Дякую усім за відгуки.
Перечитав ще раз ДБН B.2.5-28.2006.
Сугор, Ви абсолютно праві у тому що там наведені мінімальні значення освітлення. І щодо показника дискомфорту теж. Це єдине обмеження, котре я зміг виловити з ДБНу.
Там ще є обмеження по питомих затратах потужності для забезпечення освітленості, але воно дійсне тільки у тому випадку, коли маємо величину освітленості, прийняту для приміщення. У моєму ж випадку прийняті величини освітленості невідомі. Тобто "дизайнер" розробив плани з розміщенням стель і світильників не утруднюючи себе забезпеченням певних величин освітленості для різних типів приміщень.
На цьому сайті бачив приблизно такий заголовок "Візьміть участь у розробці нового видання ДБН B.2.5-28.2006".
У мене одразу виникла ідея внести пропозицію на розгяд шановних розробників цього нормативного документу. Пропозиція така. Якщо дизайнер розробляє дизайн-проект з освітлення громадської будівлі, то має провести світлотехнічний розрахунок із забезпеченням усіх показників і норм освітленості, згідно з вимогами оформити свій проект. І надавати розрахунки розробникам проектної документації. Тоді не буде жодних непорозумінь. Бо мені, як проектувальнику електричних мереж, часто важко отримати таку інформацію від дизайнерів (замовника). І чомусь я упевнений у тому що такі розрахунки просто не проводяться.
Щодо грошей і витрат потужності. Замовником проекту на цьому об'єкті у мене є генпідрядник, котрий виконуватиме усі роботи. І йому на все це начхати (я вже озвучував це питання і отримав просту відповідь, що це не моя справа). Тобто йому важливі об'єми робіт і витрати матеріалів, з чого він матиме заробіток. Ось так воно є. ))
Тому раз немає порушення норм, беру ці плани з розміщенням світильників і виконую розводку. На планах вказую освітленості, які вийшли по розрахунках.