Автор Тема: Охранная зона ВЛ. Помогите пожалуйста девушке разобраться!!!  (Прочитано 5153 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Serg1976

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 3
  • Country: ua
    • Перегляд профілю
    • Awards
є ще Закон Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів

Что вы хотели этим доказать.?  Этот закон лишь подтверждает то что я написал.
Стаття 24.Межі охоронних та санітарно-захисних зон об'єктів енергетики зазначаються в містобудівній документації, документації із землеустрою та кадастрових планах.

Стаття 25.Власникам і користувачам земельних ділянок, на які встановлено обмеження та обтяження, видається кадастровий план їх земельних ділянок з нанесеними межами спеціальних зон, а також письмовий перелік обмежень та обтяжень щодо використання земель у цих зонах.Власники і користувачі земельних ділянок, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, підприємства, що експлуатують об'єкти енергетики, повинні вживати заходів щодо охорони об'єктів енергетики та дотримання встановлених обмежень та обтяжень у використанні земель у межах спеціальних зон, передбачених документацією із землеустрою.
Особи, на користь яких встановлені обмеження щодо використання земель у межах охоронних та інших зон об'єктів енергетики, повинні вимагати від власників і користувачів земельних ділянок дотримання таких обмежень та обтяжень.
Спори щодо порядку використання земель у межах охоронних та інших зон об'єктів енергетики вирішуються в судовому порядку відповідно до закону.
Затверджені Постановою Кабміну від 4.03.1997 №209.
Я не юрист, але гадаю, постанова Кабміну має вищу силу, ніж реєстрація в одному з міністерств. ИМХО.

Нормативный документ подлежит обязательной регистрации в минюсте,  правила охр. эл. сетей считаются нормативным документом только лишь по тому, что нормативные док., зарегистрированные в минюсте, ссылаются на эти правила.
« Останнє редагування: 27 Серпень 2014, 22:05:41 від Serg1976 »

Offline sashkoMTM

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 94
  • -Receive: 178
    • Перегляд профілю
    • Awards
Нормативный документ подлежит обязательной регистрации в минюсте
а в 1997 році ця вимога теж існувала? можливо, тоді був інший порядок.

Offline anri081283

• *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Country: 00
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я думаю що судитисья з обленерго марна справа. Сьогодні буквально спілкувався на цю тему  з їхніми представниками, вони виграють справи... називали ряд законів і нормативів завдяки яким їм це вдається.
Стосовно охоронних зон і того що і за яких умов в них можна будувати можна ще почитати в "Правилах охорони електричних мереж"
А для опор треба дивитись "ДБН В.2.5-16-99 Інженерне обладнання зовнішніх мереж. Визначення розмірів земельних ділянок для об'єктів електричних мереж" враховуючи що на фото опори ЛЕП 110 та 35 кВ

Offline yuoras

• Thank You
  • -Given: 38
  • -Receive: 184
  • Спасибо можно выразить, нажав на Звёздочку
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я думаю що судитисья з обленерго марна справа
Тут без вопросов, в данном случае у них все козыри
Нажав на Красную звёздочку "СПАСИБО" , Вы получаете шанс на помощь в следующий раз !!!!

Offline grossel

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 1621
  • Awards ЕОМактивность II- 2й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я думаю що судитисья з обленерго марна справа
Тут без вопросов, в данном случае у них все козыри
                                                                           ПРАВИЛА
                                                           охорони електричних мереж
     5. Охоронні зони електричних мереж встановлюються:
     уздовж повітряних ліній електропередачі - у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення на відстань:
     (для повітряних ліній напругою)
      2 метрів          - до  1 кВ
     10 метрів          - до 20 кВ
     15 метрів          -    35 кВ
     20 метрів          -   110 кВ
     25 метрів          -   150, 220 кВ
     30 метрів          -   330, 400, 500, +(-)400 кВ
     40 метрів          -   750 кВ;
     уздовж переходів  повітряних  ліній   електропередачі   через водоймища  (ріки,  канали,  озера  та ін.) - у вигляді повітряного простору  над  поверхнею   водоймища,   обмеженого   вертикальними площинами,  що  віддалені  по  обидві  сторони  лінії  від крайніх проводів за умови  невідхиленого  їх  положення  для  судноплавних водоймищ на відстань 100 метрів, для несудноплавних - на відстань, передбачену для встановлення охоронних зон уздовж повітряних ліній електропередачі, що проходять по суші;
канал видео wwwGenPlanaNet на YouTube
http://www.youtube.com/user/wwwGenPlanaNet

Offline Serg1976

• Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 3
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я думаю що судитисья з обленерго марна справа. Сьогодні буквально спілкувався на цю тему  з їхніми представниками, вони виграють справи...
А если они все суды проигрывают то они честно Вам в этом сознаются :D
Какие у них козыри? На земле можно делать то под что она выделена за исключением ограничений наложенных в землеустраительной документации, если обла не согласна путь отдыхает, потому что если у вас напр. в акте на землю нет никаких ограничений значит обла не выделила землю на проходящую рядом с участком линию и не платит за нее налоги, следовательно линия там находится незаконно. В "любимых" Вами правилах охр. эл. сетей  идет речь о том что охранные зоны должны быть установлены , а установлены они могут быть только в землеустроительной документации и обратно если они не установлены значит их нет.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: