Автор Тема: єлектропостачання адмінбудівлі з ЛОМ  (Прочитано 2269 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Леся К

• Гість
Підскажіть , будь-ласка, чи вірно я запроектувала принципову схему для електропостачання адмінбудівлі управління соц.захисту населення з ЛОМ (більше100 комп'юторів). Вибрала  ВРП з двома вводами, після нього поставила АВР, потім ГРЩ, з якого заживила всі щити робочого ел.освітлення, щити кондиціонерів, аварійне освітлення. Від ГРЩ відходить живильна лінія ще до одного АВР, для живленяя ЕКГ (комп'юторів). 

Offline grossel

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 1621
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность II- 2й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Какая у вас категория электроснабжения админздания?
канал видео wwwGenPlanaNet на YouTube
http://www.youtube.com/user/wwwGenPlanaNet

Леся К

• Гість
вторая

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
на скільки я зрозумів з вашого опису схеми, то ви всю будівлю заживили по І категорії (АВР після ВРП). Якщо у вас стоїть задача влаштувати СГЕ для ЛОМ то без АБЖ тут не обійтись. Навіть при наявності АВР для ЛОМ все одно при переключенні АВР буде мінімальне відключення електроенергії і компи можуть потухнуть. Я думаю можна зробити так. Ввід двох ліній живлення на ВРП з двома перекидними рубильниками, потім ГРЩ від якого заживлюються всі споживачі будівлі. Від ГРЩ з одної і з другої системи шин по одному кабелю на АВР для ЛОМ після цього АВР кабель до АБЖ і від АБЖ кабель на РЩ від якого підключається обладнання ЛОМ. Якось так.

Леся К

• Гість
Я скористалась схемою на мал.В.2 додатку В  ДБН В,2,5-23:2010. Де є і  АБЖ і ДЕС для живлення комп'юторів. Питання в тому, що дійсно всі споживачі заживлені по І категорії. З практичних міркувань, краще хай освітлення буде по І-ій категорії і в робочих кабінетах , ніж чекати поки (якщо без АВР на вводі) приїде черговий персонал і переключить у ВРП перекидний рубильник.

Offline Shturman

• Thank You
  • -Given: 57
  • -Receive: 57
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я скористалась схемою на мал.В.2 додатку В  ДБН В,2,5-23:2010
ну якщо ви використали один до одного цю схему тоді в чому ваше питання? Робіть так як в схемі. Мінусом цієї схеми вважаю те, що все навантаження сідає на один із кабелів живлення, а один із кабелів лежить в "холодному резерві". Тут питання ще в тому чи замовник готовий платити за таку схему адже ДЕС і АБЖ це все не маленькі гроші. Треба виходити із доцільності влаштування таких схем в кожному конкретному випадку. Бо можна теоретично і електростанцію запроектувати окрему.

Леся К

• Гість
Дуже дякую за відповідь. Замовник проти АВР перед ГРЩ (проти І-ої категорії).

Offline grossel

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 1621
  • Awards ЕОМактивность II- 2й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Заказчик прав. Ему проще оснастить 100 рабочих мест индивидуальными ИБП 500ВА по средней стоимости 1800 грн. и это ему обойдется при ІІ категории дешевле при общей стоимости оборудования и монтажа. Да и в дальнейшем при эксплуатации. Индивидуальные ИБП на рабочих местах нет необходимости обслуживать, чего я не скажу про ДЭС и мощную ИБП под вашу нагрузку, плюс помещения, дизтопливо и его хранение и т.д. Ну и естественно обслуживающий персонал с ответственным за электрохозяйство- которым постоянно нужно платить зарплату.
Поэтому реально он прав, ІІ категория по ДБН В.2.5-23 и для сохранения информации на время переключения на резервный ввод- индивидуальные ИБП (у них и время работы в 2 раза дольше чем у мощного ИБП под вашу нагрузку).
« Останнє редагування: 19 Травень 2016, 17:01:18 від grossel »
канал видео wwwGenPlanaNet на YouTube
http://www.youtube.com/user/wwwGenPlanaNet

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю