Автор Тема: Прокладка транзитных кабелей в паркинге  (Прочитано 19065 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
по потолку паркинга с защитой огнестойким коробом ЕІ 45
Короб это не строительная конструкция

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Особисто я проклав би в трубах в підготовці підлоги, при необхідності можна улаштувати якісь оглядові лючки (залежить від того, яка висота підготовки підлоги і наскільки великі розміри кабелів, а також їх кількість)

Offline ejen

• Thank You
  • -Given: 41
  • -Receive: 14
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., сьогодні впереше відкрив креслення по об"єкту, тому про кількість і перерізи кабелів сказати важко... я теж за варіант з підлогою, але натрапив на цю тему і обговорення вогнетривких коробів - вирішив спитати що воно є, і чи хтось застосовував.
на перший погляд здається, що кабелів буде досить багато, тому виникла думка щодо короба в підлозі і укладки кабелів пучками. але короб має бути механічно стійким. ще, як варіант, - труби в 2 шари.

Offline sbal

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 235
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
при необхідності можна улаштувати якісь оглядові лючки
не думаю, что это есть хорошо с точки зрения пож.безопасности - возможный разлив топлива учитывать надо. Нет?
Не думай   о  секундах  свысока,  наступит  время,  сам  поймешь, наверное...

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
возможный разлив топлива учитывать надо

В офісах? Хіба що горілку на корпоративі розіллють  :D

Offline sbal

• Thank You
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., никак корпоратив? :D
Речь вроде как о паркинге? А в паркинге авто, в баках соляра, бенз. Дальше сам...
Может и спиртяга, не спорю, счас все, что угодно могёт быть при нынешном положении дел в "народном хозяйстве".

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Есть офисное здание с подземным паркингом.
Вариант 1: по потолку паркинга с защитой огнестойким коробом ЕІ 45
Вариант 2: в подготовке пола 1-го этажа

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., понял, виноват :-[
выпало из внимания "1-го этажа" :)

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Добре, тепер якщо серйозно і по темі. Чому я в даному випадку проти прокладання по паркінгу в конструкціях з межею 45 хв:
1) По-перше, в ДБН В.2.3-15-2007 є пункт 6.5, який регламентує мінімальну висоту приміщення паркінгу, а ця вогнестійка конструкція по стелі зменшує висоту приміщення
2) По-друге, доведеться вводити згідно ПУЕ знижувальні коефіцієнти для прокладених там кабелів, бо ніяких прорізів, а значить і повітреобміну там не буде. З тієї ж причини краще прокласти кабелі окремо в трубах, а не в коробі, і при варіанті 2 (тобто в підлозі 1-го поверху)
3) По-третє, на стелі паркінга і так мало місця (там і світильники, і датчики пож. сигналізації, і прострої автоматичного пож.гасіння, і можливо вентканали), а так в підлозі ці кабелі нікому не будуть заважати
4) По-четверте, з економічної точки зору (тут я не впевнений на 100%), але здається, дешевше обійдуться труби в підлозі, ніж ця вогнестійка конструкція, особливо з урахуванням збільшення перерізів кабелів через введення знижувальних коефіцієнтів (див. п. 2)

Якісь такі міркування  :-[ 

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
sbal, та все нормально  :) Кінець робочого дня, та ще й кінець року. Я он сьогодні замість ПЗВ поставив автомати на розеткову мережу і не помітив...Скоріше б вже корпоратив  ;)

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не смог посмотреть планы, что-то не понятное.
Мысль - ввод перенести, обмозговать этот вариант. Допускаю, может дешевле будет - 5-10 метров траншейки...?
Да, офис то пожароопасное, но не категорируемое, это на счет лючков.

У меня в подобных случаях в памяти всплывает "Белое солнце пустыни" - Махмуд, обойди его...."  :)
« Останнє редагування: 26 Грудень 2011, 22:01:44 від sbal »

Offline ejen

• Thank You
  • -Given: 41
  • -Receive: 14
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., так, дякую, думки приблизно ж такі. не має сенсу лізти купою кабелів - транзитні вони чи ні - в приміщення підземного паркінгу при тому, що існує не досить складна технічна можливість його обійти. Варіант з вогнестійкими коробами викреслюємо.

Щодо варіантів трубами чи коробом в підлозі - буду дивитися в залежності від кількості і перерізів.

Мінуси коробу: 1) чи буде стандартний короб великого перерізу достатньо механічно міцним? але то не така проблема - можна накрити сіткою з арматури. 2) знижуючі коефіцієнти на допустиме навантаження, але, я думаю, що переріз кабелів, здебільшого, буде обумовлений втратами напруги, тобто запас по струму буде.
живлення АПС та аварійне освітлення в будь-якому варіанті - в окремих трубах

Мінуси труб: за великої кількості кабелів будуть займати велику площу, що ускладнить улаштування протяжних пристроїв. Але можна прокласти труби в декілька паралельних груп, або в 2 яруси.

Буду вирішувати коли вималюється картина по кількості і перерізам кабелів

sbal, планы там фрагментарно в jpg. И там не о вводе речь идет - с вводом проблем нет. А кучей кабелей в траншейке обходить, думаю, будет технически сложнее, чем в трубах в полу, тем более, стояки посредине здания - большой крюк получится

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
ejen, пожалуй поддержу sbal, по поводу переноса ввода (если, конечно, это реально). К стати а куда заходят питающие кабели? ejen, а обязательно идти в подготовке пола 1-го этажа? не проще ли будет все эти кабели поднять к потолку первого этажа (если речь идет о кабелях распределительной сети)?

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
... в коробе по углу под потолком, по периметру.
Короче вариантов хватает, счеты в руки и ... :)

Offline Torro

• Thank You
  • -Receive: 70
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не смог посмотреть планы, что-то не понятное.

Вот, что пишут
Quote (selected)
Изображение под паролем

Возможно, превышен период неактивности
и в целях безопасности сессия завершена.
Пожалуйста, вернитесь на альбом и введите пароль альбома: Работа

это из этой ссылки http://io.ua/20361922

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю