Автор Тема: ТУ для житлового будинку на 5кВт  (Прочитано 6825 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: ТУ для житлового будинку на 5кВт
« Reply #15 : 04 Жовтень 2012, 15:36:24 »
Доброго дня. Підкажіть як діяти. Мені зробили ТУ і проект(але ще не підключили) на 3 фази для житлового будинку, виділили 5 кВт, інженер який оформляв всі документи порадив 5 кВт, мовляв всі на таку потужність роблять, я як людина не зовсім компетентна в цьому питанні погодився. Зараз порозмовлявши з знайомим електриком розумію цього дуже мало (духовка , елетрочайник, утюг - це вже більше 5 кВт), а має стояти обмежуючий автомат на 10А. Дзвонив до цього інженера, він каже, а де ви раніше були, треба було казати що вам більше треба, вже пізно ТУ, проект зроблено, все проплечено, матеріали замовлено, все треба буде платити ще раз,а там не мала сума... Підкажіть, чи можна зробити зміни на даній стадії, чи просто працівники не хочуть, взагалі що можна зробити, щоб  обійтись малою кровю(ціною), буду вдячний буть-якій пораді.
На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...
Я бы не советовал вам заморачиваться. Но, как правильно заметил electro`, поставить на вводе автомат 16А и все однофазные нагрузки правильно расключить по фазам.

по проекту 10А автомат на вході. Я так і не зрозумів чи можна робити зміни в проекті на даному етапі чи то на зміну автомату з 10А на 16-30А , чи то на зміну потужності на 15 кВт. Чи треба при зміні проекту все проплачувати ЗАНОВО($$$)/ Чи просто зі мною не хочуть заморочуватись.
Чтобы не $$$  в сущ. проект вводной автомат замените на 16А 3р и идите согласовывайте, все будет тип-топ ;)

Offline *Андрей*

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #16 : 04 Жовтень 2012, 15:42:37 »
З.Ы. А лучше на 20А 3р, для селективности. Если на отходящих линиях автоматы есть 16А.

Offline lezhan

• *
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #17 : 04 Жовтень 2012, 15:48:14 »
Чи можу я коли приїдуть установщики для підключення всього цього, "попросити" їх поставити куплений мною автомат на 16-30А, а 10А їм подарую. Чим я ризикую якщо вони це зроблять

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #18 : 04 Жовтень 2012, 15:50:05 »
Чи можу я коли приїдуть установщики для підключення всього цього, "попросити" їх поставити куплений мною автомат на 16-30А, а 10А їм подарую. Чим я ризикую якщо вони це зроблять
идите согласовывайте
А там поставят, если будет согласование с горсетями.

Offline electro`

• Thank You
  • -Given: 7
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #19 : 04 Жовтень 2012, 15:50:25 »
Какой у Вас кабелем подходит до вводного автомата?где установлен счетчик?я так понимаю это частный дом.

Offline electro`

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #20 : 04 Жовтень 2012, 15:57:39 »
В ТУ указывается какой коммутационный аппарт установить на вводе-поэтому инспектор облэнерго вам автомат большим номиналом не опломбирует-это во первых.
во вторых я бы на вашем месте попытался бы СДЕЛАТЬ ИЗМЕНЕНИЯ в ТУ на 16 или 20А(это лучше) атомат.хотя  в ТУ  автомат указан исходя из проекта.Но проще решить таким путем поменять в ТУ.Думаю на 16 А пойдут вам на встречу и поменяют.

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #21 : 04 Жовтень 2012, 15:58:40 »
Какой у Вас кабелем подходит до вводного автомата?где установлен счетчик?я так понимаю это частный дом.

так приватний будинок він ще не підключений лічильника нема кабеля нема, є ТУ. Опора(стовп) біля 10м від будинку

Offline electro`

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #22 : 04 Жовтень 2012, 16:02:45 »
lezhan посмотрите в проекте каой кабель идет до автомата.Я так думаю СИП 4х16 мм2?

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #23 : 04 Жовтень 2012, 16:05:29 »
lezhan посмотрите в проекте каой кабель идет до автомата.Я так думаю СИП 4х16 мм2?
это провод, а не кабель

Offline electro`

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #24 : 04 Жовтень 2012, 16:07:27 »

[/quote]
это провод, а не кабель
[/quote]
Да виноват исправлюсь  :( :( :(

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #25 : 04 Жовтень 2012, 16:11:20 »
самого проекту на руках нема в ТУ написано запропонувати і виконати монтаж ізольованого вводу проводом СІП про січення нічого нема

Offline electro`

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #26 : 04 Жовтень 2012, 16:14:14 »
самого проекту на руках нема в ТУ написано запропонувати і виконати монтаж ізольованого вводу проводом СІП про січення нічого нема
А автомат в ТУ указан его номинал всмысле ток 10 А?(как написано????)

Offline electro`

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #27 : 04 Жовтень 2012, 16:18:05 »
Откуда взялась цифра 10 А? с проэкта или с ТУ???

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #28 : 04 Жовтень 2012, 16:20:10 »
А автомат в ТУ указан его номинал всмысле ток 10 А?(как написано????)

В ТУ автомат також не вказаний, я говорив з інженером, який займається моєю справою, вона сказала що в моєму проекті передбачено автомат 10А. Говорила що в неї вдома також 10А автомат, і вона користується і пралкою і мікрохвильовкою і електрочайником і ...    і ніяких  проблем в неї нема... напевно бреше

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #29 : 04 Жовтень 2012, 16:22:35 »
А автомат в ТУ указан его номинал всмысле ток 10 А?(как написано?)
В нашем регионе в ТУ все пишут - визначити проектом. Как и в большинстве регионов.
Я так думаю СИП 4х16 мм2?
Скорее всего. Это минимально-допустимое сечение (по условию механической прочности). Табл. 2.4.1 ПУЕ 2010

З.Ы. не січення, а переріз

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: