Автор Тема: газове пожежогасіння  (Прочитано 2963 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline славик борік

• Thank You
  • -Given: 30
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
газове пожежогасіння
« : 02 Березень 2011, 15:43:46 »
підскажіть хто знає!!! Це методика розрахунку згідно ДСТУ 4578:2006.СИСТЕМИ ПОЖЕЖОГАСІННЯ ДІОКСИДОМ ВУГЛЕЦЮ

Проектування та монтаж
Загальні вимоги

D.3 Визначання витрати поверхневим методом
D.3.1 Пожежонебезпечний об'єкт
Ванна для гартування (КВ= 1).
D.3.2 Розміри поверхні:
ширина – 0,92 м;
довжина – 2,13 м.
D.3.3 Розташовування насадків
Приймається, що за результатами обстеження виявлено, що насадки можна розташовувати. будь-де на відстані від 0,92 м до 1,83 м від поверхні рідини, не зважаючи на роботу одне одного.
D.3.4 Процедура
З переліку дозволених насадків, наданого виробником2), виберіть найменшу кількість насадків, які пок-риють поверхню 2,13 м х 0,92 м. Припустимо, що в переліку є насадок, для якого норма покривання стано-вить 1,08 м2 за висоти розташування 1,52 м, а норма витрати – 22,3 кг/хв. У такому разі двома насадками буде покрито поверхню довжиною 2,16 м і шириною 1,08 м.
D.3.5 Загальна витрата
2 х 22,3 кг/хв = 44,6 кг/хв
D.3.6 Необхідна кількість діоксиду вуглецю
44,6 кг/хв х 0,5 хв х 1,4 (включає пару) = 31,2 кг

ДЕ ЗНАЙТИ ДАНІ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ НАСАДКІВ, А САМЕ ПЛОЩІ ГАСІННЯ ТА ВИСОТИ УСТАНОВКИ????? Перерив багато інформації. таких даних не знайшов.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Country: ua
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: газове пожежогасіння
« Reply #1 : 02 Березень 2011, 16:13:22 »
З переліку дозволених насадків, наданого виробником
Тут все написано. Обратитесь к производителю/продавцу той установки, которую собираетесь использовать.
Если установка импортная, то вполне возможно, что и расчет Вам сделают на соответствующем программном обеспечении.

Offline славик борік

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 03 Березень 2011, 15:15:25 »
Дякую за пораду. Хочу використати установки типу Импульс. В розділі - насадки немає ні одного слова стосовно площі та висоти установки. лише фізичні параметри, кількість отворі і т.д.

Offline rga

• Thank You
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 03 Березень 2011, 15:49:13 »
Хочу використати установки типу Импульс. В розділі - насадки немає ні одного слова стосовно площі та висоти установки. лише фізичні параметри, кількість отворі і т.д.
Да... Импульс - это, конечно, дешево, но... Там, в паспорте, много чего нет.
Если продолжаете хотеть "Импульс", ваш путь - к производителю, а именно компании "Бранд-мастер".

Offline славик борік

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 03 Березень 2011, 16:05:35 »
А що можете запропонувати...

Offline rga

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 03 Березень 2011, 17:05:41 »
"Kidde Brand- und Explosionsschutz GmbH", Германия (CO2). Это если надо СО2.
« Останнє редагування: 03 Березень 2011, 17:18:30 від rga »

Offline oposoom

• *
  • Thank You
  • -Given: 3
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #6 : 13 Грудень 2011, 13:56:08 »
Насколько я знаю высота регламентируется нормами а вот радиус распыления да должен давать производитель
А по оборудованию могу посоветовать еще Харьковчан "Промэнергоремонт" и "Артсок" Россия
« Останнє редагування: 13 Грудень 2011, 14:02:37 від oposoom »

Offline rga

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 13 Грудень 2011, 14:17:28 »
Насколько я знаю высота регламентируется нормами а вот радиус распыления да должен давать производитель
Нет. Производитель дает ограничение на высоту установки.
К слову, а где Вы в нормах это видели?

Offline oposoom

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #8 : 13 Грудень 2011, 16:11:07 »
Сорри был не прав еще раз пересмотрел Действительно макс. высоту дает производитель
Еще раз Извените

Offline oposoom

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #9 : 13 Грудень 2011, 16:22:58 »
Но например у Артоска есть два типа насадок - локальное пожаротушение там указана максимальная высота установки и объемное и насколько я понимаю тем не принципиально на какой высоте находиться насадок главное чтобы он за определенное к-во времени заполнил помещение по объему, для этого делается гидрорасчет и определяется суммарная площадь отверстий насадка

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю