Автор Тема: РП-10 кВ на три вводи  (Прочитано 2295 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
РП-10 кВ на три вводи
« : 22 Серпень 2023, 16:03:41 »
Доброго дня. Є стандартне РП-10 кВ радянського зразка з комірками ксо-272 з двома вводами, секційним вимикачем ну все як завжди. Стоїть задача організувати третю секцію шин з третім вводом. Відповідно потрібно встановити додатково ще один секційний вимикач, ввідну комірку, комірку з ТН ну і там одну лінійну. Я з таким стикаюсь вперше тому прошу допомоги хто таке робив. Як нову секцію шин подружити з двома існуючими? Наскільки я розумію це треба влізати в схеми керування існуючих ввідних і секційної комірки? Так? Може хтось поділитись якоюсь козою з подібними рішеннями.
І попутно питання. Чи є можливість в одній комірці сумістити ТН і скажімо секційний вимикач? Бо фізично вже комірка з ТН не влізає в існуюче приміщення.

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: РП-10 кВ на три вводи
« Reply #1 : 26 Серпень 2023, 11:41:42 »
РП-10 кВ радянського зразка з комірками ксо-272 з двома вводами, секційним вимикачем
у комірках роз'єднувачи чи вакуумні вимикачі?

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 28 Серпень 2023, 10:00:34 »
у комірках частково масляні вимикачі і частково вакуумнікі (там де був проведений ретрофіт)

Леонід

• Гість
« Reply #3 : 29 Серпень 2023, 15:35:24 »
 Існуючі секції з АВР, чи ручне перемикання вводів? Існуючі ввода робочі, чи робочий і резервний ?Яке призначення третього ввода ?

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 24 Листопад 2023, 10:49:29 »
Я такі РП іноді зустрічав.
Зазвичай там 2 основні секції під АВР-ом 10 кВ (на СВ-10 1-2), а 3-я секція або працює окремо (при увімкненому вводі і вимкненому СВ-10 3-2, чи 3-1, дивлячись куди її підключено), або навпаки: ввід №3 вимкено, а СВ від 3 секції увімкнено - і вона де-факто є продовженням 1-ї або 2-ї секції. А 3 ввід вмикаєтсья, тільки коли зникає живлення по 2-м основним.
АВР-10 на 3 вводи і 2 СВ я не зустрічав - теоретично це можливо мабуть зібрати, але схема буде ну дуже складна, тому обмежуються стандартним АВР на 2 вводи та СВ-10 1-2.
Щодо доцільності 3-го вводу. Рішення ІМХО таке собі, хоча треба дивитись на схему живлення РП. Якщо це РП висить тупіком 2-ма з 1-єї ПС, а 3-й ввід - з якоїсь іншої, тоді так, є сенс, але для городських РП - це точно не потрібно, там набагато простіше забезпечити надійність мережевими засобами.

Щодо сумісності ТН та СВ - то точно ні.
Можна спробувати поставити 3хЗНОЛП-10 в комірку СР-10, але то вже треба розмальовувати конструктив комірки, або звертатись на завод.
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю