Я уже, вроде, нашла ответ здесь:
http://archiforum.org.ua/viewtopic.php?id=28&p=17Прикінцевими положеннями Закону України «Про архітектурну діяльність» передбачено, що частина перша, друга і четверта статті 7 набирають чинність через 2 роки після створення Архітектурно-будівельної атестаційної комісії та введення в дію порядку проведення професійної атестації в архітектурній діяльності.
Враховуючи те, що Порядок проведення атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2011 № 554 та утворено Атестаційну архітектурно-будівельну комісію, яка затверджена наказом Мінрегіону від 05.07.2011 № 102 - наявність кваліфікаційного сертифіката у відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури обов'язкова з 05.07.2013р.
что вы на ЭТО скажете???
ПС. нашел в закромах интернета , позже зайдя этого уже не было. толи я не туда заходил, толи удалили
--------------
Зверніть увагу, в першому реченні цього тексту мова йде про "Архітектурно-будівельну атестаційну комісію", а в другому - про "Атестаційну архітектурно-будівельну комісію". Зазначу, що це дві різні комісії. Перша з них була утворена ще в 2009 році і займалась сертифікацією архітекторів (аналогічно була створена комісія інженерів технагляду). В червні 2011 р. ці комісії були ліквідовані і створена єдина комісія з розподілом по секціях. Тому, на мій погляд, немає достатніх причин відраховувати 2 роки з 05.07.2011 р.
А жаль!