Якщо у НД не визначено, звідки береться Ng, то які законні підстави має експерт для того, аби "зарубати" проект?
Це загальна проєктна практика; експерти завжди задають "питання" там де існує не один варіант вибору проєктного рішення. Більшість питає лише тому, що воліє швиденько перекласти відповідальність на проєктанта "у разі чого", бо відповідь проєктанта буде підшито в діло, і експерт "у разі чого" скаже "о, це не я, це проєктант так вирішив", дехто питає, щоб розширити світогляд чужим коштом, деякі - щоб потішити своє збочене бажання володарювати над іншою людиною. Господи, невже
так важко зробити примітку про тимчасову (хоча б на рік) чинність карти з 38 в 305-2?
Цитата з ДСТУ IEC 62305-2:2012. Типові значення припускного ризику RT (1/рік)
L1 Втрати, пов'язані із загибеллю та травмуванням людей 10^-5 (мається на увазі 0,00001)
...
Я б замінив "
втрати, пов'язані із...", на "
обставини непереборної сили, пов'язані із...". Бо проєктувальник не планує втрат (це якийсь недоречно мілітарний термін), він лише враховує статистичні дані про наслідки дії непереборної сили (блискавки).
Ну, і я так розумію, переклад українською 62305-2 готовий?

І
головне - цитата, яку ви навели, починається зі слів про необхідність затвердження своїх або підтвердження типових значень
припускного (криве якесь слово, може: припустимого? допустимого?
невідворотного?!) ризику RT, національним органом, який має на те юридичні повноваження. Це зроблено?
(Не думаю, що національний орган погодиться, що державний заклад урядового значення (наприклад, серверні ЦВК) можна автоматично віднести до ризиків
R2, а не до
R1, або якогось "середнього" Rt, скажімо,
10^-4,5).