Автор Тема: Система заземленні ІТ в операційній лікарні  (Прочитано 3634 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline LarenMc

• Thank You
  • -Given: 122
  • -Receive: 2
  • Country: 00
    • Перегляд профілю
    • Awards
Місце в щиту є під розподільчі автомати, вони встановлюються по конкретному замовленню
У вас часом фото нема цього щита, як всередені він виглядає?
Бо в гуглі всі такі фото поганої якості..

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
фото на жаль немає

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
фото на жаль немає
Питання зараз не зовсім по темі - від розд.трансформатору ви заживлювали абсолютно все обладнання і освітлення, яке є в операційній?

Offline grun

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
заживлював лише частину розеток, саме ті що біля операційного столу (адже в цьому і сенс, що навіть при пробої ізоляції обладнання всеодно працює і пацієнт та лікарі не відчувають цього, все безпечно, все працює, операція повинна початися і закінчитися), інші розетки підключені через дифавтомати,
освітлення просто через автомати

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
заживлював лише частину розеток, саме ті що біля операційного столу (адже в цьому і сенс, що навіть при пробої ізоляції обладнання всеодно працює і пацієнт та лікарі не відчувають цього, все безпечно, все працює, операція повинна початися і закінчитися), інші розетки підключені через дифавтомати,
освітлення просто через автомати
По схожому принципу підключав, тільки замість розеток у мене були операційні консолі та ще й операційний світильник до трансформатора підключав. І цей трансформатор підключав до АВР, який знаходився поруч. А робоче, аварійне осв. та звичайні розетки - по класичній схемі.

До речі, grun, як потужність рахували для операційних розеток?
Бо мені технолог дав завдання по 2-3кВт на кожну консоль, а таких на всю лікарню вийшло штук 40 (з врахуванням реанімаційних та пологових), відповідно, куча розділових трансформаторів, та величезна загальна потужність для 1 категорії, особливої групи.

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я надавав малюнок, там вказано що підключати до мережі ІТ (через трансформатор), ще треба не забути про розетки для підключення заземлення передвіжного обладнання (по типу РЗ-01).

Offline grun

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Quote (selected)
До речі, grun, як потужність рахували для операційних розеток?
Я по телефону розмовляв із головним хірургом блоку, виясняв, технологічний процес, що там включено одночасно, його помічниця надсилала мені копії технічних характеристик обладнання, а також фото табличок самого обладнання. Вже підзабув, але пам'ятаю, що там все таке малопотужне (крім операційних світильників), хірургу вистачало одного EcoFlow потужністю здається 1,6-1,8 кВт на приміщення операційної для проведення операції і мабуть на години 2-4 (під час живлення від зарядної станції використовувся звичайний світильник). На кожне приміщення операційної (один стіл) був встановлений один трансформатор 4кВА і від нього живляться всі розетки які в межах операційного столу
« Останнє редагування: 09 Серпень 2024, 19:26:26 від grun »

Offline Alexandrrr

• Thank You
  • -Given: 43
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
РТМ 42-2-4-80 "Операционные блоки. Правила эксплуатации, ...", розділи 2.3-2.6.
« Останнє редагування: 13 Серпень 2024, 08:47:40 від Alexandrrr »

Offline CC19

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
До речі, а про функціональне заземлення. Я щось не знаходжу в останньому ДБН що його взагалі потрібно робити?

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
У мене по завданню в реанімаційному відділенні прописано, що треба підвести 1ф кабель живлення консолі медичної (1,5 кВт). Таких консолей 8шт.
Тобто, це грубо кажучи 1,5*8=12 кВт.
Як правильно їх підключити? Розділити по 4шт консолей на два окремих роздільних трансформаторів?

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Як правильно їх підключити? Розділити по 4шт консолей на два окремих роздільних трансформаторів?
Правильної відповіді немає) Але я б розділяв на 2 трансформатора, бо вони ж 1 фазні. Тільки зверніть уваги, ці  шафи з трансформаторами мають доволі великі габарити, чи є де їх розміщати?

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Правильної відповіді немає) Але я б розділяв на 2 трансформатора, бо вони ж 1 фазні. Тільки зверніть уваги, ці  шафи з трансформаторами мають доволі великі габарити, чи є де їх розміщати?
Де розміщати - це вже інше питання :D
Тут по-іншому ж ніяк.

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Але я б розділяв на 2 трансформатора
Це якщо ділити - то по 6кВА ставити. Чи брати з запасом, наприклад два по 7 кВА?

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Це якщо ділити - то по 6кВА ставити. Чи брати з запасом, наприклад два по 7 кВА?
тут мабуть краще проконсультуватися з технологом, що саме підключається до цих консолей, бо вони часто не думають, і дають потужність зі стелі 1,5-2 кВт, які потім вилазять в 50-100 кВт 1 категорії особливої групи. Взагалі, не зустрічав що в хірургі, що в реанімації дуже потужного обладнання, зазвичай це багато різного обладнання потужністю 50-200 Вт. Думаю, на 4 консолі можна взяти коф. попиту 0,8.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
тут мабуть краще проконсультуватися з технологом,
Мені здається саме з цього і трба було починати. Окремий контур, та роздільчі трансформатори це вимоги радянських норм.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: