Автор Тема: Порадьте світильник для освітлення класів в загальноосвітній школі  (Прочитано 2835 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
Робиться проект капітального ремонту школи.
Як правило, в проекти, закладували світитильника від "Світлових Технологій".

Може хтось порадить альтернативний якісний світильник для освітлення класів.

Наперед Дякую!

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я використовую Ватру ДВО(ДПО)-20У. В живу мені подобається як світять такі світлодіодні панелі. Але за якість, я як проектант сказати нічного не можу.

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В живу мені подобається як світять такі світлодіодні панелі.

Бачили особисто?

http://vatra.ua/ukr/office-lighting/dvo20u-dpo20u-dso20u-jupiter-led-panel-VATRA
серед технічних характеристик відутній світловий потік, та індекс кольоропередачі.
Та і кольорова температура чомусь має розброс
0- ККТ 2700...3750К (теплий білий)
1- ККТ 3750...4750К (білий)
2- ККТ 4750...7000К (холодний білий)

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Бачили особисто?
Так, але правда я не знаю, чи то були 36 чи 45Вт, і звісно це все суб'єктивне враження... :)
Та і кольорова температура чомусь має розброс
в каталозі так написано:
2 цифра • 0- ККТ 3000К (теплий білий)
                 1- ККТ 4000К (білий)
                 2- ККТ 6000К (холодний білий)
Імхо, цим точним цифрам я менше довіряю чим розбросу.
« Останнє редагування: 06 Березень 2019, 09:00:42 від CC19 »

Offline my_move

• Thank You
  • -Given: 9
  • -Receive: 72
    • Перегляд профілю
    • Awards
кольорова температура чомусь має розброс
Чому "чомусь"? Ви працюєте з освітленням не знаєте чому кольорову температуру вказують діапазоном? Як таке може бути?

цим точним цифрам я менше довіряю чим розбросу.
А яка вам різниця?
Діапазоном чи точним числом це все одно буде світильник того ж самого типу "кольорової температури". 2700 К - теплий білий, 2700...3750 К - теплий білий. OSRAM, наприклад, для лампи з 2500 К пише "warm comfort light", і ще правда (щодо посилання на комфорт), бо 2360 К це лампа розжарення, а 2000 К - полум'я свічки.

Oleg33

• Гість
Раджу звернути увагу на показники:

- пульсацію потоку (для освітніх дитячих закладів це особливо важливо). Вона має бути мнімально можлива. Це якість електроніки. Перевіряється пульсометром
- Індекс кольоропередачі CRI. Це якість діодів. Але перевірити цей показник неможливо
- Показник UGR (запитуйте у постачальника). Для освітніх закладів не вище 19. Бажано 16. Це показник дискомфорту. Перевіряється поівнянням різних світильників на місці монтажу
- Колір світла - не вище 5500К, якщо це клас. Наприклад, столова може мати 3500-4000К. Коридор - 4000-4500К
- Робіть моделювання освітення за нормами - Dialux

Може зїясуватися, що  це все немало коштує
Якщо здоров'я дітей не є головним, а ціна та гарантії на світильники є найважливішим - то це інше питання цієї гілки

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чому "чомусь"? Ви працюєте з освітленням не знаєте чому кольорову температуру вказують діапазоном? Як таке може бути?
Я розумію що розброс є, мене трошки збентежує що він такий великий.
Якщо я поставлю рядом два світильника одної моделі, один буде з температурою 2700,а інший 3700 - то різниця буде помітна.

Offline uksusXIII

• Thank You
  • -Given: 283
  • -Receive: 273
  • Электромонтаж промобъектов и высотных жилых зданий
  • Awards Автор 100 тем За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
andery,  а Световые технологии рассматривали? https://www.ltcompany.com/ru/solutions/classroomlighting/
Для освещения школьной доски есть куча специальных светильников - погугли. Они выпускаются уже с кронштейнами. В РФ мы пользуемся обычно светильниками Вартон (очень неплохое качество) https://varton.ru/products/dlya-shkolnyh-i-obrazovatelnyh-uchrezhdeniy/
« Останнє редагування: 07 Березень 2019, 12:21:15 від uksusXIII »
НЕКИСЛЫЙ Электромонтаж!

Offline knjaz

• Thank You
  • -Given: 50
  • -Receive: 37
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я розумію що розброс є, мене трошки збентежує що він такий великий.
Запитайте розкид у кількості еліпсів МакАдамса
Lux ex machina / UA

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
andery,  а Световые технологии рассматривали? https://www.ltcompany.com/ru/solutions/classroomlighting/
Да, раньше их и использовал, просто думал есть какая-то "нормальная" альтернатива на территории Украины.
Остановил свой выбор на OPTIMA.OPL ECO LED 595 4000K G2 (U)
https://ltcompany.com.ua/uk/products/types/indoor-luminaires/recessed-luminaires/optima-eco-led/optima-opl-eco-led-595-4000k-g2-u/

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю