Розміщення реклами на форумі
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Доброго дня. Підкажіть як діяти. Мені зробили ТУ і проект(але ще не підключили) на 3 фази для житлового будинку, виділили 5 кВт, інженер який оформляв всі документи порадив 5 кВт, мовляв всі на таку потужність роблять, я як людина не зовсім компетентна в цьому питанні погодився. Зараз порозмовлявши з знайомим електриком розумію цього дуже мало (духовка , елетрочайник, утюг - це вже більше 5 кВт), а має стояти обмежуючий автомат на 10А. Дзвонив до цього інженера, він каже, а де ви раніше були, треба було казати що вам більше треба, вже пізно ТУ, проект зроблено, все проплечено, матеріали замовлено, все треба буде платити ще раз,а там не мала сума... Підкажіть, чи можна зробити зміни на даній стадії, чи просто працівники не хочуть, взагалі що можна зробити, щоб обійтись малою кровю(ціною), буду вдячний буть-якій пораді.
Цитата: *Андрей* від 04 Жовтень 2012, 15:19:30 Цитата: lezhan від 04 Жовтень 2012, 15:08:59 На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...Я бы не советовал вам заморачиваться. Но, как правильно заметил electro`, поставить на вводе автомат 16А и все однофазные нагрузки правильно расключить по фазам.по проекту 10А автомат на вході. Я так і не зрозумів чи можна робити зміни в проекті на даному етапі чи то на зміну автомату з 10А на 16-30А , чи то на зміну потужності на 15 кВт. Чи треба при зміні проекту все проплачувати ЗАНОВО($)/ Чи просто зі мною не хочуть заморочуватись.
Цитата: lezhan від 04 Жовтень 2012, 15:08:59 На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...Я бы не советовал вам заморачиваться. Но, как правильно заметил electro`, поставить на вводе автомат 16А и все однофазные нагрузки правильно расключить по фазам.
На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...
Чи можу я коли приїдуть установщики для підключення всього цього, "попросити" їх поставити куплений мною автомат на 16-30А, а 10А їм подарую. Чим я ризикую якщо вони це зроблять
идите согласовывайте
Цитата: lezhan від 04 Жовтень 2012, 15:48:14 Чи можу я коли приїдуть установщики для підключення всього цього, "попросити" їх поставити куплений мною автомат на 16-30А, а 10А їм подарую. Чим я ризикую якщо вони це зроблятьКакой у Вас кабелем подходит до вводного автомата?где установлен счетчик?я так понимаю это частный дом.
lezhan посмотрите в проекте каой кабель идет до автомата.Я так думаю СИП 4х16 мм2?
самого проекту на руках нема в ТУ написано запропонувати і виконати монтаж ізольованого вводу проводом СІП про січення нічого нема
Цитата: lezhan від 04 Жовтень 2012, 16:11:20 самого проекту на руках нема в ТУ написано запропонувати і виконати монтаж ізольованого вводу проводом СІП про січення нічого немаА автомат в ТУ указан его номинал всмысле ток 10 А?(как написано?)
А автомат в ТУ указан его номинал всмысле ток 10 А?(как написано?)
Я так думаю СИП 4х16 мм2?
Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.