Автор Тема: Обл вимагає ставити реле напругим наскільки це допустимо?  (Прочитано 7394 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline il85

• Thank You
  • -Given: 167
  • -Receive: 48
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Обл вимагає ставити реле напруги наскільки це допустимо? В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН) як хто це робить (моя схема РНПП-311 + контактор)? Мене цей пункт достав викликає купу проблем зв'язаних з живленням аварійного освітлення пожежної сигналізації, охоронної сигналізації та сигналізації загазованості. По місцю ставити такі штуки накладно - багато місця в щитах займатиме. При чому пишуть цю фразу кругом зараз об'єкт 145 кВт, попередній об'єкт 250 кВт . На попередньому об'єкту взагалі видали хіт - дали 250 кВт з обліком в РП-0,4 кВ ТП  перед лічильником написали поставити автомат 400 А (простий) - а мій автомат з регульованими вставками і витримкою часу викинули (на моє питання про селективність я нічого внятного не почув ТПшка окремо стояча) і в зауваженнях ще написали не виконано вимоги пункту -  передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН) - як на 400А мені це зробити не знаю і думаю це не законно.
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 15:19:11 від il85 »

Offline Andrey59

• Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 112
  • http://www.etm.io
    • Перегляд профілю
    • Awards
С требованиями снабженцев не знаком, а если вводной автомат поставить с независимым или минимальным расцепителем и его отключать, а с верхних губок разъеденителем с предохранителями брать на спец. нужды.
Пользуясь случаем, хотелось бы лечь спать.

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, позвоните в региональное представительство НКРЕ и задайте им вопрос:
http://www.nerc.gov.ua/control/uk/publish/article?showHidden=1&art_id=34282&cat_id=34281&ctime=1080808054577
А вообще, облэнерго, такими требованиями, пытается обезопасить себя. Сети не очень хорошие, наверное часто жалуются на сгоревшую аппаратуру. И вот нашли такой выход.

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А вообще, облэнерго, такими требованиями, пытается обезопасить себя. Сети не очень хорошие, наверное часто жалуются на сгоревшую аппаратуру. И вот нашли такой выход.
Я з Вами повністю погоджуюсь, проте як на мене Сети не очень хорошие - це не повод городити всяку лабуду по щитах з нестандартними щитами і нестандартними рішеннями.
С требованиями снабженцев не знаком, а если вводной автомат поставить с независимым или минимальным расцепителем и его отключать, а с верхних губок разъеденителем с предохранителями брать на спец. нужды.
про таке я теж думав - виключити можна  а потом що робити це ж буде хуже чим УЗО.

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, позвоните в региональное представительство НКРЕ и задайте им вопрос:
За посилання  :thumbsup: велике спасибі - правда для мене це буде остання інстанція.

Offline Yurik

• Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 213
  • Awards II по максимальному времени on-line пребывания на форуме Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
il85, да можно уже рейтинг делать облэнерговских гениальный требований. У вас вот реле защиты от перенапряжения (кстати откройте секрет, что за обл?), у кого-то ПЗРы

Offline Electro2

• Thank You
  • -Given: 19
  • -Receive: 72
    • Перегляд профілю
    • Awards
передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
Так может стоит просто установить РНПП и вывести его контакты на клемник?  :) Может прокатит для Облы :)

А если серьезно - то тут опять светит классический вопрос выбора - независимый расцепитель или привод на автомат.
А ПЗР не требовали? Можно совместить защитные функции в ПЗРе. Покрайней мере я такой вариант делал - и по мощности отсекал и защищал по напряжению.
Прогресс сделал розетки недоступными для детей - умирают самые одаренные!

Offline il85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Область Вінницька
п 7.8.3 ТУ
А можна глянути схему з ПЗРом на великі струми?
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 17:13:41 від il85 »

Offline Бригадир

• Thank You
  • -Given: 158
  • -Receive: 174
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Обл вимагає ставити реле напруги наскільки це допустимо? В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
"Обл" не гарантирует качество поставляемой электроэнергии?

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
    • Перегляд профілю
    • Awards
ТУ
Не зрозумів чому вимагають погодження в держгірпромнагляді (п.9 даних ТУ), згідно ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" обов'язковій експертизі підлягають тільки об'єкти IV-V категорії складності (якщо звичайно об'єкт не відноситься до даних категорій).
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Щодо встановлення ПЗР то це є законна вимога енергопостачальної компанії (п.3.1 ПКЕЕ - http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0417-96/page2).
Я вважаю що встановлення пристроїв обмеження потужності це є позитивний чинник, а то видають технічні умови "на ліво і направо" ніхто не веде моніторинг виданих потужностей, взагалі електромереж.
Також можна почитати дане роз'яснення енергонагляду - http://zakon.nau.ua/doc/?code=v_119494-10
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Quote (selected)
При прокладці ЛЕП-0,4 кВ повітряним способом застосувати самоутримний ізольований провід марки СІП-нг, згідно ПУЕ-2009
Неясно, чому посилання на ПУЕ саме 2009.
Quote (selected)
При проектуванні ПЛ-10 кВ врахувати IY район по ожеледі
Це при тому що згідно ПУЕ вся вінницька область повністю знаходиться в ІІІ зоні по ожеледі.
Quote (selected)
Марку та переріз проводів прийняти АС-50, стійки опор СВ 105.5, ізолятори ШФ-20. Переріз та марку проводів визначити проектом, перевагу надати слабоізольованому проводу.
:o
Quote (selected)
До початку будівництва проект погодити з Гайсинськими ЕМ, Вінницькими високовольтними ЕМ, ВАТ АК "Вінницяобленерго", ТУ Держгірпромнагляду, ДЕН та іншими зацікавленими організаціями
ага, ще з папою Римським і генсеком ООН
« Останнє редагування: 27 Лютий 2012, 20:17:40 від O.S. »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Неясно, чому посилання на ПУЕ саме 2009
Тут правомірна їх вимога, в 2009 році відбулися зміни №3 де говориться про вимоги щодо СІП - п.2.4.2 ПУЕ в новій редакції.

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Те, що вимога правомірна, не оспорюю. Просто неясно було чому саме 2009, тепер же завдяки вашому коментарю стало зрозуміло  :thumbsup:

Offline inspektorpo

• Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 134
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
В технічних умовах пишуть передбачити встановлення реле захисту від перенапруг (РН)
  п 7.8.3 ТУ передбачити встановлення реле захисту від імпульсних перенапруг (РН), это я понимаю от грозовых и коммутационных импульсных перенапряжений?
Иногда верно поставленный вопрос уже является ответом...

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email: