Автор Тема: Компенсация за некачественную эл.эн.  (Прочитано 4506 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Хочу добиться от РЭСа нормального напряжения (опускеться до 160В). Готовлю гневное письмо. Хочу также попугать компенсацией за некачественную эл.эн. Но в Кодексе систем розподілу нашел только:
13.2.13. ОСР надає споживачу компенсацію за недотримання показників якості електричної енергії у розмірі та порядку, що встановлені Регулятором.

Где посмотреть что там установил Регулятор?

Offline holodnjak

• **
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards

Offline CC19

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
http://www.nerc.gov.ua/?news=5661

Это я видел, но там нету компенсации за некачественную эл.эн.

Offline holodnjak

• **
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Додаток 1 до постанови від 12.06.18 №375
Перша строка додатку компенсація 25% "Дотримання показників змінення напруги встановленим Кодексом систем розподілу".

Offline holodnjak

• **
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Кодекс систем розподілу
11.4.5. Якість електричної енергії характеризується фізичними параметрами поставленої споживачу електричної енергії та їх відповідністю встановленому стандарту.
11.4.6. Параметри якості електричної енергії в точках приєднання споживачів у нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загального призначення» (далі - ДСТУ EN 50160:2014).
11.4.7. Стандартна номінальна напруга Uп для мереж низької напруги загального призначення має значення 220 В між фазним і нульовим проводом або між фазними проводами:
для трифазних чотирипровідних мереж: Uп = 220 В між фазним та нульовим проводом;
для трифазних трипровідних мереж: Uп = 220 В між фазними проводами.
Зміна напруги не повинна перевищувати ± 10 % від величини номінальної напруги.

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Мені розповідали знайомі контролери, що дід в одному селі рік воював з обленерго щодо якості електроенергії, а потім поїхав і написав, здається в Держпромгірнагляд, ті приїхали і встановили в діда якесь обладнання, що фіксувало якість електроенергії (не знаю тільки на який період), і потім дід з документами звернувся в обленерго і вони перерахували йому вартість сплаченої електроенергії.

Offline holodnjak

• **
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Щодо якості електроенергії потрібно письмово звернутися до територіального підрозділу Держенергонагляду які мають прилад Реєстратор якості електричної енергі яким фіксуються відхилення напруги.

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
ті приїхали і встановили в діда якесь обладнання, що фіксувало якість електроенергії (не знаю тільки на який період), і потім дід з документами звернувся в обленерго і вони перерахували йому вартість сплаченої електроенергії.
А за який період? Тобто, стоїть прилад один день, за один день я і маю право вимагати компенсацію. Так ця схема працює? :)

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Так ця схема працює?
Не знаю як ця схема працює, але саме в той час надумав і я в РЕМ написати (напруга ввечері 180-190В), то після моєї заяви три рази приїзджали робили заміри напруги, трошки розподілили навантаження вздовж лінії, а вже через рік чи два виконали повну заміну ПЛ. Замість 2-ох ліній, що відходять з КТП, стало 5, прокладений СІП-4х70, у мене останній будинок, то напруга буває і 230, а так нижче 215 не опускається.

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Приїхали з Обленерго та підключили прилад до розетки. Якийсь самопальний прилад, корпус з Токоизмерительные клещи Mastech MS3302, ззаді на корпусі голограма Mastech і наклейка Реєстратор струму та напруги "Аудит-експерт РП1-1". Хто знає що за прилад, що вимірює: тільки пікові значення чи записує значення щосекунди (щохвилини...)?

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю