Автор Тема: Освоение проекта на квартиру  (Прочитано 13631 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline lepricon

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Освоение проекта на квартиру
« Reply #75 : 08 Липень 2010, 11:33:18 »
*Андрей*, за орфографічні виправлення окреме дякую!!  :thumbsup:
тільки наскільки я побачив в ДСТУ 19, то навіть не розгалуджувальні, а відгалужувальні  ;)

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #76 : 08 Липень 2010, 11:45:02 »
Цитата: lepricon
відгалужувальні
Верно. Исправил.

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #77 : 08 Липень 2010, 11:51:48 »
ВВГнг-ls
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #78 : 08 Липень 2010, 12:26:14 »
Цитата: *Андрей*
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.
ВВГнг заборонені із-за високого димовиділення!!! його знато з виробництва і замінено на ВВГнг-ls. + в проекті підвісні потолки

Offline boss

• Thank You
  • -Given: 23
  • -Receive: 134
  • BOSS
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #79 : 08 Липень 2010, 13:08:23 »
Лічильник знаходиться в коридорному щиті і закладається проектом на будинок. а я роблю тільки квартиру. відповідно там автомати після нього можуть і не стояти, а тільки пакетніки.
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.

наскільки я зрозумів, то табл. 4,1 приймається для розрахунку цілого будинку. а я вказав потужність виходячи з кількості і специфіки споживачів
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #80 : 08 Липень 2010, 13:20:48 »
Цитата: boss
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.
ну тоді в мене потужність на квартиру має бути 5 кВт по табл. 4.1 ))))
а реальна яка??? 10,6 кВт))) так що вирішив всежтаки що так як я рахував, більш реальніше. При обрахунках я використовував методику від Шнайдер Електрікс випуск 11.
Цитата: boss
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.
впринципі якщо так розібратися, то автомат на 63 А можна встановлювати в коридорному щиті після лічильника. А за селективність знаю. перевіряв. все гуд;)  :thumbsup:

Offline boss

• Thank You
  • BOSS
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #81 : 08 Липень 2010, 13:27:30 »
а реальна яка??? 10,6 кВт)))
Не важно какая реальная. На квартиру при расчете здания выделена определенная мощность, и она ограничена номиналом автомата перед счетчиком. Этот автомат ты не имеешь права менять, и его клеммы как и счетчик должны быть опломбированы. Если у тебя окажется перед счетчиком 25А, то какой смысл ставит на ввод квартиры 63А?

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #82 : 08 Липень 2010, 13:31:25 »
boss, я це все прекрасно розумію, але тоді виходить, що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі. маємо вхідну потужність 5 кВт, вибираємо кабеля 2,5 і 1,5 мм2 відповідно і весь розрахунок??? ;)

якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження :( :'(

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #83 : 08 Липень 2010, 13:35:13 »
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг. Хоча можна і такий як ви застосували, там різниця в ціні між нг і нг-ls невелика.

Щодо навнтажень -- у вас явно житло І типу, для таких жител розрахунок навантажень проводять саме за таблицею, а не за фактичним набором електроприймачів (як для жител ІІ і ІІІ типів). Це так, на майбутнє.

Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод.  

А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?

Offline boss

• Thank You
  • BOSS
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #84 : 08 Липень 2010, 13:36:35 »
що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі
Вот-вот.

Узнай какой номинал автомата стоит перед счетчиком и от него пляши.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #85 : 08 Липень 2010, 13:42:56 »
Цитата: O.S.
А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?
бо
якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #86 : 08 Липень 2010, 13:45:15 »
Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод. 

спуск від газової труби до самої плити, який виконується гнучким шлангом з металевою бронею, теж відноситься до газопроводу???

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #87 : 08 Липень 2010, 13:46:50 »
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг
на форумі виставлявся нормативний документ, правда російський, в якому заборонялося закладати кабель нг, взамін нього тільки нг-ls

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #88 : 08 Липень 2010, 13:53:28 »
А кто принимал решение по выбору автоматических включателей? Просто как-то не стыкуется светильники Delux и Massive, фурнитура АВВ, а автоматы ИЕК. Я конечно ничего против не имею отечественного (китайского) производителя, но на такой дом я бы брал, что-нибудь более солидное.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #89 : 08 Липень 2010, 14:10:34 »
ну даний проект в мене являється навчальним. потрібно ж на чомусь вчитися;)) а на рахунок ИЄК згідний, можна було б і АВВ і шнайдера поставити, хоча більшість зараз саме ИЄК закладає, а замовники якщо мають бажання, можуть замінити на аналогічні дорожчі автомати;)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: