Автор Тема: Як правильно трактувати п. 4 додатку А ДСТУ Б.В.2.5-38:2008?  (Прочитано 2601 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Country: ua
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Як конкретно розуміти цей пункт? Ось його текст:
Будівлі і споруди або їх частини, приміщення яких згідно з ДНАОП 0.00-1.32-01 і НАПБ В.01.056-2005/111 відносяться до зон класів П-І, П-ІІ, П-ІІа
Невже це значить, що коли в будівлі є навіть одна нещасна комора категорії П-ІІа площею 1 кв. метр, то будівля підпадає під цей пункт? Але ж це попахує абсурдом.
Чи можливо це значить, що коли всі (чи більшість) приміщень належать до категорії П-ІІа, то тільки тоді така будівля підпадає під цей пункт?
Можливо є якесь офіційне роз'яснення? Або розкажіть зі свого досвіду проектування.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 956
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., а счем связана проблема? А какя степень огнестойкости здания? неужели первая или вторая?

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
а счем связана проблема?
З тим, що під цей пункт потрапляють майже всі звичайні 9-поверхові будинки, і для них треба тоді робити блискавкозахист як положено: сітка на даху, опуски через кожні 20 м, з'єднувальний пояс, заземлювачі, тощо. Але ж в реальності ніхто такого не виконує. Заземлюють антенні мачти, радіостійки -- і все.
Тому я і цікавлюсь, як трактувати цей пункт.

Ступінь вогнестійкості ІІ у всіх цих панельних коробок
« Останнє редагування: 16 Березень 2012, 15:59:16 від O.S. »

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Але ж в реальності ніхто такого не виконує.
Просто, возможно там используется арматура конструкций

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Просто, возможно там используется арматура конструкций
Не думаю, це ж панельні будинки, а не моноліт. Тим більше є і цегляні.

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
під цей пункт потрапляють майже всі звичайні 9-поверхові будинки, і для них треба тоді робити блискавкозахист як положено
Але ж в реальності ніхто такого не виконує
Необхідність блискавкозахисту житлових і громадських будівель визначається відповідно п.13 та 14 додатку А .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Не думаю, це ж панельні будинки, а не моноліт
Ну в панелях тоже есть арматура... Квартиры, на сколько я знаю, не категорируются

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Необхідність блискавкозахисту житлових і громадських будівель визначається відповідно п.13 та 14 додатку А .
Ну тут тоже, по моему, не все однозначно... К примеру торговый центр - общественное здание и по идее п.13 и 14, но в нем присутствует категорийные помещения и тогда п.4. :'(. И как быть с 16-ти этажками? разница меду 9 и 16 этажей менее 25м. А если все здания в оркуге примерно одной высоты, нужно делать МЗ или нет?

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я б дуже хотів, щоб так і було, але нажаль не можу впевнено стверджувати, що п. 4 на житлові і громадські будівлі не розповсюджується.
Квартиры, на сколько я знаю, не категорируются
Квартири ні, але в 99 % будинків є сміттєкамера, комора інвентаря двірника, комори мешканців в підвалах, і т.д. Всі вони належать до приміщень з П-ІІа
Тому моє питання по ідеї актуальне не тільки для мене, а і для всіх, хто займається блискавкозахистом в принципі
« Останнє редагування: 16 Березень 2012, 16:34:02 від O.S. »

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Квартири ні, але в 99 % будинків є сміттєкамера, комора інвентаря двірника, комори мешканців в підвалах, і т.д. Всі вони належать до приміщень з П-ІІа
А еще сечас в домах очень часто устраивают подземные паркинги... так чо на их фоне какаята кладовка уже особой роли играть не будет :'(

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А еще сечас в домах очень часто устраивают подземные паркинги...
Ну якщо паркінг, то питань нема.

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доречі, ось знайшов в старому РД по блискавкозахисту фразу, яка все проясняє. Нажаль, РД вже не діє, а в новому ДСТУ нічого такого немає.

1.5. Для зданий и сооружений, не менее 30% общей площади которых приходится на помещения, требующие устройства молниезащиты по I, II или III категории, молниезащита этой части зданий и сооружений должна быть выполнена в соответствии с п. 1.2.
Для зданий и сооружений, более 70% общей площади которых составляют помещения, не подлежащие молниезащите согласно табл. 1, а остальную часть здания составляют помещения I, II или III категории молниезащиты, должна быть предусмотрена только защита от заноса высоких потенциалов по коммуникациям, вводимым в помещения (...)

Дуже і дуже шкода, що в новому ДСТУ нічого подібного не написано.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю