Автор Тема: ТУ для житлового будинку на 5кВт  (Прочитано 6822 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline lezhan

• *
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 0
    • Перегляд профілю
    • Awards
Доброго дня. Підкажіть як діяти. Мені зробили ТУ і проект(але ще не підключили) на 3 фази для житлового будинку, виділили 5 кВт, інженер який оформляв всі документи порадив 5 кВт, мовляв всі на таку потужність роблять, я як людина не зовсім компетентна в цьому питанні погодився. Зараз порозмовлявши з знайомим електриком розумію цього дуже мало (духовка , елетрочайник, утюг - це вже більше 5 кВт), а має стояти обмежуючий автомат на 10А. Дзвонив до цього інженера, він каже, а де ви раніше були, треба було казати що вам більше треба, вже пізно ТУ, проект зроблено, все проплечено, матеріали замовлено, все треба буде платити ще раз,а там не мала сума... Підкажіть, чи можна зробити зміни на даній стадії, чи просто працівники не хочуть, взагалі що можна зробити, щоб  обійтись малою кровю(ціною), буду вдячний буть-якій пораді.

Offline SVET

• Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 4
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Re: ТУ для житлового будинку на 5кВт
« Reply #1 : 04 Жовтень 2012, 14:49:32 »
Вам видали ТУ на 5кВт якої напруги  380В чи  220В ?

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #2 : 04 Жовтень 2012, 14:55:53 »
380в

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #3 : 04 Жовтень 2012, 14:58:28 »
Доброго дня. Підкажіть як діяти. Мені зробили ТУ і проект(але ще не підключили) на 3 фази для житлового будинку, виділили 5 кВт, інженер який оформляв всі документи порадив 5 кВт, мовляв всі на таку потужність роблять, я як людина не зовсім компетентна в цьому питанні погодився. Зараз порозмовлявши з знайомим електриком розумію цього дуже мало (духовка , елетрочайник, утюг - це вже більше 5 кВт), а має стояти обмежуючий автомат на 10А. Дзвонив до цього інженера, він каже, а де ви раніше були, треба було казати що вам більше треба, вже пізно ТУ, проект зроблено, все проплечено, матеріали замовлено, все треба буде платити ще раз,а там не мала сума... Підкажіть, чи можна зробити зміни на даній стадії, чи просто працівники не хочуть, взагалі що можна зробити, щоб  обійтись малою кровю(ціною), буду вдячний буть-якій пораді.
Попробую обьяснить как неспециалисту.
Если проссумировать все мощности - то это будет установленная мощность (Руст.)
А расчетная мощность - это Рр=Руст*Кс, где Кс - коэффициент спроса.
Кс для жилого дома принимается примерно 0.6
Откуда Руст=Рр/Кс=5/0.6=8.33кВт. Т.е., если вы тупо проссумируете всю вашу мощность, то не должно быть больше чем примерно 8.33 кВт.

В ТУ забивается расчетная мощность (Рр).
Такой мощности (при трехфазном подключение) расчетный ток около 8.5 А. Номинал автомата подобран правильно. Что за электрик, который не мог вам это обьяснить..

Offline electro`

• Thank You
  • -Given: 7
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #4 : 04 Жовтень 2012, 15:07:06 »
АНДРЕЙ хотя бы 16 А на ввод вот это нормально т.к нагрузка в доме вся однофазноя т.е при 10 А на фазу можно будет подключить 2,2 квт и не больше!!!!

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #5 : 04 Жовтень 2012, 15:08:59 »
Попробую обьяснить как неспециалисту.
Если проссумировать все мощности - то это будет установленная мощность (Руст.)
А расчетная мощность - это Рр=Руст*Кс, где Кс - коэффициент спроса.
Кс для жилого дома принимается примерно 0.6
Откуда Руст=Рр/Кс=5/0.6=8.33кВт. Т.е., если вы тупо проссумируете всю вашу мощность, то не должно быть больше чем примерно 8.33 кВт.

В ТУ забивается расчетная мощность (Рр).
Такой мощности (при трехфазном подключение) расчетный ток около 8.5 А. Номинал автомата подобран правильно. Что за электрик, который не мог вам это обьяснить..

На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...

Offline *Андрей*

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #6 : 04 Жовтень 2012, 15:10:34 »
АНДРЕЙ хотя бы 16 А на ввод вот это нормально т.к нагрузка в доме вся однофазноя т.е при 10 А на фазу можно будет подключить 2,2 квт и не больше!!!!
Ну да, вы правы. У меня в квартире стоит духовка, написано на ней 2.25 кВт, реально же при включении на максимум потребляет что-то около 1.7 кВт. Т.е., электробриборы редко работают на полный номинал.

Offline SVET

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #7 : 04 Жовтень 2012, 15:13:10 »
В нашем регионе РЭС выдает (Киевская обл. ) не больше 3 кВт на один частный дом, всех подключали  и пока никто не жаловался. Но на вводе ставим 16 А автомат (немного завышен, но проходит на согласовании).

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #8 : 04 Жовтень 2012, 15:18:00 »
РЭС выдает (Киевская обл. ) не больше 3 кВт на один частный дом
На таку потужність ТУ видають на 220 В , на вводі тоді і треба ставити 16 А , адже розрахунковий струм в такому випадку буде приблизно 15 А .
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #9 : 04 Жовтень 2012, 15:20:06 »

Получається при 10А автоматі, включена Духовка(2кВт)+Утюг(2кВт)=4кВт його буде вирубати? Доречі була можливість підключати до 35кВт...

Offline SVET

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #10 : 04 Жовтень 2012, 15:20:41 »
5 кВт это только 5 кВт, но никак не 15кВт (даже если это 1ф нагрузка).

А что касается данного случая, то нужно поменять автомат хотя бы 16А.
« Останнє редагування: 04 Жовтень 2012, 15:23:37 від SVET »

Offline SVET

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #11 : 04 Жовтень 2012, 15:28:53 »
РЭС выдает (Киевская обл. ) не больше 3 кВт на один частный дом
На таку потужність ТУ видають на 220 В , на вводі тоді і треба ставити 16 А , адже розрахунковий струм в такому випадку буде приблизно 15 А .

Так ПОВИННО бути, але насправді 3кВт видають і на 3ф ввід.

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #12 : 04 Жовтень 2012, 15:30:31 »
Получається при 10А автоматі, включена Духовка(2кВт)+Утюг(2кВт)=4кВт його буде вирубати?
Та нет же, разбросайте по разным фазам, ток будет в 1.73 раза меньше, и будет вам счастье. На вводе - трехполюсный автомат 16А. И о коэффициенте спроса не забывайте. Все.

Offline lezhan

• *
  • Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #13 : 04 Жовтень 2012, 15:31:31 »
На рахунок автомату і того що він підібраний правильно нічого не маю проти, мене турбує що виділили 5 кВт і чи не буде цей автомат "вирубати" , коли я включу Духовку+Електро кімнатний обігрівач+Фен+Пилосос=~9кВт. Чи можна(чи варто) зробити зміни в проекті, припустим на 15кВт...
Я бы не советовал вам заморачиваться. Но, как правильно заметил electro`, поставить на вводе автомат 16А и все однофазные нагрузки правильно расключить по фазам.

по проекту 10А автомат на вході. Я так і не зрозумів чи можна робити зміни в проекті на даному етапі чи то на зміну автомату з 10А на 16-30А , чи то на зміну потужності на 15 кВт. Чи треба при зміні проекту все проплачувати ЗАНОВО($$$)/ Чи просто зі мною не хочуть заморочуватись.

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Reply #14 : 04 Жовтень 2012, 15:31:36 »
А что касается данного случая, то нужно поменять автомат хотя бы 16А.
А повод для этого:
- пускай проектировщик повесит на одну группу какой то мощный эл.приемник, чтоб расчетный ток был выше 10А.
- также можно ввести коеф. на рядом расположенные автоматы. Например двух рядом стоящих автоматов нужно брать 0,9, для 3 - 0,85 (т.е. каждый из них выдержит не больше 10*0,9=9А (8,5А))

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: