Автор Тема: Светодиодные светильники уже "доросли" до УХЛ2 и температур -40°С?  (Прочитано 6249 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline my_move

• Thank You
  • -Given: 9
  • -Receive: 72
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
Не розумію Вашого скепсіса.
Ну, я бачу два критичних моменти в технічному описі: безпідставне посилання на ІР та невідповідність меж вказаної температури. На цьому і базується мій скепсис. Життя, безумовно, (з)робить проектувальника затятим конформістом, який "може" розгледіти будь-що в будь-чому, однак, не для самого ж себе, бо це буде край.

Offline WAN

• Thank You
  • -Given: 13
  • -Receive: 7
    • Перегляд профілю
    • Awards
Дуже важливо не перестати ставити питання. Цікавість не випадково дана людині.  (А.Ейнштейн)

Offline my_move

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чому ж не брати у людей
Мама не навчила вас відрізняти УХЛ2 від УХЛ1?

Offline WAN

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Чому ж не брати у людей
Мама не навчила вас відрізняти УХЛ2 від УХЛ1?

Ні, мене мама вчила нормальних речей))) По-перше, дані світильники я привів, як приклад (УХЛ1 краще від 2, якщо йде про це мова і якщо ви це визначили з їхніх характеристик). По-друге в Європі не існує такого поділу на кліматичні зони. По-третє, відштовхуючись від 2 пункту, ось приклад світильника з СНГ.
Світильник 1

Ось українські (правда У2 з -40 С) але не думаю, що колись в нас буде -60. Світильник 2
Дуже важливо не перестати ставити питання. Цікавість не випадково дана людині.  (А.Ейнштейн)

Offline my_move

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
УХЛ1 краще від 2...
Я і без вас знав, що УХЛ1 це не УХЛ2. Не знаю чи УХЛ1 краще (якийсь не дуже технічний термін це "краще"), однак, в середньому УХЛ1 і дорожче, і з огляду на технічні характеристики не завжди і не зовсім світильники з УХЛ1 задовольняють потребам проекту освітлення там, де вони мають бути УХЛ2. Тому й поцікавився у загалу як там справи з світлодіодними світильниками УХЛ2. Виявилось що "ніяк".

P.S. Вам обов'язково треба почитати про "УХЛ2". Тому що світильники, які ви накидали в посиланнях не УХЛ2.

Offline WAN

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
P.S. Вам обов'язково треба почитати про "УХЛ2". Тому що світильники, які ви накидали в посиланнях не УХЛ2.
Дякую, за цінну пораду. Обов'язково почитаю. А вам бажаю знайти дешевий світильник, який би витримував від -70 до +45, 100 % вологість та з ІР 67.  І обов'язково лабораторію, де б ви могли це все перевірити  :)

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
WAN:thumbsup:
ГОСТ 15150-69. Машини, прилади і інші технічні вироби. Виконання для різних кліматичних районів. Категорії, умови експлуатації, зберігання і транспортування в частині дії кліматичних чинників зовнішнього середовища. Скасовується з 01.01.2019

Offline WAN

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Скасовується з 01.01.2019
Дякую, не знав цього. А що приходить на заміну? Щось від МЕК?

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
WAN, не знаю,
http://online.budstandart.com/ua/catalog/doc-page?id_doc=6418
ГОСТ мав припинити свою дію з 01.01.2018  http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/FN034202.html
Не розумію навіщо заміна для цього ГОСТу? Хіба не достатньо заявлених виробником характеристик?
« Останнє редагування: 02 Квітень 2018, 10:52:45 від Сугор »

Offline WAN

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Не розумію навіщо заміна для цього ГОСТу? Хіба не достатньо заявлених виробником характеристик?

Виникло питаня: "А хіба вони цей ГОСТ не бере участі у сертифікації?". Вирішив загуглити. І наткнувся на це "Про затвердження Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні " . Документ z0466-05, втратив чинність, поточна редакція — Втрата чинності від 16.03.2018, підстава z0194-18. Тож, обов'язкової сертифікації не потрібно.
 Правильно, що ГОСТи викидають, але в замін треба ставити норми,які змінються в ногу зі сучасними технологіями.

Offline my_move

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А вам бажаю знайти дешевий світильник, який би витримував від -70 до +45, 100 % вологість та з ІР 67.  І обов'язково лабораторію, де б ви могли це все перевірити
Іронія в тому, що я в давнину працював в лабораторії, де з легкістю міг перевірити будь-який з цих параметрів, які чомусь викликали у вас напад дикунського гиготіння.
Хіба не достатньо заявлених виробником характеристик?
Ні, недостатньо. Бо для того, щоб виставити обладнання під мокрий сніг з поривчастим вітром одної лише хворої уяви крикливого менеджера з продажу недостатньо. Для того, щоб виставити обладнання під мокрий сніг з поривчастим вітром потрібно щоб це обладнання відповідало якимось адекватним технічним критеріям працездатності в означених умовах і несло на собі відповідне позначення.

Offline Андрюха РЗА

• Thank You
  • -Given: 364
  • -Receive: 482
  • Инженер РЗиА и ТМ
  • Awards Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
my_move, То есть Вы не доверяете ни одному сертификату производителя, и ЛИЧНО проверяете всю информацию в них заложенную?
Наверное, у Вас очень много свободного времени.
Дела не всегда обстоят так, как кажется

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Quote (selected)
Настоящий стандарт распространяется на все виды машин, приборов и других технических изделий (далее - изделия) и устанавливает макроклиматическое районирование земного шара, исполнения, категории, условия эксплуатации, хранения и транспортирования изделий в части воздействия климатических факторов внешней среды*
Стандарт не устанавливает значения климатических факторов для изделий, предназначенных для Центральной Антарктиды. Все требования настоящего стандарта являются обязательными (за исключением требований, установленных как рекомендуемые или допускаемые) как относящиеся к требованиям безопасности

my_move, а какая у Вас дома бытовая техника? Вы когда ее покупали проверили ее на соответствие ГОСТ 15150-69? На упаковке или в паспорте было обозначения УХЛ3 или УХЛ4?

Offline my_move

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
my_move, То есть Вы не доверяете ни одному сертификату производителя, и ЛИЧНО проверяете всю информацию в них заложенную?
my_move, а какая у Вас дома бытовая техника? Вы когда ее покупали проверили ее на соответствие ГОСТ 15150-69? На упаковке или в паспорте было обозначения УХЛ3 или УХЛ4?

Я просто хотів сказати, що на відміну від більшості проектувальників, які росли над собою бездумно прив'язуючи або типові, або крадені проекти, я деякий час безпосередньо приймав участь у випробуваннях техніки в результаті яких техніка ця набувала відповідних позначень УХЛ та ІР. Тому зневажливе або клоунське (як от у вас) ставлення до вище означених категорій я вважаю проявом дикунства.

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
my_move, Ви не відповили на питання: якого вивонання Ваша побутова техніка? Дійсно принципова людина має бути принциповою у всьому. Викиньте всю Вашу техніку, якщо вона не відповідає вимогам ГОСТ 15150-69

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю