Шановні
fire system,
Nick A та
Firetuf, мені також ближче технічні, а не юридичні питання. Тема про фальсифікат була відкрита під багаторічними враженнями від безсилого спостерігання недолуго змонтованих кабельних ліній систем пожежної безпеки (Р30/Р90) та захисту від блискавки (від 2004 року також включених до протипожежних заходів, але нещодавно викинутих з цього переліку не знати де).
Дійсно, наспів час самостійно виступити на форумі тим, на чиє прохання я до цього часу розміщував тут їхні відповіді на запитання учасників обговорення. 
Сподіваюся, що, за погодження з адміністратором, відповіді на усі можливі питання щодо номенклатури, випробувань та сертифікації кабельної продукції можна буде просто знайти у файловому архіві, де цим відомостям і є належне місце.

І поки станеться таке цивілізоване вирішення неочікуваної гострої проблеми,
пропоную повернутися до головної мети - обговорення шляхів створення безпечних та комфортних умов для тих, хто живе і працює у будівлях і спорудах.

Минулого четверга 6.04.2017 у готелі "Братислава" відбулася конференція «ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА В БУДІВНИЦТВІ: ПРОЕКТУВАННЯ, КОМПЛЕКСНА ЕКСПЕРТИЗА, ВВЕДЕННЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ». У виступах було надано розлогу та важливу інформацію про зміни у пожежному захисті будівель і споруд, як з технічного, так й з організаційного боку (програма - у додатку).
Є перші паростки успіхів щодо стримання корупції у інспектуванні систем пожежної безпеки об'єктів нового будівництва.

Зокрема, деяким монтажникам довелося заміняти звичайні коробки на вогнестійкі. Там теж ніби є випадки фальсифікації, але я краще почекаю подавати подробиці, аж поки не буде підтвердження (чи спростування) від дописувачів нашого форуму. Одним з наслідків такого об'єктивного інспектування став зріст попиту на компоненти ліній Р30/Р90. Чи відчули це постачальники та монтажники? (нагадую, що ОБО Беттерманн не випускає і не продає ані звичайних, ані спеціальних кабелів).
У сподіванні на розуміння та з вибаченнями перед тими формучанами, яким довелося спостерігати цей стовп куряви.