Автор Тема: Система заземленні ІТ в операційній лікарні  (Прочитано 3649 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline LarenMc

• Thank You
  • -Given: 122
  • -Receive: 2
  • Country: 00
    • Перегляд профілю
    • Awards
Місце в щиту є під розподільчі автомати, вони встановлюються по конкретному замовленню
У вас часом фото нема цього щита, як всередені він виглядає?
Бо в гуглі всі такі фото поганої якості..

Offline grun

• Thank You
  • -Given: 109
  • -Receive: 89
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
фото на жаль немає

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
фото на жаль немає
Питання зараз не зовсім по темі - від розд.трансформатору ви заживлювали абсолютно все обладнання і освітлення, яке є в операційній?

Offline grun

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
заживлював лише частину розеток, саме ті що біля операційного столу (адже в цьому і сенс, що навіть при пробої ізоляції обладнання всеодно працює і пацієнт та лікарі не відчувають цього, все безпечно, все працює, операція повинна початися і закінчитися), інші розетки підключені через дифавтомати,
освітлення просто через автомати

Offline CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 321
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
заживлював лише частину розеток, саме ті що біля операційного столу (адже в цьому і сенс, що навіть при пробої ізоляції обладнання всеодно працює і пацієнт та лікарі не відчувають цього, все безпечно, все працює, операція повинна початися і закінчитися), інші розетки підключені через дифавтомати,
освітлення просто через автомати
По схожому принципу підключав, тільки замість розеток у мене були операційні консолі та ще й операційний світильник до трансформатора підключав. І цей трансформатор підключав до АВР, який знаходився поруч. А робоче, аварійне осв. та звичайні розетки - по класичній схемі.

До речі, grun, як потужність рахували для операційних розеток?
Бо мені технолог дав завдання по 2-3кВт на кожну консоль, а таких на всю лікарню вийшло штук 40 (з врахуванням реанімаційних та пологових), відповідно, куча розділових трансформаторів, та величезна загальна потужність для 1 категорії, особливої групи.

Offline Andrey_ka

• Thank You
  • -Given: 56
  • -Receive: 54
  • місто- Герой Харків. Салтівка...
    • Перегляд профілю
    • Awards
Я надавав малюнок, там вказано що підключати до мережі ІТ (через трансформатор), ще треба не забути про розетки для підключення заземлення передвіжного обладнання (по типу РЗ-01).

Offline grun

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Quote (selected)
До речі, grun, як потужність рахували для операційних розеток?
Я по телефону розмовляв із головним хірургом блоку, виясняв, технологічний процес, що там включено одночасно, його помічниця надсилала мені копії технічних характеристик обладнання, а також фото табличок самого обладнання. Вже підзабув, але пам'ятаю, що там все таке малопотужне (крім операційних світильників), хірургу вистачало одного EcoFlow потужністю здається 1,6-1,8 кВт на приміщення операційної для проведення операції і мабуть на години 2-4 (під час живлення від зарядної станції використовувся звичайний світильник). На кожне приміщення операційної (один стіл) був встановлений один трансформатор 4кВА і від нього живляться всі розетки які в межах операційного столу
« Останнє редагування: 09 Серпень 2024, 19:26:26 від grun »

Offline Alexandrrr

• Thank You
  • -Given: 43
  • -Receive: 9
    • Перегляд профілю
    • Awards
РТМ 42-2-4-80 "Операционные блоки. Правила эксплуатации, ...", розділи 2.3-2.6.
« Останнє редагування: 13 Серпень 2024, 08:47:40 від Alexandrrr »

Offline CC19

• Thank You
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
До речі, а про функціональне заземлення. Я щось не знаходжу в останньому ДБН що його взагалі потрібно робити?

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
У мене по завданню в реанімаційному відділенні прописано, що треба підвести 1ф кабель живлення консолі медичної (1,5 кВт). Таких консолей 8шт.
Тобто, це грубо кажучи 1,5*8=12 кВт.
Як правильно їх підключити? Розділити по 4шт консолей на два окремих роздільних трансформаторів?

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Як правильно їх підключити? Розділити по 4шт консолей на два окремих роздільних трансформаторів?
Правильної відповіді немає) Але я б розділяв на 2 трансформатора, бо вони ж 1 фазні. Тільки зверніть уваги, ці  шафи з трансформаторами мають доволі великі габарити, чи є де їх розміщати?

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Правильної відповіді немає) Але я б розділяв на 2 трансформатора, бо вони ж 1 фазні. Тільки зверніть уваги, ці  шафи з трансформаторами мають доволі великі габарити, чи є де їх розміщати?
Де розміщати - це вже інше питання :D
Тут по-іншому ж ніяк.

Offline LarenMc

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Але я б розділяв на 2 трансформатора
Це якщо ділити - то по 6кВА ставити. Чи брати з запасом, наприклад два по 7 кВА?

Offline CC19

• Thank You
    • Перегляд профілю
    • Awards
Це якщо ділити - то по 6кВА ставити. Чи брати з запасом, наприклад два по 7 кВА?
тут мабуть краще проконсультуватися з технологом, що саме підключається до цих консолей, бо вони часто не думають, і дають потужність зі стелі 1,5-2 кВт, які потім вилазять в 50-100 кВт 1 категорії особливої групи. Взагалі, не зустрічав що в хірургі, що в реанімації дуже потужного обладнання, зазвичай це багато різного обладнання потужністю 50-200 Вт. Думаю, на 4 консолі можна взяти коф. попиту 0,8.

Offline Сугор

• Thank You
  • -Given: 267
  • -Receive: 950
  • Awards ЕОМактивность I - 1й по числу постов в день=(? сообщений)/(? времени пребывания) I по максимальному времени on-line пребывания на форуме Золотая сова (400 благодарностей + 1500 сообщений) За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Перегляд профілю
    • Awards
тут мабуть краще проконсультуватися з технологом,
Мені здається саме з цього і трба було починати. Окремий контур, та роздільчі трансформатори це вимоги радянських норм.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю