Автор Тема: В какой трубе прокладывать кабель?  (Прочитано 5638 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
Металорукав має ступінь захисту ІР 40 (або ІР 50), тому застосовувати його на даху на мою думку недоцільно.
Але ж є металорукав з гальванічним антикорозійним покриттям та ІР 65 (http://www.enext.ua/catalog/8419/ , як приклад), на мою думку він буде кращий ніж ПВХ труба (враховуючи що прокладатися буде зовні то необхідно вирішити питання стійкості до УФ променів). З такими характеристиками (ІР65) я думаю експлуатація можлива на криші з рубероїду, Замовник практикує прокладання своїх КЛ в металорукаві, але тут прокладання по горючій поверхні, можливо хтось більш близький до пожежних норм щодо можливості прокладання АВВГ 4х16 в металорукаві ???  Допоможіть будь-ласка, я прямої заборони щодо даного застосування не бачу, але Замовнику необхідно показати посилання на нормативку щодо правильності ???
 Кріпитися металорукав буде на дистанційних затискачах
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Вибачте за настирливість, але:
Quote (selected)
п.2.178 ПУЕ "Прокладка проводов и кабелей наружной электропроводки в трубах, коробах и гибких металлических рукавах должна выполняться в соответствии с требованиями, приведенными в 2.1.63-2.1.65, причем во всех случаях с уплотнением."
де
Quote (selected)
п.2.163 "Трубы, короба и гибкие металлические рукава электропроводок должны прокладываться так, чтобы в них не могла скапливаться влага, в том числе от конденсации паров, содержащихся в воздухе"
, а 
Але ж є металорукав з гальванічним антикорозійним покриттям та ІР 65 (http://www.enext.ua/catalog/8419/ , як приклад),

Ну і щеб хтось гарну ссилку на пожежну норму кинув, то було б добре ???
Криша приміщення господарського призначення (не житлове і не громадське)
« Останнє редагування: 10 Липень 2011, 21:13:06 від Саша85 »
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline O.S.

• Thank You
  • -Given: 118
  • -Receive: 316
  • Всем успехов и удачи. 07.01.2013
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Але ж є металорукав з гальванічним антикорозійним покриттям та ІР 65

Ну якщо так, то в принципі можна прокласти такий металорукав по рубероїду на даху.
Якщо чесно, я з такими металорукавами не зустрічався, і нажаль ваш лінк не відкривається(( Але якщо дійсно існують такі металорукави, то на мою дуику можна їх використовувати в даному випадку, не забувши заземлити звісно.

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
а якщо в даному металорукаві СІПнг-5 прокласти, але тут п.2.4.55
Quote (selected)
"Прокладання СІП по стінах вибухо- і пожежонебезпечних будівель і споруд (АЗС, га-зорозподільних станцій тощо) не допускається"
, я думаю він не поширюється на прокладання в захищеному виконанні в металорукаві
з гальванічним антикорозійним покриттям та ІР 65
???

Offline O.S.

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Серебрянная сова (250 благодарностей + 1000 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
А що у вас за будівля ?

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards

А що у вас за будівля ?
промисловий обєкт, типу гараж для авто-техніки

Offline O.S.

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
гараж для авто-техніки

дійсно пожеженебезпечне приміщення.

А мене ще напрягає в описі того металорукава (лінк нарешті відкрився), що в нього діапазон експлуатаційних температур від мінус 10 до плюс 70. Зимою буває і мінус 15, і мінус 20  :-[

Offline Electrician

• Thank You
  • -Given: 142
  • -Receive: 559
  • У меня примерно такие же очки :-)
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
в нього діапазон експлуатаційних температур від мінус 10
здесь наверно подразумевается, что при более низких температурах герметизирующее уплотнение теряет эластичность и металлорукав нельзя изгибать, без повреждения уплотнения (ведь м/рукав может предполагать и подвижную прокладку сетей). В случае неподвижной прокладки, ИМХО данное ограничение не играет роли
я знаю не все, а только половину

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю