Автор Тема: Сертифікація спеціалістів / Сертификация специалистов  (Прочитано 76979 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
На даний час виходить що згідно http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF ліцензії не діють п.2: "Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків". Отже ліцензії які видані в 2010-2011 роках (як приклад) зараз не діють.

Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline sashkoMTM

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 94
  • -Receive: 178
    • Перегляд профілю
    • Awards
Отже ліцензії які видані в 2010-2011 роках (як приклад) зараз не діють.
неправильний висновок. ця постанова встановлювала новий порядок видачі ліцензій. а ті, що були видані до 1 січня 2008 р., відповідно, діють до кінця терміну.

Offline sashka

• Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 28
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85,
Quote (selected)

На підставі чого такі умозаключєнія?

Читать тут.
ПОСТАНОВА КМ від 5 грудня 2007 р. N 1396
"Про ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві"
2. Установити,  що  ліцензії,  видані  до  1  січня  2008 р., підлягають переоформленню

ПОСТАНОВА КМ від 27 лютого 2008 р. N 94
Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 р. N 1396
"2. Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків."

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF
Кабінет Міністрів України постановляє:
2. Установити, що ліцензії, видані до 1 січня 2008 р., діють до закінчення встановлених у них строків.
{Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 94 від 27.02.2008}

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
По перше, шановний sashka, те що я написав є не
умозаключєнія
, а припущення, я так як і всі тут намагаюся розібратися  вданому питанні (щодо сертифікації). А
умозаключєнія
написані в законодавчо правових актах та постановах.
По друге: де ви в постанові 1396 від 05.12.07 р. знайшли фразу (я так розумію це цитата)
Установити,  що  ліцензії,  видані  до  1  січня  2008 р., підлягають переоформленню
. Я користувався пошуком не знайшов

« Останнє редагування: 10 Червень 2012, 18:01:57 від Саша85 »
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85, о свята простота, ось Вам силка http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1396-2007-%D0%BF/ed20080227

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А слова : Увага! Це не поточна редакція документу (при відкритті даної ссилки) нічого не означають, перейшовши до поточної версії слово переоформлення відсутнє

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Саша85, так я тобі намагаюсь поснити звідки все взялося...
спочатку було так ПОСТАНОВА КМ від 5 грудня 2007 р. N 1396
потім це ПОСТАНОВА КМ від 27 лютого 2008 р. N 94
треба ж на дати постанов дивитися, і слідкувати за змінами що відбуваються...
а не ссилачичь на п.2 постанови казати що
Quote (selected)

Вважаю полеміку на дану тему не конструктивною. І дискусію не вести.
« Останнє редагування: 10 Червень 2012, 21:19:34 від sashka »

Offline e_one

• Thank You
  • солнечноэлектрик
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
Ну, судя по попыткам коллег получить сертификат - полноценно его получить может только бывший ГИП/ГАП.
Общались сегодня с Киевэнерго. Там говорят, что на обьекты 4-й и 5-й категории все еще выдаются лицензии и они очень даже действительны.
Для согласования обьектов 1-3-й категорий - нужна подпись человека с сертификатом, зарегистрированным в Киевэнерго.
Регистрацию можно выполнить как до так и во время сдачи проекта. Для следующий проектов регистрация не нужна.
Ото таке.

Offline sashka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
e_one, а якщо не зареєстрований - то сертифікат не дійсьний!? =-0. На мою думку - або сертфікат є або немає.

Offline трансформатор

• Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 214
  • Glory to Ukraine
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Особо отличившийся
    • Перегляд профілю
    • Awards
Что такое "Киевэнерго"? Это не частная организация?

Offline e_one

• Thank You
  • солнечноэлектрик
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
sashka, ну они просто этот сертификат к себе в базу внесут и усе
мое мнение, среднестатистическому электрическому проектировщику из всей сертификации светит только общий модуль и пожарка, но для пожарки нужны выполненные проекты по пож. безопасности.
трансформатор, http://kyivenergo.ua/ говорят что ОАО, мы к ним приносим наши проекты, чтоб домики с запроектированными нами электросетями подключали к внешней электросети.
Кстати, требования к подключению и заключению договора где-то есть на их сайте.

Offline mental

• Thank You
  • -Given: 179
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Автор 50 тем
    • Перегляд профілю
    • Awards
Кто-то уже получил сертификат? Сколько стоит получить, какие модули и где сдавать?
"Теория без практики мертва и бесплодна.
Практика без теории вредна и пагубна."
К.Ф.Гаусс.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
http://vugip.org.ua/training/  - обучение и сертификат
Модули (ну, да! ссылки у них дурацие!ссылки "причесал". ZoloS9479 - спасибо, кажется, поняла, как это делать):

- общий (обязательный)

- специальный - по выбору

Стоит на все про все около 8т на 2 модуля.

« Останнє редагування: 17 Липень 2012, 15:56:03 від rga »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
З А К О Н  У К Р А Ї Н И Про архітектурну діяльність
Стаття 7. Розроблення та затвердження проекту об'єкта архітектури

Проект об'єкта архітектури розробляється під керівництвом або з  обов'язковою   участю   архітектора,   який   має   відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Проект об'єкта    архітектури    завіряється    підписом    і скріплюється   особистою   печаткою    архітектора,    який    має кваліфікаційний сертифікат.

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім:
     частин першої,  другої  і  четвертої статті 7,  які набирають чинності через два роки після створення передбаченої у  статті  18 цього  Закону  Архітектурно-будівельної  атестаційної  комісії  та введення  в  дію  порядку  проведення  професійної   атестації   в архітектурній діяльності ( 79-2009-п ) (частина друга статті 17);
Перепрошую за тему по якій вже їздили N раз, але якщо ще раз поглянути на прикінцеві положення вище наведеного закону: п.1 та п.2  даної статті 7 діють через два роки після створення "Архітектурно-будівельної  атестаційної  комісії" (постанова Мінрегіонбуду №93 від 25.06.2011 р. яка діє від  01.08.2011 р.) та введення  в  дію  "порядку  проведення  професійної атестації   в архітектурній діяльності" (постанова КМУ №554 від 23.05.2011 р. яка діє від 02.06.2011 р.). Отже дані пункти (п.1 та п.2 ст.7 ЗУ "Про архітектурну діяльність") вступають в дію з 01.08.2013 року. , якщо хто має більш вагоме (з урахуванням чинниого законодавства) заперечення до вище наведених мною висновків то прохання навести ???!!!

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Так, Мінрегіон навіть спочатку цього не заперечував. Зокрема в цьому листі-роз'ясненні, яке прикладаю (за якість вибачайте, сканував не я. але лист реальний, це відповідь на звернення інституту "Чорноморндіпроект") вказується дата 05.07.2013.

Але згодом ці хлопці, зрозумівши що дещо лоханулись (гроші-то на вибори потрібні вже в 2012), видав інше роз'яснення, зміст якого "я не я і хата не моя", тобто обов'язкова сертифікація з 1 червня 2012 і все тут. Чому? А "тому що"...був такий лозунг в 2004 році:)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: