Автор Тема: Перевірка пропускної здатності ЛЕП-10кв  (Прочитано 13411 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Country: ua
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
KSENY, Vlad_ua, Так что там с обоснованием методики расчета? Тишина?
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Offline Vlad_ua

• *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 1
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня!
Вибачте що, так довго, не відповідав на Ваші питання...(був зайнятий)  ::)

Відповідаю:
1. не являюсь фахівцем  в області електропостачання;
(займаюсь проектуванням: будівель, споруд, локальних комп'ютерних мереж ...)
2. взявши за основу "козу", що була надана панночкою  KSENY :
 2.1. розібрався яким чином був зроблений розрахунок...;
       (топологія мережі, будування мережі, розрахунок...)
 2.2. вдосконалив формули та виніс константи;
        (писати універсальну програму розрахунку для усіх, для мене не було такої мети...
         я робив розрахунок для подальшого погодження в ОблЕнерго власного підключення).

Розрахунок був перевірений фахівцями ОблЕнерго з допомогою прф. програми, виявилось :thumbsup:
Пані KSENY , особиста подяка за "козу розрахунку: Перевірка пропускної здатності ЛЕП-10кв ", з мене  beer  @>--
...:::: Пані KSENY , особиста подяка за "козу розрахунку: Перевірка пропускної здатності ЛЕП-10кв " ::::...
При потребі звертайтесь, зроблю розрахунок. >> patriot_ua@ua.fm
Мотоцикл - сила, укладена між ніг!
Автомобіль - сила, прикріплена до дупи!
Відчуваєш різницю? :)

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Vlad_ua, Вы ответили не на тот вопрос. А Ваш ответ "В Облэнерго мне дали добро" - извините, в данном случае, не аргумент.
Никто не говорит о правильности/неправильности программы. Вопрос был о методике расчета и вот на него ответа со ссылкой на нормы как не было, так и нет.

Offline Vlad_ua

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Vlad_ua, Вы ответили не на тот вопрос. А Ваш ответ "В Облэнерго мне дали добро" - извините, в данном случае, не аргумент.
Никто не говорит о правильности/неправильности программы. Вопрос был о методике расчета и вот на него ответа со ссылкой на нормы как не было, так и нет.

Доброго дня, шановний пане Андрюха РЗА!

Вибачте, пане Андрюха РЗА, я мабуть погано сформував та висловив свою відповідь.
Спробую повторити свою відповідь на всі запитання що були спрямовані до мене в цьому пості:

1. не являюсь фахівцем  в області електропостачання;
2. взяв за основу "козу", що була надана панночкою  KSENY... "

як що Ви, пане Андрюха РЗА, все-таки, не знайшли відповіді на свої запитання, то наступного разу, я буду задавати питання Вам, як фахівцю в області Електропостачання та Електро-розрахунків, а Ви будите мені пояснювати, що це за формула, навіщо вона потрібна і який пан професор, в якому році її довів.

До речі, книжок та посібників в електронному вигляді в Інтернеті багато, на жаль, усі на іноземній мові...

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • Инженер РЗиА и ТМ
    • Перегляд профілю
    • Awards
Vlad_ua, давайте для начала уберем сарказм из выражений. Тем паче в тех областях, в которых, как Вы сами признаетесь, вы не являетесь специалистом.
А потом внимательно посмотрите на ответ №44 в данной теме, где есть ссылка на справочник.

Offline shtuch1

• Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 41
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
Vlad_ua, давайте для начала уберем сарказм из выражений. Тем паче в тех областях, в которых, как Вы сами признаетесь, вы не являетесь специалистом.
А потом внимательно посмотрите на ответ №44 в данной теме, где есть ссылка на справочник.
Обоснование слабое. В данном справочнике исходными данными являются нагрузки на всхех участках линии ( в том числе отпаечных линиях). Разработчикам справочников хорошо, приняли с потолка нагрузку и по известным из физики формулам считают. Вопросов нет если проектировать полностью новую линию с известными расчетными нагрузками на каждом участке.
При расчете загрузки существующей линии все сложнее. Возникает много вопросов: 
- Нагрузка в линии является переменной во времени - какую нагрузку брать за рачетную?  Если измереную в какойто момент времени то через 5мин. или на следующий день она может быть в 2 раза больше.
- нагрузку на различных участках линии практически определить невозможно итд.
Как это все учесть никто практически не знает и методик таких нет.
« Останнє редагування: 26 Листопад 2012, 20:32:03 від shtuch1 »

Offline nocibur

• Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 69
  • Молодой и зелёный !
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, и что вы предлагаете?
не считать вообще?
или считать так как тут посчитали-непонятно по какой методике?
или месяцами/годами замеры проводить, так чтоб уже наверняка?

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • Инженер РЗиА и ТМ
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, Я Вам предлагаю сначала посмотреть о чем собственно вышел спор, а потом уже все вместе будем обсуждать корректно или некорректно созданы справочники.

Offline shtuch1

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, Я Вам предлагаю сначала посмотреть о чем собственно вышел спор, а потом уже все вместе будем обсуждать корректно или некорректно созданы справочники.
Я не вел спор  корректно или некорректно созданы справочники. Да, в плане того, что неправильно суммировать падения напр. на всех участках линии справочник дает еответ. Я лиш уточнил, что справочник не является обоснованием методики расчета пад. напр. в линии т.к. таких методик просто не существует. Справочник не дает ответ откуда брать исходные данные для расчета. Поэтому как бы вы не считали нельзя сказать что расчет правильный.

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • Инженер РЗиА и ТМ
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, Хорошо, допустим, что справочник - не является, А что же тогда является?

Offline shtuch1

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, Хорошо, допустим, что справочник - не является, А что же тогда является?
Да втом и дело, что ничего нет. Каждый считает как ему выгодно. Напр. Обле выгодно завысить пад. напр. при подключении нового абонента. Думаю с введением методики платы за присоеденение все станет на свое место

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • Инженер РЗиА и ТМ
    • Перегляд профілю
    • Awards
shtuch1, Извините, но это абсурд и хаос. Есть некие нормы, на которые мы опираемся и проводим расчеты. В том числе и на справочную литературу.

Offline Vlad_ua

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня шановні добродії!

Хочу допомогти розв'язати Вашу конфліктну, безглузду ситуацію.
Кожен з нас, розуміє, що, викладена мною методика розрахунку дуже боляче б'є по чийомусь гаманцю, тому давайте допоможемо зекономити розумним та й одночасно дамо заробити усім іншим.

По суті:
1. Мій розрахунок, зроблений на підставі  "прикладу" що виклала панні "KSENY" (за що я їй дуже вдячний), пройшов перевірку шляхом застосування програми розрахунку ОблЕнерго.
2. Тільки після  отримання результатів перевірки та дозволу на будівництво, я виклав удосконалену методику.
(навіщо мені знати, що, та на підставі яких формул, я просто зрозумів логіку розрахунку, а далі все легко...)

Для місцевих ГуРу!
Ви б менше ляси точили, що та звідки, покажіть будь-ласка, формули та приклади власних розрахунків, перевірте та вкажіть де на Ваш погляд помилки в формулах і підрахунках. А то складається таке враження, що Ви, не фахівці, а оператори придбаних програм, і прийшли теревенити про славу собі: "які ми класні оператори, знаємо де розташовані цифри на клаві і яким пальцем потрібно натискати..."  (я можу ще більше дати сарказму).

Давайте ГуРу, таким чином:
Помилка в розрахунках в формулі такій то тому... (бла... бла... бла...)
Помилковий такий-то коєф. (тому...тому... тому... взяти потрібно там...)

А то Ваше, панове ГуРу, словоблудство та рукоблудство, ні до чого не веде, окрім тупого марнотратства людського часу на зайве читання посту.

Погодьтесь, шукати приклади розрахунків буде тільки та людина  яка зможе застосувати цю інформацію,  а ті хто за все платять, їх вистачить на усіх, дай бог їм здоров'я.

Offline seld-ivasi

• **
  • Thank You
  • -Given: 12
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
навіщо мені знати, що, та на підставі яких формул, я просто зрозумів логіку розрахунку, а далі все легко...
Ось яка безтолкова пішла молодь...(дай Боже молодий! може навчишся...)
Пораху.й мені по "логіці" 2х2=5! ;)

"Практика без теории – слепа!"
Хтось мудрий написав певно... ;)
Что бы ни делал, делай разумно и предусматривай конец.... (результат)!.

Offline nocibur

• Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 69
  • Молодой и зелёный !
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Давайте ГуРу, таким чином:
Помилка в розрахунках в формулі такій то тому... (бла... бла... бла...)
по-моему расчет в корне неправильный...почему Вы суммируете потери с каждого участка все в кучу? а потокораспределение?
Vlad_ua, почему в результате расчета вы суммируете падения напряжения на всех участках, включая отпайки к ТП? Мне кажется суммировать нужно падения напряжения участков магистрали до самой отдаленной точки, т.к. на этих участках будут учтены мощности этих ТП
Солидарен с Dmitrik. Тоже непонятен данный вопрос. Можно ссылку на какой-нибудь справочник или что-то похожее. А то ответ "Because" на вопрос "почему?" на этом форуме практикуется только в одной теме
+Ответ #44

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: