Автор Тема: Газовое пожаротушение  (Прочитано 7223 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Country: ua
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: Газовое пожаротушение
« Reply #15 : 02 Березень 2010, 16:16:51 »
Katiy, вариантов вижу 3:
1) Предпочтительный. Закладываете в проект установку от приличного производителя. Приличный производитель обязательно имеет "Рекомендации по проектированию" и специализированные расчетные программы, при помощи которых поставщик выполнит Вам полноценный расчет.
2) Делать два направления. Одно - основное помещение, второе - подпол. И брать соответствующие баллоны (если такие найдете).
3) Насверлить в полу дырок, точнее, вынудить Заказчика уложить на пол решетки. Пространство станет общим (если выполните требования EN54-14).

ksenya

• Гість
« Reply #16 : 02 Березень 2010, 16:19:10 »
В мене ще питання по газу Novec. як робити гідравлічний розрахунок по дану газу, можливо хтось якусь документацію на емейл вишле, буду дуже вдячна. Хочу зробити пожежогасіння а інформації мінімум по газу
« Останнє редагування: 02 Березень 2010, 16:30:26 від ksenya »

незнайка

• Гість
« Reply #17 : 03 Березень 2010, 14:57:24 »
В мене ще питання по газу Novec. як робити гідравлічний розрахунок по дану газу, можливо хтось якусь документацію на емейл вишле, буду дуже вдячна. Хочу зробити пожежогасіння а інформації мінімум по газу
Прикинути кількість новака можна і самостійно (згідно ДСТУ 4466-5:2008 "Системи газового пожежогасіння. Проектування, монтаж, випробовування, технічне обслуговування та безпека Частина 5. Вогнегасна речовина FK-5-1-12").
Гідравлічний розрахунок виконується на спеціалізованому програмному забезпеченні, провести який і власне затвердити конфігурацію має право інженер з відповідним дозволом від постачальників Novec1230 (потрібно пройти навчання).
На даний момент це можуть зробить у "Квіріні" : Ільченко Станіслав, тел. 568-57-45, stanislav777@ukr.net

ksenya

• Гість
« Reply #18 : 03 Березень 2010, 15:53:03 »
Прикинути кількість новака можна і самостійно (згідно ДСТУ 4466-5:2008 "Системи газового пожежогасіння. Проектування, монтаж, випробовування, технічне обслуговування та безпека Частина 5. Вогнегасна речовина FK-5-1-12").
Гідравлічний розрахунок виконується на спеціалізованому програмному забезпеченні, провести який і власне затвердити конфігурацію має право інженер з відповідним дозволом від постачальників Novec1230 (потрібно пройти навчання).
На даний момент це можуть зробить у "Квіріні" : Ільченко Станіслав, тел. 568-57-45, stanislav777@ukr.net
будь-ласка, якщо є змога, вишліть мені цей ДСТУ на емейл.

ksenya

• Гість
« Reply #19 : 04 Березень 2010, 10:59:41 »
Питання стосовно зберігання резервного запасу балонів із газом, є централізоване зберігання, я так розумію в самому приміщенні з пожежогасінням і децентралізоване на складі. Правильно я зрозуміла? Є якісь норми які вказують в якому випадку необхідно зберігати резерв централізовано і децентралізовано? в приміщення де робиться газове пожежогасіння балони з резервом немає куди помістити. Дякую

Offline rga

• Thank You
  • -Given: 325
  • -Receive: 863
  • Awards Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #20 : 04 Березень 2010, 11:30:54 »
ДБН В.2.5-13-98*
1.3.3 В емкостях установки газового пожаротушения с централизованным хранением основного объема ОТВ должен быть предусмотрен 100 % резервный объем огнетушащего ве-щества.
1.3.4 В установках газового пожаротушения с децентрализованным хранением ОТВ следует, как правило, использовать емкости одинаковой вместимости.
Резервный объем огнетушащего вещества для этих установок следует хранить на складе в заряжен-ных емкостях, готовых к использованию. Резервное количество заряженных емкостей сле¬дует преду-сматривать на каждый типоразмер.

ksenya

• Гість
« Reply #21 : 28 Квітень 2010, 11:05:20 »
Привіт. Якщо в приміщенні наприклад 4 входи, необхідно іх облаштовувати кнопками "пуск" і "стоп". Чи можливо, наприклад, кнопки "Пуск"  одним шлейфом підключати,а сповіщувачі ручні "Стоп" -іншим, але також одним для всіх Стоп? Оповіщувачі зрозуміло що можна все одним шлейфом. Спасибі

Offline Виктор

• Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 453
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #22 : 29 Квітень 2010, 00:20:09 »
Цитата: ksenya
Чи можливо, наприклад, кнопки "Пуск"  одним шлейфом підключати,а сповіщувачі ручні "Стоп" -іншим, але також одним для всіх Стоп?
Можливо.

Offline sbal

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 235
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #23 : 29 Квітень 2010, 11:22:38 »
ksenya, у Вас что, "обычный" ППКП? Насколько мне известно для управления пож.тушением применяются сертифицированные пульты управления и в составе этих пультов - БДУ (блок дистанционного управления) включаемые отдельной соединительной линией.
Не думай   о  секундах  свысока,  наступит  время,  сам  поймешь, наверное...

ksenya

• Гість
« Reply #24 : 29 Квітень 2010, 11:54:29 »
не "обычный" :) е модуль пожежогасіння, через який підключаються до ППКП усі кнопки пускі стоп, і який керує пожежогасінням, в цього модуля обмежена кількість входів, от і думаю чи вийде підключити усі кнопки стоп і пуск.

Offline sbal

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 235
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #25 : 29 Квітень 2010, 14:56:32 »
ksenya, это от Тираса модуль то?
При такой постановке вопросов Вы будете получать аналогичные ответы, либо вообще не получать. Удачи.
Не думай   о  секундах  свысока,  наступит  время,  сам  поймешь, наверное...

ksenya

• Гість
« Reply #26 : 30 Квітень 2010, 09:55:08 »
Сори. це адресно-аналогова панель..не Тірас

Offline oposoom

• *
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #27 : 13 Грудень 2011, 15:11:05 »
Кому надо тех описание системы по Novec 1230 можете скачать по этой ссылке http://www.ex.ua/get/19271755
А вот гридрорасчет ето да  надо обратиться к спецам у них есть специальная программа

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю