"Но в помещении должно быть не меньше 2-х извещателей."
ДБН В.2.5-13-98 1.6.3 В одному примiщеннi належить встановлювати не менше двох неадресованих або один адресований пожежний сповiщувач. при условии, что помещение при расчете "перекрывается" одним извещателем.
Правильно ли я Вас поняла, что при больших площадях, где надо ставить не два, а больше извещателей, их расчётного количества будет достаточно, чтоб выполнить требование :
ДБН В.2.5-13-98 (последний абзац пункта)
1.6.2 Установки пожежної сигналiзацiї повиннi формувати iмпульс на керування автоматичними установками пожежогасiння, димовидалення i оповiщення про пожежу при спрацьовуваннi не менше двох автоматичних пожежних сповiщувачiв, якi встановлюються в одному примiщеннi, що контролюється.
Керування технологiчним, електротехнiчним та iншим обладнанням,яке блокується з установкою пожежної сигналiзацiї, допускається здiйснювати при спрацьовуваннi одного пожежного сповiщувача.
Якщо установка пожежної сигналiзацiї призначена для керування автоматичними установками пожежогасiння, димовидалення i оповiщення про пожежу, кожну точку поверхнi, що пiдлягаю захисту, необхiдно контролювати не менше нiж двома автоматичними пожежними сповiщувачами. В предыдущем примере я показывала, какая картинка нарисовалась при 4-х. (тепловых правда,) Их всё равно нужно 8. Думаю, что и при дальнейшем увеличении площади и извещателей, для выполнения требования ДБН, пропорция была бы та же-пх2
ИМХО для больших площадей, чтоб не "забивать" всю площадь потолка извещателями, надо уже применять " адресований пожежний сповiщувач" и рассматривать требования к кабелям не радиальных шлейфов, а кольцевых. но их я ещё не изучила.