Автор Тема: Сертифікація спеціалістів / Сертификация специалистов  (Прочитано 77320 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
На даний час виходить що згідно http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF ліцензії не діють п.2: "Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків". Отже ліцензії які видані в 2010-2011 роках (як приклад) зараз не діють.

Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline sashkoMTM

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 94
  • -Receive: 178
    • Перегляд профілю
    • Awards
Отже ліцензії які видані в 2010-2011 роках (як приклад) зараз не діють.
неправильний висновок. ця постанова встановлювала новий порядок видачі ліцензій. а ті, що були видані до 1 січня 2008 р., відповідно, діють до кінця терміну.

Offline sashka

• Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 28
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85,
Quote (selected)

На підставі чого такі умозаключєнія?

Читать тут.
ПОСТАНОВА КМ від 5 грудня 2007 р. N 1396
"Про ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві"
2. Установити,  що  ліцензії,  видані  до  1  січня  2008 р., підлягають переоформленню

ПОСТАНОВА КМ від 27 лютого 2008 р. N 94
Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 р. N 1396
"2. Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків."

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF
Кабінет Міністрів України постановляє:
2. Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків.
{Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 94 від 27.02.2008}

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
По перше, шановний sashka, те що я написав є не
умозаключєнія
, а припущення, я так як і всі тут намагаюся розібратися  вданому питанні (щодо сертифікації). А
умозаключєнія
написані в законодавчо правових актах та постановах.
По друге: де ви в постанові 1396 від 05.12.07 р. знайшли фразу (я так розумію це цитата)
Установити,  що  ліцензії,  видані  до  1  січня  2008 р., підлягають переоформленню
. Я користувався пошуком не знайшов

« Останнє редагування: 10 Червень 2012, 18:01:57 від Саша85 »
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85, о свята простота, ось Вам силка http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF/ed20080227

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А слова : Увага! Це не поточна редакція документу (при відкритті даної ссилки) нічого не означають, перейшовши до поточної версії слово переоформлення відсутнє

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85, так я тобі намагаюсь поснити звідки все взялося...
спочатку було так ПОСТАНОВА КМ від 5 грудня 2007 р. N 1396
потім це ПОСТАНОВА КМ від 27 лютого 2008 р. N 94
треба ж на дати постанов дивитися, і слідкувати за змінами що відбуваються...
а не ссилачичь на п.2 постанови казати що
Quote (selected)

Вважаю полеміку на дану тему не конструктивною. І дискусію не вести.
« Останнє редагування: 10 Червень 2012, 21:19:34 від sashka »

Offline e_one

• Thank You
  • солнечноэлектрик
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
Ну, судя по попыткам коллег получить сертификат - полноценно его получить может только бывший ГИП/ГАП.
Общались сегодня с Киевэнерго. Там говорят, что на обьекты 4-й и 5-й категории все еще выдаются лицензии и они очень даже действительны.
Для согласования обьектов 1-3-й категорий - нужна подпись человека с сертификатом, зарегистрированным в Киевэнерго.
Регистрацию можно выполнить как до так и во время сдачи проекта. Для следующий проектов регистрация не нужна.
Ото таке.

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
e_one, а якщо не зареєстрований - то сертифікат не дійсьний!? =-0. На мою думку - або сертфікат є або немає.

Offline трансформатор

• Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 214
  • Glory to Ukraine
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Особо отличившийся
    • Перегляд профілю
    • Awards
Что такое "Киевэнерго"? Это не частная организация?

Offline e_one

• Thank You
  • солнечноэлектрик
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
sashka, ну они просто этот сертификат к себе в базу внесут и усе
мое мнение, среднестатистическому электрическому проектировщику из всей сертификации светит только общий модуль и пожарка, но для пожарки нужны выполненные проекты по пож. безопасности.
трансформатор, http://kyivenergo.ua/ говорят что ОАО, мы к ним приносим наши проекты, чтоб домики с запроектированными нами электросетями подключали к внешней электросети.
Кстати, требования к подключению и заключению договора где-то есть на их сайте.

Offline mental

• Thank You
  • -Given: 179
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Автор 50 тем
    • Перегляд профілю
    • Awards
Кто-то уже получил сертификат? Сколько стоит получить, какие модули и где сдавать?
"Теория без практики мертва и бесплодна.
Практика без теории вредна и пагубна."
К.Ф.Гаусс.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
http://vugip.org.ua/training/  - обучение и сертификат
Модули (ну, да! ссылки у них дурацие!ссылки "причесал". ZoloS9479 - спасибо, кажется, поняла, как это делать):

- общий (обязательный)

- специальный - по выбору

Стоит на все про все около 8т на 2 модуля.

« Останнє редагування: 17 Липень 2012, 15:56:03 від rga »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
З А К О Н  У К Р А Ї Н И Про архітектурну діяльність
Стаття 7. Розроблення та затвердження проекту об'єкта архітектури

Проект об'єкта архітектури розробляється під керівництвом або з  обов'язковою   участю   архітектора,   який   має   відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Проект об'єкта    архітектури    завіряється    підписом    і скріплюється   особистою   печаткою    архітектора,    який    має кваліфікаційний сертифікат.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім:
     частин першої,  другої  і  четвертої статті 7,  які набирають чинності через два роки після створення передбаченої у  статті  18 цього  Закону  Архітектурно-будівельної  атестаційної  комісії  та введення  в  дію  порядку  проведення  професійної   атестації   в архітектурній діяльності ( 79-2009-п ) (частина друга статті 17);
Перепрошую за тему по якій вже їздили N раз, але якщо ще раз поглянути на прикінцеві положення вище наведеного закону: п.1 та п.2  даної статті 7 діють через два роки після створення "Архітектурно-будівельної  атестаційної  комісії" (постанова Мінрегіонбуду №93 від 25.06.2011 р. яка діє від  01.08.2011 р.) та введення  в  дію  "порядку  проведення  професійної атестації   в архітектурній діяльності" (постанова КМУ №554 від 23.05.2011 р. яка діє від 02.06.2011 р.). Отже дані пункти (п.1 та п.2 ст.7 ЗУ "Про архітектурну діяльність") вступають в дію з 01.08.2013 року. , якщо хто має більш вагоме (з урахуванням чинниого законодавства) заперечення до вище наведених мною висновків то прохання навести ???!!!

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Так, Мінрегіон навіть спочатку цього не заперечував. Зокрема в цьому листі-роз'ясненні, яке прикладаю (за якість вибачайте, сканував не я. але лист реальний, це відповідь на звернення інституту "Чорноморндіпроект") вказується дата 05.07.2013.

Але згодом ці хлопці, зрозумівши що дещо лоханулись (гроші-то на вибори потрібні вже в 2012), видав інше роз'яснення, зміст якого "я не я і хата не моя", тобто обов'язкова сертифікація з 1 червня 2012 і все тут. Чому? А "тому що"...був такий лозунг в 2004 році:)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю