Автор Тема: Вибір пож.сповіщувачів  (Прочитано 1504 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline OS

• *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
Вибір пож.сповіщувачів
« : 06 Лютий 2024, 09:43:01 »
Всім доброго дня. Є приміщення інкубаторію. Більша частина внутрішніх приміщень (коридори,зали завантаження, відвантаження, склади) підлога, стіни, стеля -  періодично (раз на зміну) підлягають санобробці спецрозчинами за допомогою Кершера. Підкажіть з практики, які сповіщувачі (димові, теплові, ручні) поставити в таких приміщеннях, крім термокабеля нічого не придумується.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Country: ua
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Вибір пож.сповіщувачів
« Reply #1 : 12 Лютий 2024, 20:21:22 »
Я вірно розумію, що йдеться про пароочисник Karcher ще й з хімією?
Тоді термркабель на 100 градусів парообробки буде реагувати, як на пожежу (якщо не зіпсується від хімії).
Якщо обрати такий, що спрацьовує, починаючи з 120, наприклад, то не факт, що такий тепловий сповіщувач влаштує замовника по швидкості реагування саме на пожежу.
Як варіант, погодити таку систему, яку можна буде відключати на час обробки. Але тут потрібен ще й той, хто буде систему відключати/включати.
З усіх боків виходить щось дуже нестандартне.

Що до водостійкості, у Омеги є тепловий вуличний  IP54, ставили колись на автомийці, ніхто, начебто, не жалівся  https://fire-stop.com.ua/alarm/heat-detectors/omega-sppta-01.html . Але проблеми щодо пари будуть (максимальна робоча температура +65), тобто, відключати треба. А про вплив хімії треба виясняти у виробника.

Offline Gannibal

• Thank You
  • -Given: 23
  • -Receive: 96
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 14 Лютий 2024, 16:21:05 »
Як варіант можете спробувати датчики полум'я тієї ж Омеги зі ступенем захисту ІР54 (СППТА-01).

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 14 Лютий 2024, 16:55:11 »
Не піде там ІР54... ІР54 – це захист від бризок, а вони там "здорово поливають". ПС не робив, але часто робив забійні цехи, цехи охолодження тощо. Там навіть шафи управління виносять, а якщо немає можливості - то нержавіюча сталь і ІР66...

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 15 Лютий 2024, 15:37:56 »
Колись ми встановлювали сповіщувачі полум'я в засклених нішах в стінах. Але це були російські сповіщувачі, досить якісні на той час, і зараз їх на ринку, зрозуміло, немає.  І такий нестандартний спосіб використання також бажано узгодити з виробником, бажано офіційно.
Ну і сповіщувачі полум'я - спрецифічні сповіщувачі, тут ще порібно довести, що ознакою пожежі буде саме полум'я.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю