3. Національний орган стандартизації забезпечує розміщення на офіційному веб-сайті текстів національних стандартів та кодексів усталеної практики, обов’язковість застосування яких установлена нормативно-правовими актами, не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня офіційного опублікування таких актів з безоплатним доступом до зазначених національних стандартів та кодексів усталеної практики.
Але ж будівельні норми не підпадають під дію закону про Стандартизацію

та про
БЕЗОПЛАТНИЙ ДОСТУП мені сподобалось

далі йде стаття 24 Інформаційне забезпечення
2. Видання, відтворення і розповсюдження документів міжнародних та регіональних організацій стандартизації, членом яких є національний орган стандартизації, здійснюються зазначеним органом відповідно до правил таких організацій.
Я не проти використовувати ДСТУ EN 62305:2012 але мене непокоять декілька питаннь:
1. мова якою написано документ? і яким чином спілкуватися з представниками Експертиз які є держслужбовцями і яких закон про мову забов"язовує спілкуватися українською мовою і не якою іншою

2. Де брати данні для розрахунку кількості уражень блискавкою.
3. Коли до росцінок на проектування блискавкозахисту буде внесено зміни? Об"єми робіт збільшаться, мають збільшитися і розцінки