Автор Тема: Аварийное освещение. Нормативка.  (Прочитано 18593 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Аварийное освещение. Нормативка.
« Reply #15 : 01 Червень 2012, 13:18:25 »
Напишу як я роблю - я визначаю чи потрібне в будівлі аварійне освітлення взагалі. Якщо це громадська будівля то там не обов'язково передбача автоматичне вимкнення можна ручне зі щитка (автоматичне рекомендується за умовами енергозбереження). Приміження першого поверху роблю окремою лінією - входи, тамбура, коридори без природнього освітлення. В принципі все остальне можна відключати автоматично. По сходовим кліткам тягну два стояки -один авар. другий роб. вам все одно для сходової клітки одного світильника буде мало для 100 Лк, а так аварійне осв. можна використовувати як чергове в нічний час доби. поверхові коридори по ситуації. Важливо визначитись з схемою роботи аварійних світильників чи це будуть акумуляторні світильники чи виділені з робочого освітлення світильники.

Offline Floyd

• Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 0
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #16 : 01 Червень 2012, 13:18:59 »
Ну здесь главное электрика предупредить и выдать ему задание на подключение "Выходов" (или того, от чего эти "Выходы" управляются), и чтобы он у себя в примечаниях отписал на вас, чтобы не было потом опусов, как у Andery, с двумя светильниками на одни двери 
Я вообще считаю что электрик не должен лезть в оповещение, пускай пожарники этим занимаются, это их работа--спроектировать АУПС и СОиУЭ, что есть неразрывной частью. (проекты без оповещения по пожарке у меня ни в жизни бы не прошли экспертизу!)  А вот в системе оповещения и обозначаются "выхода" чтоб не лепили по 10 штук на каждом выходе :)!
« Останнє редагування: 01 Червень 2012, 13:22:40 від Floyd »

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #17 : 01 Червень 2012, 13:25:03 »
Я вообще считаю что электрик не должен лезть в оповещение, пускай пожарники этим занимаются, это их работа--спроектировать АУПС и СОиУЭ, что есть неразрывной частью. (проекты без оповещения по пожарке у меня ни в жизни бы не прошли экспертизу!)  А вот в системе оповещения и обозначаются "выхода"!
Я як електрик так не думаю тому, що вказівник вихід призначений не тільки для евакуації він має працювати постійно поки працюють люди як інформаційний вказівник. Потрібно тільки забезпечити його безперервну роботу в будь-якому випадку - доречі його можна використати і як евакуаційне асвітлення якщо достатньо потужні лампи.
« Останнє редагування: 01 Червень 2012, 13:33:38 від il85 »

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #18 : 01 Червень 2012, 13:31:56 »
В коридорі не потрібне так як немає великої кількості людей для евакуації проте його потрібно поставити якщо в темноті в коридорі можна голову зламати, аварійне освітлення потрібне в самому стомат кабінеті (освітлення безпеки).
il85 Прошу прощения, зачем освещение безопасности? Под пункты 4.73, 4.74 ДБН 28 2006 стомат кабинет (площадь 80 кв.м) не подпадает, или я ошибаюсь?

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #19 : 01 Червень 2012, 13:36:33 »
Я як електрик так не думаю тому, що вказівник вихід призначений не тільки для евакуації він має працювати постійно поки працюють люди як інформаційний вказівник.

Как "информационный указатель" можно использовать и наклейку. А вообще не хочу сваливаться в рассуждения ...http://eom.com.ua/index.php?topic=8619.0     Здесь многое наговорили и рассудили, будет время, почитайте внимательно, а то разведем такую же дисскусию здесь :)!

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #20 : 01 Червень 2012, 13:42:19 »
Це приміщення в якому ведуть медичні маніпуляції - я б поставив бо пацієнт навряд зможе вилізти з кабінета в темноті з бурильною машинкою в зубах  :-[. Я ж кажу ДБН 28 2006 криво написаний там нема нічого про заклади охорони здоров'я почитайте також ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ
ДБН В.2.2-10-2001

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #21 : 01 Червень 2012, 13:44:48 »
почитайте також ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ
ДБН В.2.2-10-2001
Читаю, читал...

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #22 : 01 Червень 2012, 13:46:44 »
Це приміщення в якому ведуть медичні маніпуляції - я б поставив бо пацієнт навряд зможе вилізти з кабінета в темноті з бурильною машинкою в зубах  . Я ж кажу ДБН 28 2006 криво написаний там нема нічого про заклади охорони здоров'я
Глупый вопрос-управление этими светильниками от выключателя в кабинете допустимо?? Читал и ни где не наткнулся на запрет , может плохо читал?

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #23 : 01 Червень 2012, 13:58:57 »
Глупый вопрос-управление этими светильниками от выключателя в кабинете допустимо?? Читал и ни где не наткнулся на запрет , может плохо читал?
Сам отвечу на свой вопрос -- МОЖНО! ДБН 23 2010 п. 9.27.
Я тут сам с собой общаюсь, не обращайте внимания :)

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #24 : 01 Червень 2012, 14:06:48 »
Ну здесь главное электрика предупредить и выдать ему задание на подключение "Выходов" (или того, от чего эти "Выходы" управляются), и чтобы он у себя в примечаниях отписал на вас, чтобы не было потом опусов, как у Andery, с двумя светильниками на одни двери 
Я вообще считаю что электрик не должен лезть в оповещение, пускай пожарники этим занимаются, это их работа--спроектировать АУПС и СОиУЭ, что есть неразрывной частью. (проекты без оповещения по пожарке у меня ни в жизни бы не прошли экспертизу!)  А вот в системе оповещения и обозначаются "выхода" чтоб не лепили по 10 штук на каждом выходе :)!
Вопрос: откуда берете 220 В на указатели "Выход"?

Offline Floyd

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #25 : 01 Червень 2012, 14:09:39 »
не 220 а 12В !

Offline *Андрей*

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #26 : 01 Червень 2012, 14:13:29 »
не 220 а 12В !
Согласен. Ну и последний вопрос: в каталоге "Световых технологий" применяются светильникм аварийного освещения с питанием 220В, а цепи управления 12В. Каким образом вы можете применить данные светильники?

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #27 : 01 Червень 2012, 14:14:32 »
Відповім як я це розумію - на вказівники вихід підвожу 220В (окрема група аварійного освітлення) приклад Ватра ДБО з вбудованим акумулятором
« Останнє редагування: 01 Червень 2012, 14:16:08 від il85 »

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #28 : 01 Червень 2012, 14:16:01 »
Відповім як я це розумію - на вказівники вихід виду 220В (окрема група аварійного освітлення) приклад Ватра ДБО з вбудованим акумулятором
il85, вопрос пожарникам, а не вам, откуда они возьмут 220 В?

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #29 : 01 Червень 2012, 14:21:09 »
Так от в тому і питання, що для важливих пожарників і ставлять окремий вказівник ВИХІД - бо їм не сертифікованих не ВИДНО а сертифікують 12В-тові вони  і живлять від своїх сертифікованих блоків безперебійного живлення.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю