Автор Тема: Керування освітленням в складському приміщенні  (Прочитано 910 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline LarenMc

• Thank You
  • -Given: 122
  • -Receive: 2
  • Country: 00
    • Перегляд профілю
    • Awards
Шановні колеги, як хто проєктує керування освітленням на складі? Можливо є спеціальні панелі керування?

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • Country: ua
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
Шановні колеги, як хто проєктує керування освітленням на складі? Можливо є спеціальні панелі керування?
Добрий вечір, проєктував пару складів, панелей не знайшов, але робив за допомогою контакторів. Кнопки управління виносив на передню панель шафи і робив можливість підключення виносних постів керування. В принципі все не складно. В одному проєкті робив виносну панель керування освітленням, так як щити ЩО та ЩАО були встановлені в електрощитовий, а панель в операторський.
« Останнє редагування: 23 Січень 2025, 17:56:59 від Andrey_ka »

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Andrey_ka, як завжди, виручаєте. Дякую за інформацію beer

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Andrey_ka, як завжди, виручаєте. Дякую за інформацію beer
нема за що, звертайтесь )))

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
нема за що, звертайтесь )))
Виникли ще питання)
Ви як кріпили світильники? На вертикальних тросах?
Та як робили відгалудження від лінії живлення в лотках до світильників?

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
без плану складно сказати... зазвичай я прокладаю лоток 100х50 перфорований, на нього кріплю світильники, а як його закріпити - тут потрібен план... можна продовж металевих ферм, можна до покрівлі із металопрофілю, багато варіантів.
зазвичай склади мають достатньо довгі мережі, тому роблю їх 3-фазними, світильники підключаю пофазно, тобто маємо 6шт, то пофазно буде (А-В-С-А-В-С), відгалудження - через короки, які кріпляться до лотка

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
без плану складно сказати... зазвичай я прокладаю лоток 100х50 перфорований, на нього кріплю світильники, а як його закріпити - тут потрібен план... можна продовж металевих ферм, можна до покрівлі із металопрофілю, багато варіантів.
зазвичай склади мають достатньо довгі мережі, тому роблю їх 3-фазними, світильники підключаю пофазно, тобто маємо 6шт, то пофазно буде (А-В-С-А-В-С), відгалудження - через короки, які кріпляться до лотка

Я так і думав..Плани внизу прикріпив.
Але от що мене ще турбує - не завжди можна рівномірно розташувати світильник в залежності від рівня проходження металевих швелерів (основи покрівлі). А, як я розумію, лотки кріпляться як раз за швелер на тросі, і на лоток чіпляється світильник.
На цьому об'єкті є ще адмін.приміщення. Стеля там нічим не зашивається. Тобто теж буде з профнастилу. І от на третьому скріні я показав один кабінет, над ним швелер йде ближче до правої стіни. Як в цьому випадку рівномірно виставити світильник?

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Тобто теж буде з профнастилу. І от на третьому скріні я показав один кабінет, над ним швелер йде ближче до правої стіни. Як в цьому випадку рівномірно виставити світильник?
чіпляйтесь до профнастилу... 

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
то пофазно буде (А-В-С-А-В-С)
В довіднику Кнорінга є розрахунок втрат напруги трифазної мережі з однаковим навантаженням, що чергується, по розрахунку вийшло, що навантаження слід підключати з чергування фаз А-В-С-С-В-А

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Тобто теж буде з профнастилу. І от на третьому скріні я показав один кабінет, над ним швелер йде ближче до правої стіни. Як в цьому випадку рівномірно виставити світильник?
чіпляйтесь до профнастилу... 

такс...я чому не чіпляв на нього, бо думаю, що там буде отвір...а тепер всі пазли сходяться. профнастил зверху ж буде покриватися ще матеріалам ::)

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
то пофазно буде (А-В-С-А-В-С)
В довіднику Кнорінга є розрахунок втрат напруги трифазної мережі з однаковим навантаженням, що чергується, по розрахунку вийшло, що навантаження слід підключати з чергування фаз А-В-С-С-В-А
дякую beer

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
може і так, але я підключав і А-В-С-С-В-А, і А-В-С-А-В-С, чесно кажучи - різниці ніякої... 

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
А чи практикував хтось підключення такої трифазної мережі через однополюсні автомати (наче в Епіцентрі так роблять)? Тоді є можливість вмикати всього третину світильників, наприклад в якості чергового освітлення. Але звісно ж втрати будуть в два рази більші, та перекіс фаз...

Offline Andrey_ka

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А чи практикував хтось підключення такої трифазної мережі через однополюсні автомати (наче в Епіцентрі так роблять)? Тоді є можливість вмикати всього третину світильників, наприклад в якості чергового освітлення. Але звісно ж втрати будуть в два рази більші, та перекіс фаз...
точно не пом'ятаю (можу помилятися), але десь була заборона захищати 2-3ф мережі 1ф автоматами, я робив наступним чином, 3-ф автомат для захисту розподільчої мережі, а на кожну фазу після автомату ставив 1п контактор, і "і вовки ситі, і вівці цілі" ))

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю