Автор Тема: Детский сад. Категория электроснабжения.  (Прочитано 11840 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Постовте замість 2-ї ТП ДЕС і всі питання відпадуть...
Slawikvap, я думаю, что вопросов будет еще больше... и первый из них: разрешат ли установку ДЭС на территории детсада? и кто ДЭС будет обслуживать?

Offline Slawikvap

• Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 23
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
ІІ категорія дозволяє перерву в електропостачанні на час ручного включення резерву. Для цього на стіні встановлюється ящик з перекидним рубильником на який заводиться дві магістралі - одна від ЩВР (де організований облік), друга від ДЕС... Дана схема забезпечує живлення споживачів по ІІ категорії...
Опыт - это не то, что происходит с человеком, а то, что делает человек с тем, что с ним происходит.

Offline Сугор

• Thank You
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Slawikvap, в детсаду нет специалистов которые смогли бы обслуживать ДЭС

Offline Slawikvap

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Slawikvap, в детсаду нет специалистов которые смогли бы обслуживать ДЭС
На підприємстві повинна бути людина, яка відповідає за електрогосподарство...
Опыт - это не то, что происходит с человеком, а то, что делает человек с тем, что с ним происходит.

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
На підприємстві повинна бути людина, яка відповідає за електрогосподарство...
Slawikvap, "повинна бути" і "є" це різні речі... мова йде про дитячий садок у селі. А ДЕС це не тільки електрика, але і сам дизель, який необхідно обслуговувати 

Offline Slawikvap

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
"повинна бути" і "є" це різні речі.
Неможу зрозуміти чому це повинно хвилювати проектанта, якщо замовник - згідний,  обленерго - згідене... Тепер про електрика на підприємстві - Ви вважаете що потрібно дві людини що обслуговують електрогосподарство, одна навчена несправиться?..

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
    • Перегляд профілю
    • Awards
Як енергопостачальна компанія може говорити такі речі що знизити категорію, я так розумію Енергонагляд і місцеве НКРЕ їх не провіряє і їм не "указ". Чесно я вражений.
І ще одне проектна організація несе відповідальнсть за прияняті проектні рішення (а уразі порушення штрафи накладаються сутєві згідно ст.2 п.1 ЗУ "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності"), а отже згідно наведеного ДБН тільки ІІ категорія, а енергопостачальна компанія повинна видати ТУ у відповідності до заявленої потужності та категорії (більш детально це можна прочитати в ЗУ "Про електроенергетику"), а не таку дурню писати. Також за видані ТУ (їх чиність нормативно-правовим документам та інш.) передбачена відповідальність згідно ст.2 п.8 ЗУ "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності"
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline PrepsuPatha

• Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 101
  • Главный специалист НПЦ
    • Перегляд профілю
    • Awards
Они просят понизить до третьей, и тогда выдадут ТУ на подключение
Безвыходных ситуаций нет.
Возможно источник резервного питания находится вне зоны компетенции РЭС и потребуется, например, строительство (реконструкция) подстанции 35/6 кВ или 110/6 кВ.
Понятно, что для детсада такое строительство не по карману. Тогда можно предусмотреть 2 очереди строительства: 1 очередь предусматривает электроснабжение по III категории в пределах компетенции РЭС, в проекте ссылка, на то, что резервное электроснабжение будет предусмотрено во второй очереди строительства. Вторая очередь в худшем случае может никогда и не быть разработана, а в лучшем - нарисуется в перспективе, при появлении реально реализуемых ТУ.

Offline Сугор

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Slawikvap, Ви дещо плутаєте дитячий садок та промислове підприємство. Відповідальним у садку буде директор, електрик в кращому разі один на все село.
Саша85, енергопостачальна компаннія робить все "правильно" :D, вона не змушує, а просить змінити категорію, а ТУ видасть відповідно до заявки :D

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Согласен. ДЭС - это игрушка не для бедных, да и мороки много.
В любом случае будет Інспекція Державного Архітектурно-Будівельного контролю. С другой стороны, врядли она будет придираться к таким нюансам, учитывая местоположение детсада. Но в случае чего отвечать будет ГИП (ГАП) проектной организации, если РЭС письменно не
просить змінити категорію
ИМХО, должно быть письменное обоснование от РЭС почему не могут обеспечить ІІ категорию.
« Останнє редагування: 12 Листопад 2012, 17:35:44 від *Андрей* »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Slawikvap, Ви дещо плутаєте дитячий садок та промислове підприємство. Відповідальним у садку буде директор, електрик в кращому разі один на все село.
я думаю що Slawikvap, вірно говорить. Якщо ми будем за таким принципом (що немає кому обслуговувати і тд і тп) думати і працювати то далеко ми не заїдем.
Так за таким принципом нехай на операційні блоки в лікарнях видають ІІІ категорію, а що а всі згодні.
ЕЕЕ Шановні далеко ми так не заїдем з таким ставленням ...
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
строительство (реконструкция) подстанции 35/6 кВ или 110/6 кВ.
а давайте краще 330/0,4 кВ запропонуєм, а що, закидати пропозиціями, щоб аж "кури сміялися".
Яка друга черга, якщо вони видадуть по ІІІ категорії то договір на постачання електроенергії укладеться на ІІІ категорію, і все на цьому й зупинеться. Ще раз нагадую статтю 2 пункти 1 та 8 ЗУ "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" щодо відповідальності, давайте ще раз дружно прочитаєм і подумаєм чи порушувати чи ні

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
должно быть письменное обоснование от РЭС почему не могут обеспечить ІІ категорию
Напишуть , і що робити ? Займатися перепискою ?
Рідко в якому селі РЕМ може забезпечити живлення по II категорії . Необхідно ставити питання щоб в ТУ були вимоги на встановлення ДЕС і питання буде закрито , вперед і з піснею приступати до проекту .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Необхідно ставити питання щоб в ТУ були вимоги на встановлення ДЕС і питання буде закрито , вперед і з піснею приступати до проекту
ПІДТРИМУЮ, це вірне рішення в даній ситуації, а не ПС110/6 )))

Offline Slawikvap

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
передвижной ДЭС
Неможу зрозуміти - пересувна ДЕС чи стаціонарна що викиди будуть менші. Тепер пересувну ДЕС на 60кВт необхідно десь зберігати, потрібен гараж. Для підключення даної ДЕС (60кВт) вилка й розетка непідходить, необхідно електрику вручну кожного разу заводить кабель добрячого січення на затискачі автомата. Зновуж таки автомат буде встановлений в ящику ззовні на стіні, це змушує працюючу ДЕС максимально наблизити до садка (от Вам і викиди, от Вам і санстанція, хоча які там викиди - будуть небільші ніж робота трактора на холостому ході, ну може трохи більші). Пересувна ДЕС буде холодна... А тепер пора***те скільки часу і які міри безпеки необхідно виконати електрику, так електрику з 4-ю групою, а не директору щоб вкінці кінців у споживачів ІІ категорії з'явилося світло.
 Тепер розглянемо стаціонарну ДЕС в шумозахисному кожусі з відповідним ІР, десь на краю території садка. Електрик перикидає перекидний рубильник десь в щитовій, заводить ДЕС і вперед ІІ категорія забезпечена. І навіть якщо ДЕС попрацює з 8.00. до 18.00 (1 робочий день, оскільки обленерго повинне максимум за 1 добу відновити живлення у споживачів села ІІІ-ї категорії) то скільки вже там мороки. Щодо пересувною ДЕС то це є доцільним для малих потужностей. 
« Останнє редагування: 12 Листопад 2012, 21:37:04 від Slawikvap »

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: