Автор Тема: Переробка проекту электроснабжения многоэтажного дома  (Прочитано 2858 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Леонідович

• Thank You
  • -Given: 64
  • -Receive: 10
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
В мене така ситуація: чотири роки назад був зроблений проект жб трьохсекційної 9-ти поверхівки. Зараз будівництво закінчується. Щось з газопостаячанням не вийшло і треба перерахувати все на індивідуальне електроопалення та електричне гаряче водопостачання. Газові плити залишаються.
 ОВешники дали потужність опалення 410кВ, гаряче водопостачання - взяв проточний 8кВт. Загальну потужність прикинув по табл. Д.2 ДБН В.2.5-23:2010 - біля 700кВт. Вже замовили шість кабелів АВВГ 4*240 від ТП 2*1000кВА до щитової, відстань - 50м. Треба підібрати електрощитове обладнання в ЕП та розкинути по стоякам.

Запитання:
- чи можна три кабелі спарювати (кажуть, що тільки два)
- якщо можна, то треба ввідний щит мін. на Ін=1200А
- можливо кожною парою ввідних кабелів заживити окремі ВПР на кожну із трьох секцій
- всі ВРП встановити в одному ЕП, чи влаштувати ЕП в кожній секції

Саме головне, що все це, як завжди, треба на вчора і замовник трясеться над кожною копійкою. Робота пока на ентузіазмі (може щось колись). Але проектну фірму треба виручати.
Хто має підібний проект, прошу допомоги.
« Останнє редагування: 12 Жовтень 2012, 11:08:24 від andery »
В каждой шутке есть доля шутки

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
ОВешники дали потужність опалення 410кВ
Леонідович, а в РЭСе об этом знают? на сколько я понимаю, необходимо брать новые ТУ. Хватит ли мощности на ТП? А как будет организовано отопление? на каждую секцию будет свой котел или отопление квартир будет от квартирных щитков?

Offline andery

• Administrator
  • Thank You
  • -Given: 1170
  • -Receive: 573
    • Перегляд профілю
    • Awards
Леонідович, а опалення чим буде здійснюватись? Електрокотлами в кожній квартирі, чи один електрокотел на весь будинок?
Газові плити залишаються.
Це дуже не вірне інженерне рішення, коли є газ, робити електроопалення, хоча це не ваша відповідальність.
Не можу придумати чому так зроблено.
У нас в в проектуємій 9 поверхівці застосовували газові турбокотли для кожної квартири.

Offline Бригадир

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 174
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
взяв проточний 8кВт
=-0
А накопительные по 1,5 кВт?

розкинути по стоякам.
Запитання:
- чи можна три кабелі спарювати (кажуть, що тільки два)
Сгруппируйте по группам этажей (5 и 4 или 3, 3, 3).

Offline Roman3R

• Thank You
  • -Given: 83
  • -Receive: 1109
  • Awards ЕОМактивность III-3й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
гаряче водопостачання - взяв проточний 8кВт.
Краще взяти ємнісні , потужність у декілька разів у них менша .
потужність прикинув по табл. Д.2 ДБН В.2.5-23:2010 - біля 700кВт
Технічні умови взяли ?
Вчаться на своїх помилках, а на чужих роблять кар’єру

Offline Бригадир

• Thank You
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
У нас в в проектуємій 9 поверхівці застосовували газові турбокотли для кожної квартири.
:thumbsup:
Только сечение труб нужно поменять и газовщикам "бабла" отвалить.

Offline Леонідович

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Леонідович, а в РЭСе об этом знают? на сколько я понимаю, необходимо брать новые ТУ. Хватит ли мощности на ТП? А как будет организовано отопление? на каждую секцию будет свой котел или отопление квартир будет от квартирных щитков?   -----     від СУГОР

ТУ - на підході, потужності хватає,  "отопление квартир будет от квартирных щитков"
Встановлені якісь керамічні електронагрівальні панелі типу ОПАЛ-Гібрид.
« Останнє редагування: 12 Жовтень 2012, 12:52:33 від Леонідович »

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
"отопление квартир будет от квартирных щитков"
Леонідович, я думаю, что нужно увеличивать количество стояков и соответственно количество ВРУ, увеличивать сечения проводов от стояка до квартиры, менять счетчики, в общем полностью переделывать проект :'(

Offline Леонідович

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
В понеділок буду на об"єкті, зустрінусь з замовником, монтажниками і щось проясниться.
Але все таки, було б добре, щоб хтось підкинув подібний проект.
Мене більше всього цікавить момент: ввідні щити, розводка по стоякам до поверхових щитів.   

Offline Бригадир

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
« Останнє редагування: 12 Жовтень 2012, 13:12:44 від Бригадир »

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: