Автор Тема: Частотный преобразователь 220-380 и ТН  (Прочитано 2379 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline вадим78

• Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 2
    • Перегляд профілю
    • Awards
Дом с отплением тепловым насосом, трехфазный компрессор.

Может есть опыт питания подобного ТН от однофазного генератора через частотный преобразователь 220-380 или насколько это теоретически возможно?

Online CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
Бачу дві можливі проблеми:
1. Основна більшість частотників з входом на 220В це бюджетні частотники, в основному, китайського виробництва (що не так і страшно), але вони видають 3ф 220В, і тому з ними нормально працюють двигуни переключивши обмотки з зірки на трикутник, навряд чи це вийде зробити в вашому компресорові. Є також китайські частотники які вміють робити з 1ф 220 - 3ф 380, але це екзотичні екземпляри з аліекспреса. Наскільки мені відомо, відомі бренди не роблять таких частотників, а тому я дуже скептично до них відношуся.
2. Не всі електроприлади коректно працюють зі звичайними побутовими генераторами, чув що не запускаються котли. А у мене звичайна газова плита при підключенні через генератор видає душе неприємний писк.

А тому: в теорії така схема можлива, але на практиці боюсь будуть проблеми підключивши дорогий ТН від дешевого генератора через незрозумілої якості частотник.

Offline вадим78

• Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 2
    • Перегляд профілю
    • Awards
дякую за відповідь - приблизно так я і розумію
В частотниках 220 на 380 ще додається підвищуючий трансформатор
і ,дійсно - такі пристрої не виробляє жоден світовий бренд. Наразі є китайці , та якісь наші місцеві науково-практичній лабороаторіі ака "кулібін"

просто не хотілося б спалити компересор, але є велике бажання спробовути запустити таку схему

Не всі електроприлади коректно працюють зі звичайними побутовими генераторами, чув що не запускаються котли. А у мене звичайна газова плита при підключенні через генератор видає душе неприємний писк.

переведіть  генератор з режиму ізольовано нейтралі в режим глухозаземленої (тобто заземліть один з виводів генератора)
« Останнє редагування: 31 Жовтень 2022, 19:42:21 від вадим78 »

Online CC19

• Thank You
  • -Given: 106
  • -Receive: 323
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Перегляд профілю
    • Awards
переведіть  генератор з режиму ізольовано нейтралі в режим глухозаземленої (тобто заземліть один з виводів генератора)
Дякую, спробую.

Warning: this topic has not been posted in for at least 150 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Ім'я:     Email:    
Жирний Курсив Підкреслений Закреслений | Вирівняний текст Вирівняти ліворуч Центрувати Вирівняти праворуч
Вставити зображення Гіперлінк Email Вставити посилання на FTP | З обрамленням З тінню Біжучий рядок | Надрядковий Підрядковий Телетайп | Вставити таблицю Код Цитата Insert Spoiler | Insert Unordered List Insert Ordered List Горизонтальна лінія
Smiley Wink Grin laugh Cool evil Roll Eyes Tongue Angry Лукавый Sad Shocked Хм? crazy Wall slap Смущенный Шокирован Недопонял... Сумасшедший Kiss Cry thumbsup пиво flower Study Благодарю! Жадность Сомнение Умолкаю