Автор Тема: Освоение проекта на квартиру  (Прочитано 13690 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline lepricon

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Освоение проекта на квартиру
« Reply #75 : 08 Липень 2010, 11:33:18 »
*Андрей*, за орфографічні виправлення окреме дякую!!  :thumbsup:
тільки наскільки я побачив в ДСТУ 19, то навіть не розгалуджувальні, а відгалужувальні  ;)

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #76 : 08 Липень 2010, 11:45:02 »
Цитата: lepricon
відгалужувальні
Верно. Исправил.

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #77 : 08 Липень 2010, 11:51:48 »
ВВГнг-ls
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #78 : 08 Липень 2010, 12:26:14 »
Цитата: *Андрей*
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.
ВВГнг заборонені із-за високого димовиділення!!! його знато з виробництва і замінено на ВВГнг-ls. + в проекті підвісні потолки

Offline boss

• Thank You
  • -Given: 23
  • -Receive: 134
  • BOSS
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #79 : 08 Липень 2010, 13:08:23 »
Лічильник знаходиться в коридорному щиті і закладається проектом на будинок. а я роблю тільки квартиру. відповідно там автомати після нього можуть і не стояти, а тільки пакетніки.
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.

наскільки я зрозумів, то табл. 4,1 приймається для розрахунку цілого будинку. а я вказав потужність виходячи з кількості і специфіки споживачів
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #80 : 08 Липень 2010, 13:20:48 »
Цитата: boss
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.
ну тоді в мене потужність на квартиру має бути 5 кВт по табл. 4.1 ))))
а реальна яка??? 10,6 кВт))) так що вирішив всежтаки що так як я рахував, більш реальніше. При обрахунках я використовував методику від Шнайдер Електрікс випуск 11.
Цитата: boss
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.
впринципі якщо так розібратися, то автомат на 63 А можна встановлювати в коридорному щиті після лічильника. А за селективність знаю. перевіряв. все гуд;)  :thumbsup:

Offline boss

• Thank You
  • BOSS
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #81 : 08 Липень 2010, 13:27:30 »
а реальна яка??? 10,6 кВт)))
Не важно какая реальная. На квартиру при расчете здания выделена определенная мощность, и она ограничена номиналом автомата перед счетчиком. Этот автомат ты не имеешь права менять, и его клеммы как и счетчик должны быть опломбированы. Если у тебя окажется перед счетчиком 25А, то какой смысл ставит на ввод квартиры 63А?

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #82 : 08 Липень 2010, 13:31:25 »
boss, я це все прекрасно розумію, але тоді виходить, що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі. маємо вхідну потужність 5 кВт, вибираємо кабеля 2,5 і 1,5 мм2 відповідно і весь розрахунок??? ;)

якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження :( :'(

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #83 : 08 Липень 2010, 13:35:13 »
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг. Хоча можна і такий як ви застосували, там різниця в ціні між нг і нг-ls невелика.

Щодо навнтажень -- у вас явно житло І типу, для таких жител розрахунок навантажень проводять саме за таблицею, а не за фактичним набором електроприймачів (як для жител ІІ і ІІІ типів). Це так, на майбутнє.

Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод.  

А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?

Offline boss

• Thank You
  • BOSS
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #84 : 08 Липень 2010, 13:36:35 »
що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі
Вот-вот.

Узнай какой номинал автомата стоит перед счетчиком и от него пляши.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #85 : 08 Липень 2010, 13:42:56 »
Цитата: O.S.
А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?
бо
якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #86 : 08 Липень 2010, 13:45:15 »
Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод. 

спуск від газової труби до самої плити, який виконується гнучким шлангом з металевою бронею, теж відноситься до газопроводу???

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #87 : 08 Липень 2010, 13:46:50 »
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг
на форумі виставлявся нормативний документ, правда російський, в якому заборонялося закладати кабель нг, взамін нього тільки нг-ls

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #88 : 08 Липень 2010, 13:53:28 »
А кто принимал решение по выбору автоматических включателей? Просто как-то не стыкуется светильники Delux и Massive, фурнитура АВВ, а автоматы ИЕК. Я конечно ничего против не имею отечественного (китайского) производителя, но на такой дом я бы брал, что-нибудь более солидное.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #89 : 08 Липень 2010, 14:10:34 »
ну даний проект в мене являється навчальним. потрібно ж на чомусь вчитися;)) а на рахунок ИЄК згідний, можна було б і АВВ і шнайдера поставити, хоча більшість зараз саме ИЄК закладає, а замовники якщо мають бажання, можуть замінити на аналогічні дорожчі автомати;)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю