Відповідь

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Ім'я:
   
Email:
Тема:
Іконка повідомлення:
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю

підказка: натисніть alt+s для відправлення або alt+p для перегляду повідомлення


Повідомлення в цій темі

Автор: vacilina
« : 15 Лютий 2023, 17:17:35  »

Так. Не вмію рахувати заповнення димом. Буду шукати
Автор: rga
« : 15 Лютий 2023, 16:27:03  »

Підкажіть, будь ласка, як правильно відмовитись від системи димовидалення.
На мій погляд, постанова питання хибна. Життя показує, що зневага до небезпек часто-густо вилізає боком.
Треба рахувати, і якщо розрахунок покаже, що дим видаляти треба, то треба. Маленький зал і заповнюється шкідливими чинниками скоріше.
Як розумію, треба уважно читати ДСТУ CEN/TR 12101-5:2016 і шукати віповіді там. І не факт, що відповіді прямі.
Автор: vacilina
« : 15 Лютий 2023, 14:34:29  »

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як правильно відмовитись від системи димовидалення. Є торговий зал продовольчого магазину 200 кв. м.  Раніше вираховувала та порівнювала час евакуації людей та час заповнення приміщення димом.  Тепер, згідно ДСТУ 8828:2019, час евакуації можна порахувати. А як з часом заповнення димом? Вибачайте за питання, але порадитись нема з ким. В магазині крім пожежної сигналізації робити димовидалення (ДБН В.2.5-56:14 розділ 10.2.4 п.д) якось не дуже?!