Автор Тема: Использование локальных заземлителей для кровли с молниеприемной сеткой  (Прочитано 8105 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • Country: ua
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
На приклад в будівлі 2 струмовідводи по одній меншій стороні прямокутника, чи є необхідність в поясі навколо всього прямокутника, чи досить просто зєднання між ними?
Вопрос конечно интересный, однако ИМХО при таком размещении молниеотводов не соблюдается требование ДСТУ
"6.4.6 Струмовідводи слід розташовувати рівномірно по периметру об'єкта, що захищається"
я знаю не все, а только половину

Репецька

• Гість
Будинок однією стороною примикає до існ. іншого. Блискавкоприймачі - дві мачти на даху, від них опуски опущені по одній стороні будинку. Все це існуюче, треба зробити проект, з найменшими відхиленнями і затратами. Горизонтальних пасків через 20 м немає. Якщо прокласти тільки між опусками - збережу замовнику кошти, якщо пояс кинути по ін. сторонам будинку і приєднати до поясу горизонтального існ. будинку - витрати збільшаться, добре якщо вони обгрунтовані

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
А можно по подробнее о самом здании?
Будинок однією стороною примикає до існ. іншого
Значит для опусков свободны три стены.
Блискавкоприймачі - дві мачти на даху, від них опуски опущені по одній стороні будинку.
Установка на кровле мачт не очень хорошее решение. Насколько я понимаю у Вас здание выше 20м, и, если зону защиты считать от уровня земли, - то высота мачт получится ощутимой. И от каждой мачты должно быть, как минимум, два пути (опуска)
збережу замовнику кошти
Безопасность важнее денег заказчика.

Offline erika24

• Thank You
  • -Given: 430
  • -Receive: 83
  • Awards Автор 50 тем За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards

Репецька

• Гість
Хто б сперечався, сама не люблю ці мачти на будівлях. Але вони вже встановлені і ніби по ДСТУ нічого забороненого нема:
- п.6.4.2 Якщо блискавкоприймач складається зі стрижнів, встановлених на окремих опорах (або одній опорі), на кожну опору повинен бути передбачений мінімум один струмовідвід.
- І згідно табл.14 вписуємось в висоту до якої ще можна на будівлі встановлювати мачти і в зону захисту все попадає, проблема тільки в горизонтальних пасках на висоті 20 м.

Репецька

• Гість
Властиво в самому розумінні - горизонтальний пасок для зєднання струмовідводів, якщо для зєднання - то одна полоса, а може пояс - це коло по периметру. В нас 1 квітня семінар по блискавкозахисту в Університеті МЧС, назбиралось багато питань, надіюсь на прояснення, але даний проект потрібний швидше.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Репецька, Если Ваши мачты полностью защищают здание (здание полностью поподает в зону защиты стержневых молниеприемников), то я думаю Вам нет необходимости делать горизонтальные пояса (они выполняются при защите здания сеткой). Но там не мение я бы вам посоветовал бы две мачты связать между собой. Ну и еще:
-6.4.5 Струмовідводи слід розташовувати по периметру об'єкта, що захищається, так, щоб середня відстань між ними була не менше значень, наведених у табл. 9.
Хотя все зависит от экспертов.

Репецька

• Гість
От і я читаю ДСТУ і здається. що горизонтальні пояси відносяться тільки до сітчастого блискавкоприймача. правда чіткого розмежування не знаходжу. збиває слово "струмовідвід". В мому випадку мачти зєднані на рівні даху. значно вище 20 м. експертиза дала зауваження: не має горизонтального поясу на висоті 20 м. Cyrop. дякую!

Репецька

• Гість
В СО 153-34.21.122-2003, з якого списано наш ДСТУ, в п.3.2.2.2 і п.3.2.2.3 є поняття улаштування ізольованого і не ізольованого блискавко захисту, мій випадок – це ізольований блискавко захист, відповідно не потрібно горизонтальних поясів і дотримання відстані між струмовідводами, хоча з тим в мене порядок. В нашому ДСТУ такого розмежування нема, мій об’єкт в Україні, тому повинен бути виконаний згідно ДСТУ, ВІДПОВІДНО ЕКСПЕРТ ПРАВИЙ. Зроблю я цей горизонтальний пояс на висоті 20 м, хоча це і неправильно. Питання залишається тільки в поняті пояса:
З’єднання струмовідводів по периметру, чи тільки між собою? Різниця в мене або пояс 16 м, або 85 м.

Offline Evgen Koc

• Thank You
  • -Given: 162
  • -Receive: 130
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
В нас 1 квітня семінар по блискавкозахисту в Університеті МЧС
Будь ласка,  скажіть, як можна прослухати цей семінар. Хто записує охочих, о котрій початок, чи то буде у споруді Університету?

Offline Sergey U.

• Thank You
  • -Given: 46
  • -Receive: 248
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Будь ласка,  скажіть, як можна прослухати цей семінар. Хто записує охочих, о котрій початок, чи то буде у споруді Університету?
присоединяюсь!
Будьте настойчивы, и Вы многого добьетесь, ведь так интересней и жить и работать

Репецька

• Гість
Семінар відбудеться у Львові 1 квітня в приміщені Університету МЧС. що по вул. Клепарівській. о 9.00- початок регістрації. Хто записує охочих не знаю. нам на фірму прийшло запрошення. Можливо для запрошення слід звернутись в Університет.

Репецька

• Гість
В мене записаний телефон Львівського інституту пожежної безпеки МВС - 2333240 - правда дворічної давності. можливо не помінявся.

Offline Sergey U.

• Thank You
  • -Given: 46
  • -Receive: 248
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Будьте настойчивы, и Вы многого добьетесь, ведь так интересней и жить и работать

Репецька

• Гість
Sergey U. що ж. можу запропонувати зібрати запитання. які вас цікавлять. спробую вияснити в пожежників

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: