ZoloS9479, понимаешь меня смутило изменение №2 к этому ДБН со ссылкой на приложение Т ДБН Общественные здания...
Сейчас пункт 4.16 ДБН В.2.2-4-97 звучит так:
"4.16 Електрообладнання у будинках дитячих дошкiльних закладiв слiд передбачати згiдно з нормами проектування електрообладнання житлових та громадських будинкiв, правилами влаштування електроустановок (ДБН В.2.5-23, ПУЭ, ПУЕ). Кабельні лінії і системи електропроводки повинні відповідати вимогам пожежної безпеки згідно з додатком Т ДБН В.2.2-9.
Електропривод та електрообладнання пiдйомникiв, а також технологiчне обладнання харчоблоку та медичних примiщень проектуються згiдно з iнструктивними документами вiдповiдних мiнiстерств та вiдомств.
"Електричні проводи і кабелі повинні бути стійкими до поширення полум’я, виготовлятись з матеріалів із помірною димоутворювальною здатністю, малонебезпечних за токсичністю продуктів горіння за ГОСТ 12.1.044 (групи Д2, Т1 за ДБН В.1.1-7).
Примітка. Стійкість електричних проводів і кабелів до поширення полум'я визначається за ГОСТ 12176 (за категорією А для проводів і кабелів, прокладених у пучках), ДСТУ 4216 (для поодиноко вертикально прокладених проводів і кабелів), ДСТУ 4217 (для поодиноко вертикально прокладених проводів, кабелів з малим перерізом)"."
В приложении Т есть пункты типа "это требование не распространяется...". Вот я и задумался.
Получается применение в детских дошкольных учреждениях (как и в учреждениях здравоохранения), кабелей типа ВВГ без индекса нг-нд запрещается?