Автор Тема: Освоение проекта электроснабжения храма  (Прочитано 13665 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline *Андрей*

• Thank You
  • -Given: 279
  • -Receive: 186
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: Саша85
, на рахунок заживлення підсобного приміщення проконсультуйте
а подсобка - это отдельное сооружение от храма?

Offline Саша85

• Thank You
  • -Given: 26
  • -Receive: 13
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
В файловий архів кинув, подивись будь-ласка
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline *Андрей*

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
В файловий архів кинув
Не туда кинул, в файловый архив кидать только нужные вещи. В сообщениях есть опция "Расширенный ответ", там же и прикрепляешь свой файл.

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Перепрошую
Якби ми вчились так, як треба, То й мудрість би була своя.  А то заліземо на небо: «І ми не ми, і я не я, І все те бачив, і все знаю,

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я бы сделал отпайку от ЯУ на отдельный автоматический выключатель в отдельном боксе КМПн. И этот бокс разместил бы где-то на входе в подсобку. http://www.iek.ru/products/catalog/part1/sect1/KMPn/

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я такий варіант розглядав, але якже встановлення на розеточну групу ПЗВ 30мА, контур заземлення то буде біля храму там же і спуск блискавковідвода і я так думаю модульні ОПН в ВРП храму ...

Offline AleksandrPol

• Thank You
  • -Given: 63
  • -Receive: 61
    • Перегляд профілю
    • Awards
А может в подсобке поставить ГРЩ с учетом и автоматы на розетки (диф) и освещение, там же ОПН. Повторное заземление 0-го провода на ГРЩ сделать не проблема - для 30 Ом достаточно будет 2-3 вертикальных электрода (в зависимосит от грунта).
Входите тесными вратами

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: AleksandrPol
А может в подсобке поставить ГРЩ с учетом и автоматы на розетки (диф) и освещение, там же ОПН
  Але ж при попаданні "блискавки" струм "стікатиме" в контур і частина в мережу храму, а якщо ОПН в ВРП то шлях до ОПН буде ближчий ніж якби ОПН стояли в б підсобному приміщенні. Якщо в шафі обліку поставити додатковий автомат і до http://www.iek.ru/products/catalog/part1/sect1/KMPn/. А акцентувати на тому що ПЗВ не потрібно так як в приміщенні не знаходяться люди і на п.2.4.5.3 п.2.5.2-2.5.4 ДБН В.2.5-27-2006, і можливо захисний контакт можна взяти з PEN, як вважаєте (або я насправді не показую що там необхідно розетку тільки освітлення, а після підключення встановиться розетка - як варіант) ???

Offline AleksandrPol

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я думаю не стоит так выкручиваться , и все-таки настаиваю на своем варианте. Насчет ОПН - считаю что их на щите, где подключается воздушный ввод нужно ставить. Именно воздушный ввод является источником атмосферных перенапряжений в сети (из-за своего "воздушного" расположения и большой длины ВЛ). Молниеприемник храма с фазными проводами сети не соеденен, а провода ВЛ очень легко могут стать молниеприемником.
Входите тесными вратами

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Молниеприемник храма с фазными проводами сети не соеденен
+1
А если поставить ОПНы на самом ответвлении СИП от ВЛ?
Предлагаю ВРП - в самом храме + от ящика учета отдельный щиток  в подсобку (один вводной автомат, два - на розетку и освещение)
« Останнє редагування: 29 Липень 2010, 17:12:13 від *Андрей* »

Offline AleksandrPol

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Цитата: *Андрей*
А если поставить ОПНы на самом ответвлении СИП от ВЛ?
Не сталкивался с таким. Какого типа (класса) будут эти разрядники? Захотят ли работники облэнерго принять их на свой балланс, обслуживать? Есть ли контур заземления на опоре, где будут устанавливаться ОПН?
Входите тесными вратами

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Захотят ли работники облэнерго принять их на свой балланс
Скорее нет
Насчет ОПН - считаю что их на щите, где подключается воздушный ввод нужно ставить.
В ящике учета ??? ???

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А если поставить ОПНы на самом ответвлении СИП от ВЛ
згідний. А як щодо заземлення щита підсобного приміщення, варто чи можливо такий варіант
п.2.4.5.3 п.2.5.2-2.5.4 ДБН В.2.5-27-2006
  підійде (розділення PEN на робочий і захисний, без влаштування заземлення в підсобному приміщенні) ?

Offline *Андрей*

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
А як щодо заземлення щита підсобного приміщення, варто чи можливо такий варіант
Смысл какой? Если щиток подсобки неметаллический и нет оборудования в подсобке, корпуса которых необходимо заземлять.
У вас же трехфазный ввод от воздушной линии?
Разделение на N и PE по всей видомости нужно сделать в ящике учета, а дальше от ящика учета сделать отпайку на вводной однофазный автоматический выключатель, от него два автомата на розетку и освещение  (кабель с N+PE+L). И дальше пятижильный кабель в земле прокласть на вводно-распределительный щит храма (N+PE+L1+L2+L3).
« Останнє редагування: 29 Липень 2010, 18:07:52 від *Андрей* »

Offline Саша85

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Смысл какой? Если щиток подсобки неметаллический и нет оборудования в подсобке, корпуса которых необходимо заземлять
Згідний, але для чого розділяти в шафі обліку і тягнути до ВРП храму, якщо там (біля ВРП) буде зроблена основна система заземлення і тоді розділення на PE та N виконається в ВРП (економія на одній жилі до ВРП храму, з замовником не просто фінансову сторону узгодити, "святиня - немає грошей"), необхідно мінімальні затрати і максимально правильно (для енергопостачальної компанії) зробити обєкт

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю