Автор Тема: Обл вимагає ставити реле напругим наскільки це допустимо?  (Прочитано 7406 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Обл вимагає ставити реле напруги наскільки це допустимо? В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН) як хто це робить (моя схема РНПП-311 + контактор)? Мене цей пункт достав викликає купу проблем зв'язаних з живленням аварійного освітлення пожежної сигналізації, охоронної сигналізації та сигналізації загазованості. По місцю ставити такі штуки накладно - багато місця в щитах займатиме. При чому пишуть цю фразу кругом зараз об'єкт 145 кВт, попередній об'єкт 250 кВт . На попередньому об'єкту взагалі видали хіт - дали 250 кВт з обліком в РП-0,4 кВ ТП  перед лічильником написали поставити автомат 400 А (простий) - а мій автомат з регульованими вставками і витримкою часу викинули (на моє питання про селективність я нічого внятного не почув ТПшка окремо стояча) і в зауваженнях ще написали не виконано вимоги пункту -  передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН) - як на 400А мені це зробити не знаю і думаю це не законно.
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 15:19:11 від il85 »

Offline Andrey59

• Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 112
  • http://www.etm.io
    • Перегляд профілю
    • Awards
С требованиями снабженцев не знаком, а если вводной автомат поставить с независимым или минимальным расцепителем и его отключать, а с верхних губок разъеденителем с предохранителями брать на спец. нужды.
Пользуясь случаем, хотелось бы лечь спать.

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, позвоните в региональное представительство НКРЕ и задайте им вопрос:
http://www.nerc.gov.ua/control/uk/publish/article?showHidden=1&art_id=34282&cat_id=34281&ctime=1080808054577
А вообще, облэнерго, такими требованиями, пытается обезопасить себя. Сети не очень хорошие, наверное часто жалуются на сгоревшую аппаратуру. И вот нашли такой выход.

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А вообще, облэнерго, такими требованиями, пытается обезопасить себя. Сети не очень хорошие, наверное часто жалуются на сгоревшую аппаратуру. И вот нашли такой выход.
Я з Вами повністю погоджуюсь, проте як на мене Сети не очень хорошие - це не повод городити всяку лабуду по щитах з нестандартними щитами і нестандартними рішеннями.
С требованиями снабженцев не знаком, а если вводной автомат поставить с независимым или минимальным расцепителем и его отключать, а с верхних губок разъеденителем с предохранителями брать на спец. нужды.
про таке я теж думав - виключити можна  а потом що робити це ж буде хуже чим УЗО.

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, позвоните в региональное представительство НКРЕ и задайте им вопрос:
За посилання  :thumbsup: велике спасибі - правда для мене це буде остання інстанція.

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, да можно уже рейтинг делать облэнерговских гениальный требований. У вас вот реле защиты от перенапряжения (кстати откройте секрет, что за обл?), у кого-то ПЗРы

Offline Electro2

• Thank You
  • -Given: 19
  • -Receive: 72
    • Перегляд профілю
    • Awards
передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
Так может стоит просто установить РНПП и вывести его контакты на клемник?  :) Может прокатит для Облы :)

А если серьезно - то тут опять светит классический вопрос выбора - независимый расцепитель или привод на автомат.
А ПЗР не требовали? Можно совместить защитные функции в ПЗРе. Покрайней мере я такой вариант делал - и по мощности отсекал и защищал по напряжению.
Прогресс сделал розетки недоступными для детей - умирают самые одаренные!

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Область Вінницька
п 7.8.3 ТУ
А можна глянути схему з ПЗРом на великі струми?
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 17:13:41 від il85 »

Offline Бригадир

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 174
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Обл вимагає ставити реле напруги наскільки це допустимо? В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
"Обл" не гарантирует качество поставляемой электроэнергии?

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
    • Перегляд профілю
    • Awards
ТУ
Не зрозумів чому вимагають погодження в держгірпромнагляді (п.9 даних ТУ), згідно ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" обов'язковій експертизі підлягають тільки об'єкти IV-V категорії складності (якщо звичайно об'єкт не відноситься до даних категорій).
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Щодо встановлення ПЗР то це є законна вимога енергопостачальної компанії (п.3.1 ПКЕЕ - http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0417-96/page2).
Я вважаю що встановлення пристроїв обмеження потужності це є позитивний чинник, а то видають технічні умови "на ліво і направо" ніхто не веде моніторинг виданих потужностей, взагалі електромереж.
Також можна почитати дане роз'яснення енергонагляду - http://zakon.nau.ua/doc/?code=v_119494-10
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Quote (selected)
При прокладці ЛЕП-0,4 кВ повітряним способом застосувати самоутримний ізольований провід марки СІП-нг, згідно ПУЕ-2009
Неясно, чому посилання на ПУЕ саме 2009.
Quote (selected)
При проектуванні ПЛ-10 кВ врахувати IY район по ожеледі
Це при тому що згідно ПУЕ вся вінницька область повністю знаходиться в ІІІ зоні по ожеледі.
Quote (selected)
Марку та переріз проводів прийняти АС-50, стійки опор СВ 105.5, ізолятори ШФ-20. Переріз та марку проводів визначити проектом, перевагу надати слабоізольованому проводу.
:o
Quote (selected)
До початку будівництва проект погодити з Гайсинськими ЕМ, Вінницькими високовольтними ЕМ, ВАТ АК "Вінницяобленерго", ТУ Держгірпромнагляду, ДЕН та іншими зацікавленими організаціями
ага, ще з папою Римським і генсеком ООН
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 20:17:40 від O.S. »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Неясно, чому посилання на ПУЕ саме 2009
Тут правомірна їх вимога, в 2009 році відбулися зміни №3 де говориться про вимоги щодо СІП - п.2.4.2 ПУЕ в новій редакції.

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Те, що вимога правомірна, не оспорюю. Просто неясно було чому саме 2009, тепер же завдяки вашому коментарю стало зрозуміло  :thumbsup:

Offline inspektorpo

• Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 134
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
  п 7.8.3 ТУ передбачити встановлення реле захисту від імпульсних перенапруг (РН), это я понимаю от грозовых и коммутационных импульсных перенапряжений?
Иногда верно поставленный вопрос уже является ответом...

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю