Автор Тема: Захист трансформатора 10/4  (Прочитано 2428 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Захист трансформатора 10/4
« : 28 Січень 2012, 15:55:28 »
Підкажіть будь-ласка чи обов'язково ставити на високій стороні трансформатора 10/0,4 кВ індивідуальний апарат захисту. Монтажники хочуть зробити РП 10 кВ на вводі в РП поставити один вакуумний вимикач на 3 ТПшки а на відгалуженнях до ТПшок поставити роз'єднувачі і в конструкції ТПшок не передбачати ні вакуумних вимикачів ні запобіжників. У випадку чого все має вимикати вакуумний вимикач на вводі в ПР 10кВ.
Їхне рішення не відповідає духу ПУЕ розділу 4.2 але прямої заборони я не можу знайти. Підкажіть будь-ласка

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Захист трансформатора 10/4
« Reply #1 : 28 Січень 2012, 20:49:52 »
п. 3.1.8 і 3.1.15 ПУЕ
Глава 3.1  ЗАХИСТ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ НАПРУГОЮ ДО 1 кВ
il85, задав питання про високу сторону трансформатора 10/0,4 кВ .
на відгалуженнях до ТПшок поставити роз'єднувач
Така схема не забезпечить захист окремо кожного трансформатора .
ПУЕ . 3.2.58. У разі приєднання трансформаторів (крім внутрішньоцехових) до ліній без вимикачів (наприклад, за схемою блока лінія  трансформатор) для вимкнення пошкоджень у трансформаторі має бути передбаченим один з таких заходів:
4. Установлення запобіжників з боку вищої напруrи знижувальноrо тpaнcформатора.
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 28 Січень 2012, 21:03:11 »
Хех, дійсно я написав дурницю. Видалю повідомлення, щоб не заплутувати автора теми.

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 28 Січень 2012, 23:09:07 »
А вимикачем не може виступати розєднувач? Чи мається на увазі іменно вакуумний або масляний вимикач?

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 29 Січень 2012, 08:11:28 »
А вимикачем не може виступати розєднувач?
Роз’єднувач не є апаратом захисту . Трансформатор не буде захищений .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 30 Січень 2012, 10:48:25 »
Каждое ТП должно быть защищено своим аппаратом защиты - то ли вакуумником на РП (схемы выносного трансформатора), то ли предохранителем в самом ТП. Это однозначно. В описаной Вами схеме при к.з.  на выводах 10 кВ (питающем кабеле) одного ТП - вылетят все 3. А монтажник - потом благополучно спихнет ответственность на проектировщика - мол я делал по проекту и все тут.
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #6 : 31 Січень 2012, 10:42:15 »
Каждое ТП должно быть защищено своим аппаратом защиты - то ли вакуумником на РП (схемы выносного трансформатора), то ли предохранителем в самом ТП. Это однозначно. В описаной Вами схеме при к.з.  на выводах 10 кВ (питающем кабеле) одного ТП - вылетят все 3. А монтажник - потом благополучно спихнет ответственность на проектировщика - мол я делал по проекту и все тут.
Я з вами повністю погоджуюсь, а монтажники (за одно представляють замовника) шукають можливість максимально здешевити схему, про даний нюанс роботи я їх повідомив.  А монтажник - потом благополучно спихнет ответственность на проектировщика -за це я не переживаю так як просто оформляю проект, а не займаюсь його розробкою.
Проте хочеться щоб все було як треба, а не як не-будь.
« Останнє редагування: 31 Січень 2012, 10:43:53 від il85 »

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 31 Січень 2012, 10:56:09 »
il85, Тогда можно просто нарисовать схему так как они хотят - и пусть согласуют ее с подписью и печатью - а дальше сами себе будут злобные буратины. Задолбали уже эти жадные заказчики. Реально не знают где сэкономить  >:(
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: