Автор Тема: Будинок культури АПС,СО,АУПГ  (Прочитано 3112 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Till Lindemann

• Гість
Доброго дня.
Люди допоможіть порадами. Я новенький в цій справі тому виникли деякі питання.
Треба розробити проект АПС, АУПГ, автоматична система оповіщення про пожежу (АСО).
Об'єкт: Будинок культури 2 поверха + підвал
Виник ряд питань:
АПС
Планую використовувати ППКП "Тірас-16.64П"
Які димові оповіщувачі поставити в залі і на сцені (На сцені пожежогасіння, висота залу і сцени 11м)?
Чи підходять сповіщувачі СП? В технічному паспорті на сповіщувачі написано "Максимальная площадь помещения, контролируемая извещателем при высоте установки 6 м = 100 м2"
Згідно ДБН В.2.5-13-98* площа що контролюеться 1 сповіщувачем = до 55м2 в моєму випадку.
Ну це уточню подзвонивши на Тірас.
АСО
Згідно ДБН В.1.1.7–2002 табл.Е.1 п6.2 тип СО виходить 1 (хоча підходить і пункт 6.1 там СО теж 1, найбільша місткість зали = до 300 людей)
за табл.6 маємо наступні способи оповіщення:
    - звуковий (дзвінок, тонований сигнал та ін.)
    а) світловий сигнал, який блимає
    б) cвітлові покажчики “Вихід”
згідно НАПБ А.01.003-2009 п.3.5
Оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей здійснюється одним з таких способів або їх комбінацією:
поданням звукових і (або) світлових сигналів в усі приміщення будинку з постійним або тимчасовим перебуванням людей;
.....
Тобто, якшо я правильно зрозумів, то в кожному приміщенні має бути світлозвуковий оповіщувач!!! В мене виходить приблизно 120 приміщень!! Підскажіть як це реалізувати?
Ну на разі все. Думаю по ходу розмови виникнуть ще питання.
Дякую за відповіді! :-[

Re: Будинок культури АПС,СО,АУПГ
« Reply #1 : 08 Червень 2010, 16:48:57 »
Могу посоветовать дымовые линейные извещатели "Артон". Со звуковыми оповещателями несколько сложнее - необходимо обеспечить нужный уровень сигнала согласно приказа МЧС №338

незнайка

• Гість
« Reply #2 : 25 Червень 2010, 13:36:17 »
Могу посоветовать дымовые линейные извещатели "Артон". Со звуковыми оповещателями несколько сложнее - необходимо обеспечить нужный уровень сигнала согласно приказа МЧС №338
Есть вариант попроще (касательно сигнализации). Я сразу вижу несколько проблем "Артонами", это лучевые извещатели, соответсвенно перекрывание лучше декорациями будет восприниматься как сигнал пожара. Да, конечно, можно попробовать согласовать размещение обычных извещателей СП (в даном случае руководствуемся требованиями и ограничениями ДБН а не посспорта). Самый же простой и идеальный (с точки зрения соблюдения норм и работы по принцыпу "смонитровал и забыл") вариант использовать лазерную аспирационную систему (Vesda Laser Focus), которая имеет все необходимые сертификаты и успешно испольлзуется совместно с Гаммой , Шраком, Сименсом и т.д...тоесть можно подключить и к Тирасу

« Reply #3 : 25 Червень 2010, 18:09:03 »
Применение Vesda Laser Focus тоже не плохая идея

Till Lindemann

• Гість
« Reply #4 : 28 Червень 2010, 13:25:53 »
З АПС вирішив питання. Зависло тільки одне - Є приміщення акумуляторної. Кислотні акумулятори стоять. Допоможіть визначити категорію. Одразу наперед питання: сповіщувачі якого типу ставити в акумуляторній.
А от з АСО проблема не розумію, як визначити необхідну кількість оповіщувачів, і місця встановлення((

« Reply #5 : 28 Червень 2010, 14:30:10 »
Till Lindemann, технологи должны выдать категорию. Обычно аккумуляторная это категория А. 

Till Lindemann

• Гість
« Reply #6 : 28 Червень 2010, 14:39:10 »
руслан-электрик, я получаюся технолог))) кат.А, а клас? 2?

« Reply #7 : 28 Червень 2010, 15:22:43 »
ИМХО класс 2 :thumbsup:

Till Lindemann

• Гість
« Reply #8 : 28 Червень 2010, 16:08:21 »
руслан-электрик, дякую так і думав) :thumbsup:Залишилось питання про тип сповіщувачів :)
« Останнє редагування: 28 Червень 2010, 16:11:04 від Till Lindemann »

« Reply #9 : 28 Червень 2010, 16:31:04 »
Тип сповіщувачів визначаеться проектувальником. Я використовую вінницьку продукцію

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю