Автор Тема: Використання ПЛ для живлення споруд цивільного захисту  (Прочитано 3547 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Muta

• Thank You
  • -Given: 43
  • -Receive: 16
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чи допускається використання ПЛ для живлення споруд цивільного захисту? Чи не треба робити живлення в землі, в кабельній каналізації?
В ДБН В.2.2-5:2023 таких вимог не знайшов крім п.11.6.7 щодо кабельної лінії від ДЕС.

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
Прямої заборони немає, але мій досвід находження в зоні бойових дій говорить, що треба робити живлення в землі, або в кабельній каналізації...

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
досвід находження в зоні бойових дій говорить, що треба робити живлення в землі, або в кабельній каналізації...
Andrey_ka, ну, тоді і ДЕС не варто залишати на дворі

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Andrey_ka, ну, тоді і ДЕС не варто залишати на дворі
Так, я повністю згоден... За одним випадком, ДЕС - не є основним джерелом живлення.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
ДЕС - не є основним джерелом живлення.
Andrey_ka, тоді і використання ПЛІ - не критичне. І тоді варто додержуватися ДБНом для споруд цивільного захисту, там є вимоги для резервного джерела живлення.

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чи допускається використання ПЛ для живлення споруд цивільного захисту?
Якщо я вірно розумів питання, то мова йшла про основне джерело живлення... Сугубо на мій погляд: якщо є можливість "закопати" трассу кабелю, то краще "закопати"... По-перше - це красивіше, по-друге - це надійніше...

Наведу приклад із власного досвіду. Котеджне селище, 2 джерела електропостачання (2 власні ТП), газ на території. Електропостачання (котеджу де ми жили) виконано за магістральною схемою проводом 2х (СІП 4х95)... Перший приліт – мінус ТП1, другий – мінус ТП2, 200м опор разом із сипом, мінус газ. Мороз -10, котедж повністю на електриці, я можу Вам сказати, що було "весело"... Ремонтувати нема кому, газ заглушила аварійка... Тиждень так сиділи, поки не знайшли якийсь кабель і не запитали селище за тимчасовою схемою від ТП міста...

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю