в справочнике Шаповалова:
Стараюсь придерживать 2.5%
К щиткам не более 1%
Но потерями можна вориировать, т.е. на наружке меньше потери - тогда можна сделать больше внутри, но обычно так не делаю.
А вообще стараюсь делать с "разумным" запасом который в случае чего можна всегда обьяснить.

спасибо большое, я был на верном пути :)

а откуде же взялась цифра 6% ( падение напряжения при выборе сечения кабеля)?

это даже для эл.двигателей многовато

Offline IgorS

• Thank You
  • -Given: 74
  • -Receive: 54
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
владимирович, ?????

Makrosssv

• Гість
а откуде же взялась цифра 6% ( падение напряжения при выборе сечения кабеля)?
из ГІД 34.20.178 2005. Проектування електричних мереж напругою 0,4-110 кВ. 2005г.
п,4.8 "Визначення втрат напруги в елементах електричної мережі здійснюється на підставі розрахунків, виходячи із допустимого відхилення напруги у приймачів згідно ГОСТ 13109 і рівня напруги на шинах джерела живлення. При цьому втрати напруги не повинні перевищувати: -8% в електричних лініях напругою 10 кВ; - 6% в електричних лініях напругою 0,38 кВ (без урахування втрати напруги у внутрішніх електропроводках).
п.4.9 У разі відсутності вихідних даних щодо рівня напруги на шинах джерела живлення для розрахунку відхилення напруги у приймачів втрати напруги в лінії 0,38 кВ рекомендується приймати: -6% в лініях живлення об'єктів соціальної або виробничої сфери; -4% в лініях живлення великих енергоємних об'єктів"
Хотя по ПУЕ 2006-2010 п.1.2.21 дает ссылку на ГОСТ 13109, в котором по п 5.2. нормально допустимое падение +/- 5%, предельно допустимое +/-10%.
Откуда разработчики ГІДа взяли такие "цифири"?

Offline shtuch1

• Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 41
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: andery
А где найти формулу с учетом косинуса
одинаковый коэффициент мощности для всех нагрузок линии (или одной нагрузке в конце)
dU=a2*(r*cosF+x*sinF)*M
Если верить справочной книге по проектированию єл. освещения Г.М. Кнорринг то

Offline shtuch1

• Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 41
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
При питании по кольцевой схеме 10кВ, нужно ли расчитывать падение напряжение в режиме питания от одного источника питания или нужно расчитывать пад. напр. только по нормальной схеме. 
Согласно ГКД 34.20.175-2002
5.7.6 Граничні відхилення напруги (ДСТУ 3466) на виводах приймачів електричної енергії згідно з ГОСТ 13109 повинні бути в нормальному режимі не більше ±5%, в інших режимах — ±10 %.При цьому втрати напруги в лінії 0,38 кВ в максимальному режимі навантаження до місця приєднання найближчого споживача повинні бути не менше 0,5%, а найдальшого не більше 6%.

Встречали ли Вы подобное в нормативных док. для сети 10кВ.

Offline p23asae

• Thank You
  • -Given: 25
  • -Receive: 7
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Автор 50 тем
    • Перегляд профілю
    • Awards
ПИТАННЯ: Чи відрізняються формули розрахунку втрат напруги в КЛ та ПЛ

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чи відрізняються формули розрахунку втрат напруги в КЛ та ПЛ
Формули не відрізняються , відрізняються питомі опори провідників
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline p23asae

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А можна посилання на літературу де знайти ці значення і побачити відмінність

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
де знайти ці значення і побачити відмінність

Даю формули . Питомі опори подивіться http://www.websor.ru/aktivnje_i_induktivnje_soprotivleniya.html
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline p23asae

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Потрібно розібратись з цими втратами бо чим далі в ліс тим більше дров!
Я знайшов розрахунок втрат за формалою: дU=(po*P*L)/F*Uл*cosфі
ро-питомий опір матеріала (мідь, алюміній) Ом*мм2/м;
Р- потужність, Вт;
L  - довжина лінії, м;
F- поперечний переріз жили провода. мм2;
Uл- лінійна напруга, В;
 ПИТАННЯ: це правильна формала для розрахунку втрат в лінії? Тому що остання відповідь мене збила з толку.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю