Автор Тема: Тех. завдання  (Прочитано 4487 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline lepricon

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
Тех. завдання
« : 28 Травень 2010, 12:20:30 »
Доброго дня всім. В мене до Вас прохання, чи не може хто-небудь виложити сюди тех. завдання видане РЕСом і завдання на проектування, для ознайомлення, і проектну записку вже зробленого проекту, бо плани є, а що пишеться в проектній записці, уявлення не маю :-[. Я тільки закінчив університет, так що досвіду взагалі не маю. надіюсь Ви мене хоч трошки навчите ;)

Андрійка

• Гість
Re: Тех. завдання
« Reply #1 : 28 Травень 2010, 12:45:35 »
Цитата: lepricon
хто-небудь виложити сюди тех. завдання видане РЕСом і завдання на проектування
Не всегда и не на всех фирмах выдают задание на проектирование. Электротехническую часть делаю сам, беру конструкторские чертежи, технологию, советуюсь с сантехниками..вобщем подключаю все оборудование. Дальше даю задание строителям: там-то предусмотреть проем в фундаменте для ввода кабеля, там-то нишу для электрошкафа и т.д.
РЭС (в моем случае облэнерго) еще никогда не выдавал техзадание, только выставляли тех. условия на подключение к своим сетям (обязательно должно быть).
По оформлению можете глянуть в файловом архиве.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 28 Травень 2010, 13:02:21 »
Андрійка, тобто Ви на основі плану приміщення і тех. умов від РЕСу(обленерго) і побажань замовника (можливо і усних) робите електроосвітлювальну і електросилову частини, після того вже узгоджуєте їх з будівельниками. я правильно зрозумів??? :-[

а що повинно бути в проектній записці, всі розрахунки туди додаються???   :-[

і чи можна подивитися на якісь тех. умови від РЕСу, бо уявлення немаю, як то діло виглядає  :(

Андрійка Дуже вдячний за поміч !!! :)
« Останнє редагування: 28 Травень 2010, 13:05:18 від lepricon »

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Country: ua
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 28 Травень 2010, 13:04:30 »
lepricon, я так зрозумів ви маєте на увазі пояснювальну записку до проекту зовнішніх мереж? Просто бувають проекти внутрішніх мереж (т. зв. "внутрянка" -- розділи ЕО, ЕМ), і зовнішніх мереж (розділ ЕП). То у вас який проект?
І РЕМ не видає технічного завдання, він видає документ, який називається технічні умови. Там прописується точка підключення, дозволена потужність і т.п.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 28 Травень 2010, 13:07:54 »
O.S., а до внутрішніх мереж пояснювальна записка хіба не робиться????

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 28 Травень 2010, 13:22:46 »
O.S., а до внутрішніх мереж пояснювальна записка хіба не робиться?

Записка робиться і для внутрянки, і для наружки, просто я ж не знаю, яка саме пояснювальна записка вам потрібна. І якщо вам потрібна записка по внутрянці, то вкажіть для якого саме об"єкту (магазин там, чи кафе, чи завод). Просто ви написали, що у вас плани є, а записки нема. Так ви скажіть, плани чого саме у вас є, а ми вам підберемо відповідну записку під ваші плани.

Андрійка

• Гість
« Reply #6 : 28 Травень 2010, 13:23:38 »
Держи. Все что делаешь должно быть освещено в ПЗ (любой проект). По возможности кратко и ясно.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 28 Травень 2010, 13:30:16 »
Андрійка, за приклад тобі окреме спасибі!! ;))

Андрійка

• Гість
« Reply #8 : 28 Травень 2010, 13:32:43 »
P.S. ссылка на РД по молниезащите (в поясн. записке) - устаревшая, давно делал.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #9 : 28 Травень 2010, 17:42:24 »
O.S., Я перепрошую, я трохи неправильно виразився. я мав на увазі що в загальному, плани приміщень і схеми ЕС та ЕО виставляються, а записки до них з усіма розрахунками в більшості випадків ні  :-[.
я зараз пробую спочатку взагальному розібратися з чого складається проект, розділюю його на частити, вивчаю їх окрамо, а тоді вже буду братися за якийсь конкретний об'єкт, бо зараз ще ні досвіду, ні знань відповідних для розробки проектів немаю, але надіюсь з Вашою допомогою отримати;) :-[

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #10 : 28 Травень 2010, 18:01:48 »
lepricon, а, я зрозумів. Просто думав шо ви зробили якісь плани по якомусь конкретному об"єкту, а тепер вам треба записка до цього діла. А якшо ви так, в загальному питаєте, то такого добра тут навалом:

- записка на стадію "П" житловий будинок:
http://eom.com.ua/index.php/topic,3579.0.html

- ще одна схожа
http://eom.com.ua/index.php/topic,3279.0.html

- гараж на 5 машин
http://eom.com.ua/index.php/topic,4051.0.html

- якісь павільйони
http://eom.com.ua/index.php/topic,3278.0.html

Поки що досить  :). Не кажу, що всі записки прям правильні, але для початкового ознайомлення згодяться.

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #11 : 28 Травень 2010, 19:09:29 »
O.S., оо, бачу я попав по правильному адресу :thumbsup:

дуже Вам всім вдячний))) :thumbsup: :)

Offline lepricon

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #12 : 29 Травень 2010, 11:26:28 »
А в пояснювальній записці потрібно наводити розрахунки по вибору кабелів і захисної апаратури, так як в курсових в універі?? чи просто писати, що вибираємо кабель ВВГ, і на розрахунковий струм Ір=15 А ставимо апарат захисту з ном. вставкою 25 А??? (це я в загальному)

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #13 : 29 Травень 2010, 13:20:49 »
В ПЗ описуються тільки принципові технічні рішення, прийняті в проекті. А розрахунки робляться окремо. В ПЗ наводяться тільки результати цих розрахунків (наприклад, розрахункова потужність об"єкта, і т.д.)

5.4 До складу проектної продукції, яка передається Замовнику, не входять інженерно-технічні, техніко-економічні, екологічні та інші розрахунки (...) Ці матеріали (...) зберігаються у проектувальника (...) і можуть бути надані замовнику на його вимогу в вигляді копії (...) або експертному органу в тимчасове користування на його вимогу.

(ДБН А.2.2-3-2004)
« Останнє редагування: 29 Травень 2010, 13:23:23 від O.S. »

Offline Бригадир

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 174
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #14 : 29 Травень 2010, 13:59:15 »
А в пояснювальній записці потрібно наводити розрахунки по вибору кабелів і захисної апаратури, так як в курсових в універі?? чи просто писати, що вибираємо кабель ВВГ, і на розрахунковий струм Ір=15 А ставимо апарат захисту з ном. вставкою 25 А??? (це я в загальному)
Цитата: O.S.
В ПЗ описуються тільки принципові технічні рішення, прийняті в проекті. А розрахунки робляться окремо. В ПЗ наводяться тільки результати цих розрахунків (наприклад, розрахункова потужність об"єкта, і т.д.)
Шоб показать заказчику, шо ты круто поработал, можешь делать как в институте.  :D

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: