Автор Тема: Зерновой элеватор  (Прочитано 24249 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Evgen Koc

• Thank You
  • -Given: 162
  • -Receive: 130
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Зерновой элеватор
« Reply #90 : 26 Лютий 2015, 16:54:15 »
Застосуйте звичайну круглу сталь діаметорм 16-20 мм . Буде набагато дешевше .
      Ще й гарантовано патьоки іржі нержавіною/поцинкованою бляхою сиосів від "саморобного" стрижня перехоплювача з "чорної" сталі.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #91 : 26 Лютий 2015, 17:12:06 »
Проще, более того, всегда так и делал.

Grace Hopper, Адмірал у відставці: Найбільш небезпечною фразою є "Ми завжди робили так".  :o

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #92 : 26 Лютий 2015, 17:33:01 »
Вопрос скорее к Evgen Koc, но жду мыслей от всех. Для молниезащиты элеватора планирую использовать молниеприемники OBO BETTERMANN высотой от 4 до 8м. Планирюю 3 варианта установки.

Якщо закріплення щогли D=40 мм відбувається до металоконструкцій, то замість 5408952 краще взяти 5408964. Щодо закріплення стрижня D=16 мм, лише одне доповнення. Можна обійтися двома тримачами (які з'єднано своїми основами у "8"-ки) у кожній з двох точок закріплення стрижня. Одне кільце "8"-ки тримає стрижень, інше - тримається за якийсь профіль. Сімейство таких тримачів знайдете у каталогу VBS на стор. 298 http://catalog.obo-bettermann.com/cps/rde/xbcr/SID-91BB74DF-FFAB2A52/obo-bettermann/download/uk-uk/Katalog_VBS_2012_ru.pdf
      І все-таки, чи дійсно економічно обґрунтовано морочитися з закріпленням таких високих щогл замість понаставити побільше коротших. Адже кругом - конструктивний метал, проблем з відведенням і розподіленням струму не буде. СС19, а чи пробували Ви перевірити цей варіант за RSM? Бо ж метод кута є придатним для невеликих споруд простої конфігурації. :(

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #93 : 26 Лютий 2015, 18:16:04 »
CC19, возможно найдешь что-то полезное
http://www.xn----7sbabtcodddfmonqke3fxg.xn--p1ai/molniezashita/montazh-molniezashita-elmashprom-bor.html
http://www.elmashprom.com/netcat_files/799/982/h_7a81daac104936f97f7b182ca0c912dc
А здесь http://www.elmont.com.ua/machty-molniezaschitnye.html заказывал одельностоящую мачту 17м у них свое производство. Готовые мачты есть еще у ТФ-кабеля, но они безумно дорогие, раза в 2-3 дороже чем у Элмонта

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #94 : 27 Лютий 2015, 09:36:06 »
І все-таки, чи дійсно економічно обґрунтовано морочитися з закріпленням таких високих щогл замість понаставити побільше коротших.
При більш коротких край силоса не попадає в зону захисту, я і при методі сфери.
« Останнє редагування: 27 Лютий 2015, 09:42:47 від CC19 »

Offline CC19

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #95 : 27 Лютий 2015, 10:01:12 »
grossel, Сугор, хорошая информация, но (см. вложение). Т.е. это не готовая конструкция, ее еще нужно рассчитать, что в принципе и правильно, но проект получится не полным. Вот если бы моих конструкторов научить правильно считать этот молниеприемник... :)

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #96 : 27 Лютий 2015, 10:15:42 »
CC19, мне кажется, ты излишне заморачиваешься, Элеватор - металлическая конструкция и уже по этому сама по себе может быть молниеприемником. Пересмотрел в сети кучу фото с элеваторами и увидел молниезащиту только на очень не многих фото

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #97 : 27 Лютий 2015, 14:29:28 »
Сугор, что я защищаю:
 - сам силос, толщина металла в верхнем ярусе и крыши - 1мм;
 - оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #98 : 27 Лютий 2015, 14:43:50 »
толщина металла в верхнем ярусе и крыши - 1мм;
Но там же есть еще и несущие конструкции
- оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.
на сколько я понял они стоят в районе мостиков

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #99 : 27 Лютий 2015, 14:46:56 »
При більш коротких край силоса не попадає в зону захисту, я і при методі сфери.

Тому що належить поставити на край сиоса стрижні Н=4 м 5401995, закріпивши кожний тримачами 5412609, які й відведуть струм у метал "банки", а вийняти його унизу, за 1500 мм від землі.
       Коли там нагорі вибухова зона (треба позначити межі), то поставити ізольовані щогли з кабелем OBO isCon http://eom.com.ua/index.php?action=downloads;sa=downfile&id=2363
Високі ізольовані щогли тут: http://eom.com.ua/index.php?action=downloads;sa=downfile&id=2603

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #100 : 27 Лютий 2015, 15:05:27 »
Но там же есть еще и несущие конструкции
Один из вариантов: молния попадает в стенку силоса (не в несущую конструкцию), прожигает его, зерно высыпается, на противоположной стенке растет давления, силос разрывает (как на фото выше). Какая вероятность этого события, я не знаю, но спать я хочу спокойно.
на сколько я понял они стоят в районе мостиков
Разные варианты бывают. Самый плохой: мост с ограждением 1,2м, на высоте 2м находится привод транспортера. Т.е. самая высокая точка - привод.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #101 : 27 Лютий 2015, 15:28:53 »
оборудование - привода, они могут быть выше на 1м всех металлоконструкций.

З приводу захисту електроустатковання на горішніх позначках сиосів. Оскільки ми змушені запустити струм блискавки у конструктив, до якого механічно закріплено і електрично приєднано корпуси пристроїв, там виникне велика напруга відносно робочої напруги фаз. Бо як би ми не намагалися зробити малим опір уземлювача, а струм - десятки кА та ще й імпульсний. Та й закон Ома там діє  ::). Тому має сенс поставити протиімпульсний захист для найбільш відповідальних електроприводів. Оскільки там вібрація, я б порадив вібростійкий SPD типу MCF 35-P3+FS-440 артикул 5096976. У каталогу TBS його не шукайте, це виріб новий, проте пройшов випробування у UL (не встиг зробити переклад та викласти у файловий архів). На сайті є http://obo.de/search/de-de.html?query=5096976. А то ми захопилися системою перехоплення, а біда насправді проскакує "дірками" у системі еквіпотенційних сполучень  =-0.

Offline Evgen Koc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #102 : 27 Лютий 2015, 15:43:30 »
Добридень СС19,
Прийшла відповідь від заводу щодо способу закріплення щогл.
1. Загальна порада: на закріплення пускати 1/3 висоти щогли. Тобто, коли маємо 6 м, то два фасадні тримачі розносимо на 2 м!
2. На щоглу 8 м заввишки радять пускати на закріплення 2,5 м та ставити не 2, а 3 фасадних тримачі.
3. Для повної гарантії настійливо радять звертатися до наших конструкторів. Мушу визнати, що не один форумчанин саме це настійливо радив  ::)
Їм важко врахувати наші погодні умови, ожеледицю.

Давайте спробуємо не виходити за 4-метрову висоту стрижнів.

Offline hi_tech

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 321
  • -Receive: 475
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #103 : 10 Березень 2015, 13:45:07 »
Тому що належить поставити на край сиоса стрижні Н=4 м
Вот это я тоже считаю правильно.
Evgen Koc, вопрос: "Высота молниеотвода в центре на самой вершине силоса, при выполнении предыдущего решения по установке молниетводов по краям конструкции, должна рассчитываться от земли или уже от защищенной зоны?"

Offline Sergik

• Thank You
  • -Given: 55
  • -Receive: 35
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #104 : 10 Березень 2015, 14:35:18 »
hi_tech, если считать методом угла, то молниеотводы будут считаться как "подвійні стрижньові", но тут вопрос как посчитать двойной разновысокий молниеотвод.
Думаю что надо прикинуть и методом угла и методом сферы и выбрать наиболее жесткий вариант, ибо
спать я хочу спокойно.
:)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю