Автор Тема: Як забезпечити нормований час спрацювання захисту лінії електропостачання  (Прочитано 2800 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Опишу ситуацію  - є ТП 10/0,4 потужністю 400 кВА від неї відходить лінія живлення яку захищає запобіжник ПН-2 номінальний струм уставки 160 А довжина лінії 110 м. Потрібно підібрати переріз кабеля так щоб захист ліній (однофазне КЗ в кінці лінії) спрацював за нормований час до 5 с. В мене виходить Великий переріз кабеля.
1. Як можна зменшити переріз кабеля (можливо щось додатково врахувати)?

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, а який розрахунковий струм лінії? Спробуй виконати розрахунок навантажень з мінімальними коефіцієнтами. Можливо має сенс уставку запобіжника вибрати як найменьшою з урахуванням часо-струмових характеристик. Якщо від ТП до буділі йде декілька ліній і будівля охоплена системою зрівнювання потенціалів, то РЕN провідники всіх КЛ будуть з'єднані паралельно, тобто опір петлі "фаза нуль" буде меньшим. Якщо в будівлі є заземлюючий пристрій то це також зменьшить опір, але як - сказати не можу, необхідно проводити вимірювання

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Розрахунок

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Для визначення часу спрацювання запобіжників я брав їх часострумову характеристику то ПН-2 ні в які рамки не влазить то прийшлось написати що уставка gL/gG

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Особливу роль для мене зрівнювання потенціалів не зіграє. Я прораховую кабель від РП 0,4 кВ ТП до  ВРШ будівлі.

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, а навіщо при розрахунковому струмі 100А, брати запобіжник на 160А? Можливо я десь помиляюсь але умене вийшло наступне (разрахунок за Шаповаловим):
Кабель АВВГ 3х70+1х35, 110м, 1,59 ОМ/км, 0,1749 Ом,
ТМ 400кВА, 0,014 Ом
Опір петлі "фаза -ноль" - 0,1889 Ом
т.к.з. - 1,22кА

час спрацьовування запобіжника 160А - меньше 1с

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В мене все не так добре ПН-2 КЭАЗ
« Останнє редагування: 14 Січень 2014, 11:15:46 від il85 »

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В мене все не так добре ПН-2 КЄАЗ

чому? На жаль не знаю як в графіку вибрати 1,6кА, але при т.к.з. 1кА за 5сек спрацьовує запобіжник 80А. Я вважаю, що запобіжник 100А захистить кабель АВВГ 4х70 (в разрахунках брав кабель 3х70+1х35). Або візми запобіжники іншого виробника  http://www.eleton.com.ua/production/index3.php?show_level=155&from_level=146:D

Offline grossel

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 1621
  • Awards ЕОМактивность II- 2й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
 1. Чому опір перехідних контактів складається з 3 значень а не з 2-х?
 2. Чому не використати для захисту лінії запобіжники зі схожими габаритними розмірами типу ППН-35 (КЭАЗ) замість ПН-2, з часово-струмовою характеристикою відключення для запобіжника на струм вставки 160А-0,8кА з часом спрацювання біля 5 сек?
канал видео wwwGenPlanaNet на YouTube
http://www.youtube.com/user/wwwGenPlanaNet

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: