Автор Тема: Використання підшивок при роботі з проектами  (Прочитано 7355 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня. Вирішив створити дану тему для обміну досвідом по використанню підшивок в автокаді при роботі з проектами. Я, особисто, давно використовую підшивки і це дуже зручно. Єдине, що я не можу вирішити так це питання роботи з текстовими документами (пояснювальна, титулки, специфікації). Хочеться ці документи виконувати в ворді ну або в екселі для специфікацій, так як автокад не заточений під роботу з текстами особливо великими, якими бувають пояснювальні і специфікації. Так як підшивка працює лише з листами автокада виникає питання як можна виконувати текстові документи в ворді і додавати їх в підшивку автокада щоб мати в підшивці повну структуру проекту зі всіма аркушами?
   Зараз, я, всі аркуші, в тому числі і текстові, виконую в автокаді, але хотілось би текстові виконувати в призначеній для цього програмі. Якщо хтось має якісь ідеї, то поділіться. І взагалі робота з підшивками не заслужено обходиться багатьма проектувальниками, але реально це дуже крута штука. Ну але потребує роботи в автокаді з листами, а не все в моделі ліпити.

Offline IgorS

• Thank You
  • -Given: 74
  • -Receive: 54
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня.
Так само використовую підшивку, зручна штука, також для заповнення рамкі на кресленях. Текстові документи в офіс і хл, а прив'язати до підшивкі не вдається, а булоб зручно

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
    • Перегляд профілю
    • Awards
Також вже давно використовую підшивку. Дуже зручно друкувати та робити автоматичну відомість листів.
При потребі, таблички екселя вставляю з екселя.
Можна і тексп вставляди вордовським документом (ОЛЕ об'єктом), але треба навчитись то правильно робити, але може виявитись проблематично.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 862
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я, особисто, давно використовую підшивки і це дуже зручно.
Пробачте, а для чого?
Підшивка дозволяє висмикнути окремі аркуші з різних файлів и опублікувати їх разом, і то, якщо вони одного формату. В яких випадках та як часто це знадобляється?

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
rga, а навіщо робити аркуші, якщо можливо працювати тільки у моделі? Якщо файл з планами завеликий (наприклад підоснова зйомка), то зручніше схеми - в одному файлі, плани в іншому.
Shturman, Excel легко вставляється в Autocad та дозволяє оновлювати зміни у файлі excel
« Останнє редагування: 10 Липень 2023, 15:52:04 від Yurik »

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
rga, підшивка дозволяє генерувати перелік креслень, і міняти одночастно назву креслення та номер креслення на аркуші та в загальних даних. Ще, якщо певним чином зробити блокі позначень розрізів та видів можна робити посилання з одного аркуша на інший і при зміні номера аркуша, виду або розрізу в менеджері підшивки усі зміни будуть автоматично обновлятися.
Якщо зробити біліотеку креслень типових рішень, то можна вставити у шаблон підшивки посилання на бібліотеку і полегшити вставляння необхідних креслень.
Друкувати можна аркуші різних форматів необхідно лише один раз налаштувати друк кожного аркуша

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Підшивка дозволяє висмикнути окремі аркуші з різних файлів и опублікувати їх разом, і то, якщо вони одного формату. В яких випадках та як часто це знадобляється?
тут ви не праві. Але признаюсь чесно до початку роботи з підшивками я думав десь так само як і ви, але розібравшись з підшивками і їх функціоналом зрозумів який я був не правий працюючи тільки в моделі. А взагалі в автокаді все взаємопов'язано. Якщо хочеш працювати з підшивками треба вже працювати з листами, а не в моделі відповідно і з листами треба розбиратись. Одним словом треба прикласти трохи зусиль, але воно того варте.
Можна і тексп вставляди вордовським документом (ОЛЕ об'єктом)
Я пробував ті ОЛЕ об'єкти і прийшов до висновку що краще вже тексти в автокаді робити ніж паритись з ОЛЕ. Коли аркуш лише один, то ще можна, а коли їх декілька починається головняк.
Shturman, Excel легко вставляється в Autocad та дозволяє оновлювати зміни у файлі excel
Ну це то зрозуміло. Я хочу подружити саме роботу з підшивками і роботу з текстовими/табличними редакторами. Але напевно я забагато хочу.
От наприклад в мене є блок штампу де атрибутом прописано назву проекту. Я цю назву забиваю один раз у властивоті підшивки і всі листи цієї підшивки на яких є блок штампу отрумують цю назву проекту, хоча ці листи можуть знаходитись в різних файлах. Вся біда в тому що при редагуванні великих текстів в автокаді виникають незручності у вигляді гальмування комп'ютера так як автокад не є текстовим редактором, а той редактор який в ньому вбудований виконує базові функції. От я і хотів щоб пояснювальні виконувати в ворді але мати весь функціонал підшивки в автокаді працюючи з цими аркушами.
rga, а навіщо робити аркуші, якщо можливо
працювати тільки у моделі?
Я вам скажу так. Працюючи в тільки в моделі вам не доступні потужні функції автокада які в ньому закладені. От все що я можу на таке сказати. Це схоже коли купляєш машину в повній комплектації і не використовуєш в ній ті функції які передбачені цією повною комплектацією.

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
    • Перегляд профілю
    • Awards
rga, а навіщо робити аркуші, якщо можливо працювати тільки у моделі?
Щоб зробити файл проекта з 90 аркушів в пдф одним натиском клавіши.
Щоб друкувати проект одним натиском клавіши.
Я як згадаю як, на почту роботи, все в моделі робив... скільки часу на друк уходило....  :wall:
« Останнє редагування: 11 Липень 2023, 09:42:39 від andery »

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А от хто як виконує текстові документи для проектів? У ворді в автокаді, інші варіанти?

Offline Unvip

• *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 5
  • Горе-проектант
    • Перегляд профілю
    • Awards
Вже багато років працюю з підшивками, і зараз вже навіть не уявляю, як люди обходяться без даного інструмента, коли вони працюють з великими проектами (30+ креслень). Це ж чистої води мазохізм робити таке без підшивок. Але то справа кожного. Ну а текстові частини проектів оформлюю в ворді, і потім додаю їх ручками в основний файл ПДФ. Ну не призначений автокад для роботи з великими обсягами тексту, не для цього він. Як на мене, то і не треба тягнути всякі пояснювальні записки в автокад. Зазвичай, це 1-2 вордовських документи, тож це не займає так вже й багато часу: додати їх руками. Звісно, хотілося б і це автоматизувати.

Ще одним важливим плюсом підшивки є її браузер (?), чи інакше перелік креслень. Трошки його оформлюєш і в кінці отримуєш гарну структуру проекту. Таким чином, ти не зможеш загубити ніякі аркуші, не наплутаєш з назвами, з номерами аркушів, зможеш дуже швидко знайти необхідний аркуш, навіть якщо відкриєш проект, який робив роки 3 назад. Ну і публікація в один клік — без коментарів.

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Ну і публікація в один клік — без коментарів.
так от в один клік весь проект можна пустити тільки при умові коли всі аркуші проекту, в тому числі і текстові аркуші, виконані в листах автокада. Дуже зручно мати структуру всього проекту у менеджері підшивок, а не шукати листи пояснювальної чи специфікаці окремо через ворд чи ексель. Ідеально було б зробити пояснювальну в ворді і якимось чином прикрутити ці аркуші до підшивки, але от як, я і не можу способу придумати.
Коли я всі аркуші виконую в автокаді, то мій структура мого проекту має такий вигляд. От як би вигляд залишився таким самим але текстові документи виконувати в ворді ось до чого я веду

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
до речі, якщо може хтось нумерує листи в підшивці вручну, то можу поділитись примочкою яка автоматично нумерує листи. Дуже класна штука. Ну, а номера листів з підшивки атрибутами проставляються в блокові штампа на кожному кресленні.
« Останнє редагування: 11 Липень 2023, 12:41:22 від Shturman »

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 862
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
rga, підшивка дозволяє генерувати перелік креслень, і міняти одночастно назву креслення та номер креслення на аркуші та в загальних даних.
Наскільки я зрозуміла, в відомість попадає назва Листа та його порядковий номер, а не назва з штампу та номер звідти. Може, є посилання на щось біль-менш внятне про це?

Друкувати можна аркуші різних форматів необхідно лише один раз налаштувати друк кожного аркуша
У мене не вийшло, коли гралася з публікаціями. Кожен Лист налаштовано, але А3, А2, А1 разом не друкує. Тільки те, що йде на один принтер і в одному з форматів. Перед першою ж зміною формату (якщо все в ПДФ) зупиняється і каже, що все зробив.

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Щоб зробити файл проекта з 90 аркушів в пдф одним натиском клавіши.
Щоб друкувати проект одним натиском клавіши.
Це була іронія. Якось посварився з колегою яка працювала тільки у моделі. Я налаштував їй аркуші та попрохав вносити зміни у відкоригованому файлі, але знов прийшов файл тільки з моделью.
У мене не вийшло, коли гралася з публікаціями. Кожен Лист налаштовано, але А3, А2, А1 разом не друкує. Тільки те, що йде на один принтер і в одному з форматів. Перед першою ж зміною формату (якщо все в ПДФ) зупиняється і каже, що все зробив.
Це налаштовується у "диспетчер параметрів листів"

Offline Shturman

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Наскільки я зрозуміла, в відомість попадає назва Листа та його порядковий номер, а не назва з штампу та номер звідти.
блок штампу повинен містити атрибут назви креслення. Цю назву креслення атрибут за допомогою відповідного поля отримує з назви креслення в підшивці. Таким чином встановлюється зв'язок між назвою креслення на штампі і назвою листа в підшивці. Коли міняємо назву листа в підшивці автоматом міняється назва цього креслення в штампі. Формуючи відомість листів з підшивки все відповідає один одному. При внесенні змін в назву листа в підшивці все автоматом міняється також. Ну корочє тут треба досить грунтовно розібратись з тим всім і все буде працювати. В мене всі графи в блокові штампа беруть інформацію з підшивки.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю