Автор Тема: Прокладка транзитных кабелей в паркинге  (Прочитано 18950 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 952
  • Country: ua
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
по потолку паркинга с защитой огнестойким коробом ЕІ 45
Короб это не строительная конструкция

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Особисто я проклав би в трубах в підготовці підлоги, при необхідності можна улаштувати якісь оглядові лючки (залежить від того, яка висота підготовки підлоги і наскільки великі розміри кабелів, а також їх кількість)

Offline ejen

• Thank You
  • -Given: 41
  • -Receive: 14
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., сьогодні впереше відкрив креслення по об"єкту, тому про кількість і перерізи кабелів сказати важко... я теж за варіант з підлогою, але натрапив на цю тему і обговорення вогнетривких коробів - вирішив спитати що воно є, і чи хтось застосовував.
на перший погляд здається, що кабелів буде досить багато, тому виникла думка щодо короба в підлозі і укладки кабелів пучками. але короб має бути механічно стійким. ще, як варіант, - труби в 2 шари.

Offline sbal

• Thank You
  • -Given: 110
  • -Receive: 235
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
при необхідності можна улаштувати якісь оглядові лючки
не думаю, что это есть хорошо с точки зрения пож.безопасности - возможный разлив топлива учитывать надо. Нет?
Не думай   о  секундах  свысока,  наступит  время,  сам  поймешь, наверное...

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
возможный разлив топлива учитывать надо

В офісах? Хіба що горілку на корпоративі розіллють  :D

Offline sbal

• Thank You
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., никак корпоратив? :D
Речь вроде как о паркинге? А в паркинге авто, в баках соляра, бенз. Дальше сам...
Может и спиртяга, не спорю, счас все, что угодно могёт быть при нынешном положении дел в "народном хозяйстве".

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Есть офисное здание с подземным паркингом.
Вариант 1: по потолку паркинга с защитой огнестойким коробом ЕІ 45
Вариант 2: в подготовке пола 1-го этажа

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., понял, виноват :-[
выпало из внимания "1-го этажа" :)

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Добре, тепер якщо серйозно і по темі. Чому я в даному випадку проти прокладання по паркінгу в конструкціях з межею 45 хв:
1) По-перше, в ДБН В.2.3-15-2007 є пункт 6.5, який регламентує мінімальну висоту приміщення паркінгу, а ця вогнестійка конструкція по стелі зменшує висоту приміщення
2) По-друге, доведеться вводити згідно ПУЕ знижувальні коефіцієнти для прокладених там кабелів, бо ніяких прорізів, а значить і повітреобміну там не буде. З тієї ж причини краще прокласти кабелі окремо в трубах, а не в коробі, і при варіанті 2 (тобто в підлозі 1-го поверху)
3) По-третє, на стелі паркінга і так мало місця (там і світильники, і датчики пож. сигналізації, і прострої автоматичного пож.гасіння, і можливо вентканали), а так в підлозі ці кабелі нікому не будуть заважати
4) По-четверте, з економічної точки зору (тут я не впевнений на 100%), але здається, дешевше обійдуться труби в підлозі, ніж ця вогнестійка конструкція, особливо з урахуванням збільшення перерізів кабелів через введення знижувальних коефіцієнтів (див. п. 2)

Якісь такі міркування  :-[ 

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
sbal, та все нормально  :) Кінець робочого дня, та ще й кінець року. Я он сьогодні замість ПЗВ поставив автомати на розеткову мережу і не помітив...Скоріше б вже корпоратив  ;)

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не смог посмотреть планы, что-то не понятное.
Мысль - ввод перенести, обмозговать этот вариант. Допускаю, может дешевле будет - 5-10 метров траншейки...?
Да, офис то пожароопасное, но не категорируемое, это на счет лючков.

У меня в подобных случаях в памяти всплывает "Белое солнце пустыни" - Махмуд, обойди его...."  :)
« Останнє редагування: 26 Грудень 2011, 22:01:44 від sbal »

Offline ejen

• Thank You
  • -Given: 41
  • -Receive: 14
    • Перегляд профілю
    • Awards
O.S., так, дякую, думки приблизно ж такі. не має сенсу лізти купою кабелів - транзитні вони чи ні - в приміщення підземного паркінгу при тому, що існує не досить складна технічна можливість його обійти. Варіант з вогнестійкими коробами викреслюємо.

Щодо варіантів трубами чи коробом в підлозі - буду дивитися в залежності від кількості і перерізів.

Мінуси коробу: 1) чи буде стандартний короб великого перерізу достатньо механічно міцним? але то не така проблема - можна накрити сіткою з арматури. 2) знижуючі коефіцієнти на допустиме навантаження, але, я думаю, що переріз кабелів, здебільшого, буде обумовлений втратами напруги, тобто запас по струму буде.
живлення АПС та аварійне освітлення в будь-якому варіанті - в окремих трубах

Мінуси труб: за великої кількості кабелів будуть займати велику площу, що ускладнить улаштування протяжних пристроїв. Але можна прокласти труби в декілька паралельних груп, або в 2 яруси.

Буду вирішувати коли вималюється картина по кількості і перерізам кабелів

sbal, планы там фрагментарно в jpg. И там не о вводе речь идет - с вводом проблем нет. А кучей кабелей в траншейке обходить, думаю, будет технически сложнее, чем в трубах в полу, тем более, стояки посредине здания - большой крюк получится

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 952
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
ejen, пожалуй поддержу sbal, по поводу переноса ввода (если, конечно, это реально). К стати а куда заходят питающие кабели? ejen, а обязательно идти в подготовке пола 1-го этажа? не проще ли будет все эти кабели поднять к потолку первого этажа (если речь идет о кабелях распределительной сети)?

Offline sbal

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
... в коробе по углу под потолком, по периметру.
Короче вариантов хватает, счеты в руки и ... :)

Offline Torro

• Thank You
  • -Receive: 70
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я не смог посмотреть планы, что-то не понятное.

Вот, что пишут
Quote (selected)
Изображение под паролем

Возможно, превышен период неактивности
и в целях безопасности сессия завершена.
Пожалуйста, вернитесь на альбом и введите пароль альбома: Работа

это из этой ссылки http://io.ua/20361922

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: