Автор Тема: Нужно ли в проекте делать принципиальные однолинейные схемы щитков освещения.  (Прочитано 5384 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline SVET

• Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 4
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Возник спор, исходя из разных требований экспертов. Нужно ли в проекте  делать принципиальные однолинейные схемы щитков освещения? Т.е  схемы в которых показаны автоматические выключатели на каждую группу освещения, марку кабеля, длину к самому дальнему светильнику (розетке), мощности каждой группы освещения. Если да, то где именно в ГОСТе это написано?

Offline boss

• Thank You
  • -Given: 23
  • -Receive: 134
  • BOSS
    • Перегляд профілю
    • Awards

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Возник спор, исходя из разных требований экспертов. Нужно ли в проекте  делать принципиальные однолинейные схемы щитков освещения? Т.е  схемы в которых показаны автоматические выключатели на каждую группу освещения, марку кабеля, длину к самому дальнему светильнику (розетке), мощности каждой группы освещения. Если да, то где именно в ГОСТе это написано?
п 4.1 ДСТУ Б.А.2.4-24:2008

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
    • Перегляд профілю
    • Awards
ДБН А.2.2-3 додаток Ж (з переліку основних креслень)
принципові схеми улаштування інженерного обладнання (опалення, вентиляції, холодного та     
    гарячого водопостачання, каналізації, водостоків, електрообладнання, газо- та 
    холодопостачання, кондиціонування повітря, зв'язку та сигналізації, автоматизації 
    інженерного обладнання, пило- та димовидалення, сміттєвидалення), принципові рішення
    щодо впровадження заходів з енергозбереження;

І що за проект без однолінійних схем всіх встановлених щитів!!!

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
SVET, хотелось бы уточнить, какая стадия проектирования имеется в виду? а то если исходить из слов
исходя из разных требований экспертов. Нужно ли в проекте
то можно предположить стадию "П". В этом случае, мой ответ на вопрос
Нужно ли в проекте  делать принципиальные однолинейные схемы щитков освещения? Т.е  схемы в которых показаны автоматические выключатели на каждую группу освещения, марку кабеля, длину к самому дальнему светильнику (розетке), мощности каждой группы освещения
абсолютно отрицательный  :thumbsdown:
а насчет
-  принципові схеми улаштування інженерного обладнання (опалення, вентиляції, холодного та гарячого водопостачання, каналізації, водостоків, електрообладнання
так
схемы в которых показаны автоматические выключатели на каждую группу освещения, марку кабеля, длину к самому дальнему светильнику (розетке), мощности каждой группы освещения
выполняются на стадии рабочей документации, а
ДБН А.2.2-3 додаток Ж
регламентирует требования к проекту стадии "П"
я знаю не все, а только половину

Offline Леонідович

• Thank You
  • -Given: 64
  • -Receive: 10
    • Перегляд профілю
    • Awards
На мою думку, тут є два варіанти. І я вибираю той, який можна зробити скоріше.
1- У кожного, хто проектує не один рік, є достатній вибір однолінійних схем, з яких можна підібрати необхідну в даному випадку з мінімальним корегуванням
2- Якщо на планах розташування ел. обладнання та прокладання ел. мереж вказати номера груп, марку та переріз провідників, спосіб прокладання (якщо треба), то достатнім буде виконати по формі 3а ДСТУ Б А.2.4-24-2008 таблицю даних про групові щитки.
Правда та таблиця трохи "крива" і  не містить графи для ПЗВ. В графі ТИП (щитка) я розписую марки АВ і ПЗВ.
Експертизу проходило без зауважень.
Звичайно все це на стадії Р.
« Останнє редагування: 20 Листопад 2011, 08:24:58 від Леонідович »
В каждой шутке есть доля шутки

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
    • Перегляд профілю
    • Awards
ДБН А.2.2-3 додаток Ж
регламентирует требования к проекту стадии "П"

Додаток Ж. СКЛАД ТА ЗМІСТ ПРОЕКТУ (ЗАТВЕРДЖУВАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ РП)
НА БУДІВНИЦТВО ОБ'ЄКТІВ ЦИВІЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ.

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
В принципі не обов'язково, але я роблю, бо так зручно і собі і тим хто проводить монтаж.

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
ЗАТВЕРДЖУВАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ РП
РП - это не Р. По утверждаемой части РП, никто монтаж не производит (уникумы, конечно разные бывают, но их мы не обсуждаем)
я знаю не все, а только половину

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: