Автор Тема: Расчет опор ВЛ на механическую прочность  (Прочитано 48798 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • Country: ua
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
я знаю не все, а только половину

Offline Tduty

• *
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
Кто-то пользовался для расчета прогой  ОПОРА?
Что значит термин переходная опора - угловые, чтоли ?
« Останнє редагування: 09 Вересень 2009, 18:55:39 від Tduty »

Гость

• Гість
Кто-то пользовался для расчета прогой  ОПОРА?
Что значит термин переходная опора - угловые, чтоли ?

Переходные - для перехода через препятствия. Выполняются на повышенных стойках или на приставках для того, чтобы выдержать габариты

Nastena

• Гість
Всем привет! Подскажите мне как или скиньте как пример :-[ расчет на механическую прочность железобетонной опоры отдельностоящей!

Offline 3oloS

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 327
  • -Receive: 1663
    • Перегляд профілю
    • Awards

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: Nastena
расчет на механическую прочность железобетонной опоры отдельностоящей
« Останнє редагування: 26 Жовтень 2009, 13:21:30 від Roman3R »
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline hi_tech

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 321
  • -Receive: 475
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: Roman3R
* расчет мех. почност опор.rar (11.38 Кб - загружено 5 раз.)
Roman3R, здесь надо сказать, что расчет я делал давненько и ПУЭ немного изменилось, но за подоснову может и пойдет. Если вдруг появится свободное время, займусь ею :)
Толкового расчета (так чтобы все по полочкам) для ж/б опоры так и не встречал, хотя говорят есть какая-то книжка по расчету (не Крюков).
Кстати, программа Электрик (новая версия) тоже имеет модуль для расчета.
« Останнє редагування: 26 Жовтень 2009, 15:30:17 від hi_tech »

deos

• Гість
Панове, підскажіть прошу. Часто доводиться запроектовувати стрижневі блискавкоприймачі висотою 7-10 м (кріпляться до коминів). Як ж мені правильно розрахувати стійкість цих стрижнів, матеріали (використовував армат. діам. 10 мм і переходи з труб умовними проходами 10-20-25). Хотілось би відмовитись від розтяжок на натяжних болтах - здається висоти не такі вже і страшні якшо зробити опору довше (плече збільшити). Можливо порадите якусь програму для розрахунку (бажано з ссилкою для скачування). Наперед дякую

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: deos
Можливо порадите якусь програму для розрахунку
Ця парафія відноситься до будівельників-конструкторів (розділ КМ) , для чого вам брати відповідальність на себе .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

deos

• Гість

Цитата: Roman3R
Ця парафія відноситься до будівельників-конструкторів (розділ КМ)
Дякую, але для цього у відділ потрібно будівельника-конструктора, якого в нас нема. І що робити в такому випадку?

Offline hi_tech

• Global Moderator
  • Thank You
  • -Given: 321
  • -Receive: 475
    • Перегляд профілю
    • Awards
deos, программы для конструкторов в которых можно рассчитать нагрузку на опору конечно же существуют - Лира, Мономах, SCad и т.д. Можно скачать на торрентах, там же и видео и книги по их использованию.
Но для этого все равно должна быть база знаний.
Не дай бог произойдет несчастный случай, с Вас же и спросят.

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: deos
І що робити в такому випадку?
нанимать человека на разовую работу - конструктор, он отвечает за свои расчеты. не думаю что будет стоить эта работа сумасшедших денег.
я знаю не все, а только половину

deos

• Гість
Всім дякую за відповіді/поради, але думаю в нас не захоче фірма розорятись ще і на конструктора :( А просто програми можливо і не хватить (хоча я і буду шукати/вивчати), тому що треба проводити багато попутніх розрахунків (чи витримають кріплення і сам комин (чи ін.) такі навантаження, як розмістити тримачі щогли, як саме з'єднувати елементи стрижнів тощо). Напевне і конструктор би писав всюди після самих елементарних розрахунків - "Виходячи з конструктивних міркувань..." (мене на ПЦБ так вчили) :D :( - це сама краща "відмазка" щоб не мати лишніх головних болей. А на вашу думку, якшо стрижень запроектувати висотою 9 м (4м тр. 25, 3м - тр. 20, 1,5м - тр. 10 та 0,5м - армат.10), причому виступаюча частина буде висотою 7м, а 2м - кріпити до комина в 2-х точках (найбільш віддалених)  ---- така конструкція витримає тих вітрових навантажень і від власної маси??? Цікавить просто Ваша думка - не "зелене світло" для використання таких пректних рішень :)

OHEMS

• Гість
Коллеги для какой плоскости стойки СВ105 выполняется проверочный расчет мех прочности.

OHEMS

• Гість
hi_tech,
Спасибо за Ваш вариант расчета. Я взял 0,5 и все сразу понял :)

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю