Автор Тема: Розрахунок режима роботи електромережі  (Прочитано 1953 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Руслан и Людмила

• Thank You
  • -Given: 47
  • -Receive: 1
  • Country: ua
  • инженер-електрик
  • Awards За неизменность форуму III степени - на форуме 1-2 года
    • Перегляд профілю
    • Awards
Маю таку схему живленя споживачів від ТП.

При отриманні ТУ на генруючі потужності вимагають розробити ТЕО та виконати розрахунок режиму роботи електромережі.

Допоможіть?
Я уважаю аргументы и честность.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Руслан и Людмила, не зовсім розумію "генруюча потужність", якщо мова іде про ДЕС, то таким чином її підключати не можно. А на рахунок розрахунків  :), Вам необхідно зробити розрахунок потужності на вводах ТП в нормальному, та післяаварійному режимах, тобто обгрунтувати вибір потужності трансформаторів

Offline Руслан и Людмила

• Thank You
  • -Given: 47
  • -Receive: 1
  • инженер-електрик
    • Перегляд профілю
    • Awards
В ЗТП-125 встановлено два ТР 1000 кВА,
вибір їх потужності був зроблений на стадії проектування ТП та споживачів заводу від цого ТП. (ТП існує та функціонує)
Генеруюча потужність - це сонячні модулі розрахунковою піковою генераціею 800кВА.
На кришах складу, цеху та АБК передбачають встанолювати сонячні модулі.
Я не знаю як може впливати на режим роботи мережі 6 кВ генеруюча потужність.
Може бути режим коли частково або повністю генеруюча єнергія споживаеться заводом, а в вихідний день або в пік трансформуеться в мережу 6 кВ.

У відповіді на запит отримання ТУ пряме посилання на документ СОУ-Н ЕЕ 08.502:2006 "Видача технічних умов на приєднання до магістральних електричних мереж і зиіну потужності діючих електроустановок"

Як ознайомитися з цим документом?
Я уважаю аргументы и честность.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
При отриманні ТУ на генруючі потужності вимагають розробити ТЕО та виконати розрахунок режиму роботи електромережі.
Я не зовсім розуміюсь на сонячних батереях, але стає запитання яким чином трансформатор та СБ можуть працювати на загальну шину? При тому що кількість електроєнергії від СБ буде коливаться в залежності від часу доби та інших умов. Тому, я вважаю, що не потрібно було розповідати енергопостачальній установі про СБ :D. У Вашому випадку необхідно було для живлення обладнання від СБ встановити АВР за місчем розташування данного обладання. З огляду на те що СБ стоять на різних будівлях, то їх доцільніше буде використовувати для живлення обладнення розташованого в ціх будівлях
а в вихідний день або в пік трансформуеться в мережу 6 кВ.
Вам цього ніхто не дозволить

Offline cherkas

• Thank You
  • -Given: 51
  • -Receive: 19
    • Перегляд профілю
    • Awards
а в вихідний день або в пік трансформуеться в мережу 6 кВ.

Вам цього ніхто не дозволить

Попробуйте почитать это http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/126-2009-%D0%BF

Я как то сталкивался с таким вопросом, да Вы можете продавать энергию без лицензии, её цена будет ниже чем вы покупаете но энергокомпания не может Вам в этом отказать. Поговорите с ними узнайте по какой цене будут у Вас покупать и если решите что Вам это выгодно то пожалуйста, а если нет тогда лучше оформите на часть мощности первую категорию а свою электростанцию как резервный источник питания. При таком раскладе ТЭО вам должны убрать и оформлять договор будет проще.

Да, забыл сказать Вы когда будите генерировать в сеть, необходимо будет попадать в фазу и соответствовать по частоте,  в общем там гемороя хватает.
« Останнє редагування: 02 Листопад 2012, 03:08:05 від cherkas »

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: